Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otrava léky!?- Proč je kamarádce zle z těchto doplňků stravy?

Od: assi® odpovědí: 16 změna:
Dobrý den je mi 18 let . Vážím 47 kg a měřím 152 cm. Koupila jsem si v lékárně ReviHair-Tento-( drmax.cz/... ) A když se pořádně nenacpu jídlem k prasknutí je mi po tomto prášku špatně - nevolnost a problém s trávením...Nevíte někdo jaký je toho důvod!?. Pak jsem dostala nedávno od mamky tento doplněk stravy , ale nevím cítím se po něm divně a také mi není nejlépe - bolest hlavy...Nevíte někdo proč?
Doplněk stravy od mojí mamky:
doplněno 03.06.20 23:16: Ještě jsem zapomněla zmínit , že se mi po obou těchto doplňcích točí příšerně hlava a vede to někdy až k halucinacím...Nevím jestli to máma jen já...proto jsem si dávala vždy jen jednu kapsli jednoho určitého doplňku stravy za den...víc jsem nezvládala...

Otrava léky!?- Proč je kamarádce zle z těchto doplňků stravy?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x

To je zase celé nějak pomatené. Dětský lékař určil špatné ledviny a játra, tak že z toho padají vlasy, ale nic se jako neděje? Žádná další léčba? Proč jen tomu nevěřím? Kdyby dítěti zjistili nějakou nedostatečnost jater a ledvin, myslím že by začalo pěkné tóčo a neodbyli by ho s tím, ať si vezme vitamíny.

Jinak se vykašli na podobné maxoviny (léky a doplňky vyráběné řetězcem dr.Max) a když už, kup si kvalitní přípravek. O kvalitě tohoto mám pochyby, zinek v anorganické formě tělo nevyužije, pro minerály jsou třeba organické formy s dobrou biologickou dostupností.

Na špatná játra funguje ostropestřec.

hodnocení

3x

Dobrý den. Záleží na tom jak se stravujete. V příbalovém letáku se píše mimo jiného, že je třeba dbát na vyváženou a pestrou stravu...Když Vám to nedělá dobře, tak to prostě přestaňte užívat. Jinak nechápu, proč to svádíte na kamarádku, když to užíváte Vy a není potom dobře Vám...

hodnocení

Nesvádí nic na mě:D opravdu jsme kmarádky a bydlíme teď týden spolu... Prostě nechápu proč musím obhajovat, že jsem její kamarádka :D Prostě je strašný , že lidi ani na tomhle portálu kde mají neporadí na to na co jsem se zeptala a řeší všechno okolo...Možná jsem to napsala blbě... Prostě řeším s ní moje zdraví...a řekla jsem jí o těch vitamínech proti boji s vypadávání vlasů, které mám brát a řekla jsem jí, že je mi po nich docela zle, tak mi poradila , že mám napsat sem na tu stránku klidně přez její PC a zeptat se lidí co to třeba znají a měli podobné problémy co s tím dělat...
hodnocení

Mám vyváženou stravu- psala jsem, že jim až nadprůměrné množství , aby mi nebylo tolik zle

Tak to piš stručně, jasně a srozumitelně. Pak nikdo tady nebude mít šanci zabývat se blbostmi, které tady píšeš.Pokud ti jakýkoli "doplněk stravy" nedělá dobře, přestaň ho užívat a poraď se s lékařem. Ten ti řekne nejvíc.

hodnocení

2x

?

Tyto doplňky stravy vysaď a pokud máš vážné problémy s vlasy, navštiv lékaře.

V 18 letech problémy s vlasy?

hodnocení

...padají mi už od patnácti let a doktor řekl že mám špatné ledviny a játra(potřebuju více vitamínů) a až budou někdy peníze tak mám jet do Prahy (nebo do zahraničí)na ošetření...a tak zatím beru léky...i když budu asi holohlavá...lidí mi říkají sice že mi to sluší i tak...ale já chci vlasy...a tyto doplňky možná pomáhají...ale je mi z nich zlw
hodnocení

Doktor mi ty prášky předepsal...jim od té doby strašně moc, aby mi nebylo tolik zle...alw třeba je to tím, že nevážím zase nejvíce(jelikož doktor mi je sice předepsal , ale říkal že je to jen pokud chci vlasy a udělám pro to všechno...že si sám není jistej co to udělá a to druhý od mamky mám právě pocit , že je pro muže- myslím že si toho nevšimla..ale třeba se pletu...) , ale tím jak právě teď hodně jim příbram docela rychle...takže třeba za chvíli budu k tomu ještě tlustá...
jurajjuraj*

na jatra je ostropestrec, idealne nedrceny a rozdrtit tesne pred pouzitim, pripadne rozvykat poradne

Nejak sa mi to nezdá.Kebyže máš špatné ledviny a játra,tak ťa lekár ihneď pošle na vyšetrení a nekáže ti kupovať vitamíny.A s jeho žiadankou by si to vyšetrení mala zdarma,takže žiadne peníze na ošetrení nepotrebuješ.Ak ti tie doplnky nerobia dobre,nejez ich.

hodnocení

2x

Prosímvás, vykašlete se na nějaké poblblé doplňky a dejte si do pořádku psychiku, ta je většinou příčinou všeho blbého. Proč berete něco, z čeho je vám špatně? Čím dříve se smíříte s tím, jaká jste bez prášků, tím líp pro vás. Velmi se vám uleví. Proč to vlastně berete? Jo a ještě - normální člověk o půl třetí ráno spí a nepíše kdovíkam. Vidím to teda spíš na psychiatra.

lipanek
hodnocení

1x

Jistě jsou všechny látky, které léky obsahují, povolené, když to prodávají v lékárně, ALE...

Ale třeba zrovna Vám nedělají dobře.

Zkusila bych čaj z čisté přesličky. Nevím dávkování, to najdete na sáčku, určitě to bude pro mladou dívku vhodnější.

Z prvého léku vybírám namátkou složení :

1/ ferpotravina.cz/...

2/ síran měďnatý -- ceff.info/... - zde bez komentáře

3/ osel.cz/...

Ostatní chemické látky si můžete najít sama.

Je to samá chemie. Možná občas to vzít by neškodilo, ale problém je, že ta chemie je všude okolo nás, i v obyčejných potravinách, kosmetice, co na sebe patláme. Když už, tak nějaký výrobek bio. Jakmile vidím černý obal /viz obrázek plastové lahvičky/ nemám k tomu důvěru, a nedívala jsem se ani na složení, to si k tomu sedněte sama.

-----------------------------

Jinak nadpis je zmatečný. Já jsem to pochopila tak, že kamarádce je z toho špatně, když vidí, co všechno berete a jaké to má složení. Takže se nedivím.

Některý rádce to mohl pochopit jinak, nadpis je nešťastně formulován.

hodnocení

0x
Na problémy se žaludkem zabírá omeprazol. Tady je jako volně prodejný m.heureka.cz/... Bylo by ale lepší to konzultovat s doktorem, už třeba proto, že ti ho může předepsat na recept.

floro*
hodnocení

0x
Když se prezerete, je úplně normální, že je vam špatně. Mějte rozum, stravujte se pravitelne, pestré a zdravé. V tom vám nejlépe pomůžou poradci přes výživu. Pro začátek bych vám doporučovala na YouTube shlédnout pár videí od paní Margit Slimakove. Velmi jednoduše, výstižné hovoří o způsobech stravováni.

hodnocení

0x

No nevím, prodává to Amazon, je to přípravek z NizozenskaTakovémupříavku a když si odkliknete recenze údajně kladné, tak to napíše, že nelze přečíst. Věřím jen přípravkům, které prodávají lékárny a ověřené eshopy, vždy si čtu recenze a navíc na Heurece se tento přípravek nevyskytuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]