Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Váš oblíbený moučník

Od: mouc odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

jaký je váš oblíbený moučník? Inspirujte mě :)

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

smode*
hodnocení

3x
Dobrý den. Rád si dám čerstvý medovník. Ale nepohrdnu ani tím co si posledně v kavárně objednal nedaleko sedící chlapec pro sebe a svoji dívku: "dezert pana Gotta" :)
jezevec*

Dezert pana Gotta? Asi jsem zvíře, ale okamžitě mě napadlo pod tímhle názvem nabízet rakvičku... *smich*

 

hodnocení

0x
Paříž, Harlekýn, Větrník, Tiramisu, Panna Cotta *mnam*

 

hodnocení

0x
Somlói Galuska

 

patronka*
hodnocení

0x

Jako základ slouží jednoduché lité těsto, variant je bezpočet - 1 hrnek ph. mouky + 1/2 pr.do peč. + 1/2 hrnku cukru + 1/4 hrnku oleje + 1 vejce + mléko. Sypké smíchat zamíchat mokré a upéct jako piškot.

Možnosti : do části těsta přidat kakao, mramorovat // těsto nalít do formy a na něj cik cak uvařený ještě horký pudink, po upečení potřít zakysanou smetanou a posypat cukrem se skořicí // upečený moučník potřít => 250 g tvarohu + 100 g másla + podle chuti cukru a pokapat rozpuštěnou čokoládou // do těsta přidat kakao, vrch seříznout a rozdrobit poklást oloupanými banány + tvaroh + máslo + cukr a posypat drobečky z těsta...

Ještě můžu pokračovat, ale nově mám zajímavou variantu do mikrovlnky - na ovocný povrch - na pánvi rozpustit cukr, když začne hnědnout, tak přidat lžíci másla a 2 oloupaná a nastrouhaná jablka, míchat do rozvaření. Po vychladnutí dát na dno formy ( ideální je kulatá silikonová ) a pak nalít základní těsto, do kterého jsou vmíchána další 2 nastrouhaná jablka. Vlní se na plný výkon 8 - 9 minut, nechá se ještě chvíli stát. Je to rychleji udělané, než to tady nadatluji :)


doplněno 01.06.20 22:24:

Nejjednodušší je přidat ovoce - švestky, meruňky, broskve, třešně... na bábovku je dávka dvojitá :)


doplněno 02.06.20 08:14:

Ještě doplnění k mikrovlněné verzi: do karamelových jablíček vmíchat šťávu z 1 citronu, do těsta dát místo pr. do peč. prášek do perníku a hrst rozinek a před podáváním ozdobit šlehačkou ( ve spreji ). Mám i oblíbené koupené dezerty, ale domácí jsou domácí... :)

 

liska5
hodnocení

0x

Kokosová bezé roláda se šlehačkou,

Schwarzwaldský dort s višněmi,

řezy s ovocem, želatinou a se šlehačkou... A ke všemu dobré presso lungo bez cukru a mléka...

liska5

Přidávám: Borůvkové knedlíky se zakys.smetanou

 

jezevec*
hodnocení

0x

Já nade vše miluju tohle :
cs.wikipedia.org/...

Kupuju ho v Německu mraženej, nechá se jen rozmrazit a že teda žeru sladkýho hodně, tak tohle je prostě absolutní top. Ta krustička karamelu s mandlema na povrchu a pod tím dva centimetry vanilkovýho krému... jááááj!

A když není, tak schwarzwaldskej dort, nebo mrkvovej dort, což je strašně jednoduchá, ale překvapivě moc dobrá věc!

liska5

Dachsenstich...*smich*

- Fuchsenfór

 

hodnocení

0x
avatar quentos

Kefírová buchta ... a v těsném závěsu cokoliv makového

Také miluji mák. Vylepšila jsem mramorovanou bábovku/buchtu o mák. Část těsta obarvím kakaem a do části těsta vmíchám mák, uvařený v mléku. Dobrota a navíc, moc pěkná. Když čekám návštěvu, vylepším kopečkem šlehačky.

Váš oblíbený moučník
liska5

Babko, Ty jsi umělec, to je jak goblén!

 

etana*
hodnocení

0x

Bezé roláda s pravou šlehačkou z kravského mléka, což je v dnešní době prakticky nedosažitelné zboží. Naštěstí na Palmovce je cukrárna, kde ještě nešidí. Ani ten slavný Hájek ji se šlehačkou nedělá *cert*

liska5

Etano, bezé roládu s pravou šlehačkou mám taky na 1. místě /viz. výše/. *placni*Mají ji v malé cukrárničce Kolibřík, kousek od vlak.nádraží v Hradci Králové a pak v cukrárně U Horáků v centru Litvínova.

 

hodnocení

0x
avatar atrama

Peču často, hlavně když přijedou děti s vnoučaty. A poslední dobou dělám často rychlovky. Mám ráda recepty na hrníčky, bez vážení. Tady je jeden z nich. Hodně rychlý. 1 HRNEK NEMLETÉHO MÁKU 2 HRNKY POL. MOUKY 1 A PŮL HRNKU KRUPICOVÉHO CUKRU 1 HRNEK MLÉKA 1 PRÁŠEK DO PEČIVA TŘIČTVRTĚ HRNKU OLEJE 3 VEJCE.

.Na dokončení marmeláda, troška rumu, čokopoleva...Smícháme sypké suroviny, přidáme ostatní a důkladně promícháme, stačí vařečkou, nemusí být ani šlehač. Na plechu upečeme a vychladlý potřeme marmeládou rozmíchanou s troškou rumu a polejeme čokoládovou polevou...Může se posypat kokosem nastrouhanou sušenkou, či jen udělat mřížky vařečkou..Je to vláčný moučník, plný vápníku z máku...cukru dávám trošku méně, než je v receptu, ale to už každý musí podle chuti. Čokopolevu dělám z čokolády na vaření, nebo z tyčinky kaštany a do rozpuštěné přidám trošku zakysané smetany. Je to výborná poleva.:) Když jsem tento recept dělala prvně, zarazil mě celý mák do těsta, ale je v tom výborný. Trošku křupe v zubech, ale to je právě ta zvláštnost moučníku a nám to nevadí. Určitě může být i mletý mák, ale pak už je s tím více práce...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]