Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jaký je váš oblíbený moučník? Inspirujte mě
Jako základ slouží jednoduché lité těsto, variant je bezpočet - 1 hrnek ph. mouky + 1/2 pr.do peč. + 1/2 hrnku cukru + 1/4 hrnku oleje + 1 vejce + mléko. Sypké smíchat zamíchat mokré a upéct jako piškot.
Možnosti : do části těsta přidat kakao, mramorovat // těsto nalít do formy a na něj cik cak uvařený ještě horký pudink, po upečení potřít zakysanou smetanou a posypat cukrem se skořicí // upečený moučník potřít => 250 g tvarohu + 100 g másla + podle chuti cukru a pokapat rozpuštěnou čokoládou // do těsta přidat kakao, vrch seříznout a rozdrobit poklást oloupanými banány + tvaroh + máslo + cukr a posypat drobečky z těsta...
Ještě můžu pokračovat, ale nově mám zajímavou variantu do mikrovlnky - na ovocný povrch - na pánvi rozpustit cukr, když začne hnědnout, tak přidat lžíci másla a 2 oloupaná a nastrouhaná jablka, míchat do rozvaření. Po vychladnutí dát na dno formy ( ideální je kulatá silikonová ) a pak nalít základní těsto, do kterého jsou vmíchána další 2 nastrouhaná jablka. Vlní se na plný výkon 8 - 9 minut, nechá se ještě chvíli stát. Je to rychleji udělané, než to tady nadatluji
Nejjednodušší je přidat ovoce - švestky, meruňky, broskve, třešně... na bábovku je dávka dvojitá
Ještě doplnění k mikrovlněné verzi: do karamelových jablíček vmíchat šťávu z 1 citronu, do těsta dát místo pr. do peč. prášek do perníku a hrst rozinek a před podáváním ozdobit šlehačkou ( ve spreji ). Mám i oblíbené koupené dezerty, ale domácí jsou domácí...
Já nade vše miluju tohle :
cs.wikipedia.org/...
Kupuju ho v Německu mraženej, nechá se jen rozmrazit a že teda žeru sladkýho hodně, tak tohle je prostě absolutní top. Ta krustička karamelu s mandlema na povrchu a pod tím dva centimetry vanilkovýho krému... jááááj!
A když není, tak schwarzwaldskej dort, nebo mrkvovej dort, což je strašně jednoduchá, ale překvapivě moc dobrá věc!
Bezé roláda s pravou šlehačkou z kravského mléka, což je v dnešní době prakticky nedosažitelné zboží. Naštěstí na Palmovce je cukrárna, kde ještě nešidí. Ani ten slavný Hájek ji se šlehačkou nedělá
Peču často, hlavně když přijedou děti s vnoučaty. A poslední dobou dělám často rychlovky. Mám ráda recepty na hrníčky, bez vážení. Tady je jeden z nich. Hodně rychlý. 1 HRNEK NEMLETÉHO MÁKU 2 HRNKY POL. MOUKY 1 A PŮL HRNKU KRUPICOVÉHO CUKRU 1 HRNEK MLÉKA 1 PRÁŠEK DO PEČIVA TŘIČTVRTĚ HRNKU OLEJE 3 VEJCE.
.Na dokončení marmeláda, troška rumu, čokopoleva...Smícháme sypké suroviny, přidáme ostatní a důkladně promícháme, stačí vařečkou, nemusí být ani šlehač. Na plechu upečeme a vychladlý potřeme marmeládou rozmíchanou s troškou rumu a polejeme čokoládovou polevou...Může se posypat kokosem nastrouhanou sušenkou, či jen udělat mřížky vařečkou..Je to vláčný moučník, plný vápníku z máku...cukru dávám trošku méně, než je v receptu, ale to už každý musí podle chuti. Čokopolevu dělám z čokolády na vaření, nebo z tyčinky kaštany a do rozpuštěné přidám trošku zakysané smetany. Je to výborná poleva. Když jsem tento recept dělala prvně, zarazil mě celý mák do těsta, ale je v tom výborný. Trošku křupe v zubech, ale to je právě ta zvláštnost moučníku a nám to nevadí. Určitě může být i mletý mák, ale pak už je s tím více práce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.