Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehormonální antikoncepce - zkušenosti

Od: adel odpovědí: 8 změna:

Dva roky používám HA Ornibel, cítím, že to má čím dál horší vliv na moji psychiku. Chtěla bych ji vysadit, ale bojím se toho diskomfortu a také nevím, čím jiným ,nejlépe stejně spolehlivým, ji nahradit. Samozřejmě znám spoustu dalších metod, ale ráda bych slyšela reálné zkušenosti. Uvažuju nad používáním spermicidu v kombinaci s tím, že by partner vyvrcholil mimo. Máte nějaké zkušenosti nebo rady? Jsem ve věku, kdy miminko zatím nepřipadá v úvahu :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dneska už to omezení že tělíska se dávají až po prvním porodu neplatí. Na výběr jsou měděná, stříbrná, platinová a další s řízeným dlouhodobým uvolňováním hormonů.Vsechny tři vyjmenované kovy mají spermicidní účinky takže rozdíl je spíš v ceně. I to nejdražší ale není dražší než cena HA. za rok.

Tie co uvádite jsou nehormonální,takže hormony neuvolňujú.Nehormonální sú buď se zlatem,stríbrem,mědí,nebo slitiny zinku a stříbra.Ja jsem taky ešte nerodila a ani to neplánujem.Lekař mi doporučoval tělísko hormonální,konkrétne Mirenu.Ja chtěla nehormonální.Mam se zlatem,stálo ma 1500,je na 5 let a jedine čo mi u nej nevyhovuje je dosť silná a dlouhá menstruace.Pak je jěšte hormonální,které obsahuje malé množství hormonu progestínu.Učinkuje 3 až 5 let podle typu,ale je o dosť drahší,to na 5 let stojí 5000 a víc.Menstruace slabá,nebo žádná.Hormonální je spolehlivejší než nehormonální.Takže po vyndaní nehormonálního jdu do hormonálního,a to hlavne koli tý slabý menstruaci.

liska5
hodnocení

0x

Za nás byla HA velmi silná, teď je obsah hormonů v těch tabletkách podstatně nižší. Často z ní proto bývalo špatně, a tak jsme proto volily nitroděložní tělísko. Tenkrát se rodilo brzo, první dítě nejvíc mezi 20. a 25. rokem. Tak toto nitroděložní tělísko gynekolog doporučil až po prvním dítěti. Do prvního porodu se zpravidla kombinovala metoda výpočtu plodných dní plus kondom nebo přerušovaný styk, či spermicidní gel. Některá používala pesar, když ho uměla zavést..Dnes budou nitroděložní tělíska určitě s mnoha vylepšeními. Některá i s hormonálním účinkem. Přímo Vám neradím, ale něco se snad hodí. Tohle proberte se svým gynekologem. ne vše bude Vás vhodné.

ladycat*
hodnocení

0x
Tělíska mi přijdou dost drastické. Vaše kombinace spermicidu není špatná. Navrhuju ještě spermicid a kondom/pesar.
liska5

To jen tak vypadá. To tělísko je taková malá pružná placatá mašlička a při zavádění je zmáčknutá schovaná v takové tenké trubičce, kterou se dopraví děložním čípkem do děložní dutiny, kde se vypustí a rozprostře.

hodnocení

0x

Já jsem před lety po vysazení HA také řešila co dál. Nakonec jsem zvolila spermicidní čípky v kombinaci s kondomem. Nebylo to tak pohodlné, ale dalo se na to zvyknout a bylo to celkem spolehlivé.

floro*
hodnocení

0x
Prerusovana souloz po dobu asi 6 let do prvního dítěte. Takže za mě spolehlivá. Se spermicidem nebo pesarem není co řešit. Držím palce. Není nad pocity bez HA

liska5
hodnocení

0x

Já jsem taky proti HA. To tu ženu jakoby zasekne v jedné fázi cyklu, odebere jí to tu přirozenou cykličnost. Nehledě na to, že HA má svoje nenápadné vedlejší účinky / mikrotromby/, a v kombinaci s dalšími léky je HA někdy vážný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]