Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Lze udělat palačinky z polohrubé mouky

Od: marketaaa odpovědí: 17 změna:
Můžu udělat palačinky z polohrubé mouky? Mám doma jen tu a nechce se mi do obchodu. Dnes jsem při nakupování myslela že hladká mouka je doma, ale nakonec jsem ji nenašla. Do obchodu to mám 25 km a upřímně se mi nechce startovat auto kvůli mouce.

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar babajaga

Z polohrubé je dělám raději, než z hladké. Hladká mouka má tendenci nadělat občas v těstě žmolky, polohrubá mi je nedělá. Klidně ji použijte, nic se nestane. Je to asi takový rozdíl, jako když si k šunce vezmete chleba nebo rohlík. Jaga.

 

hodnocení

6x

Zdravím.

Polohrubou mouku na palačinky používáme doma normálně. Těsto nesmí být příliš husté...

 

joudic*
hodnocení

3x
tak vsechno jde kdyz se chce, budou nejspis tvrde (krupave) a to nevim jestli nekdo chce jist palacinkove chipsy

 

kepler*
hodnocení

2x

Byl problém s konzistencí a při obracení na pánvi by se to trhalo. Leda bys dala víc vajec. Je mi ale záhadou, kde chceš nakupovat po půlnoci. Nějaká vietnamská večerka?

Dělá plány na nedělní snídani večer předem? *nevi*

 

etana*
hodnocení

2x

Asi už jsou palačinky hotové, ale stejně...polohrubou lze použít v pohodě. V poslední době je z ní dělám, nechávám těsto odpočinout, dávám víc vajec než úsporné jedno. Nejsou ani tvrdé, ani nějak křupavé. Takže směle do toho:)

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Palačinky už jsou určitě snězené, ale vím, že z polohrubé mouky lze. Je dobré, nechat těsto chvíli stát. Utečou z něho bublinky vzduchu a mouka se rozmočí. Těsto je pak více kompatibilní.

 

hodnocení

1x
avatar totak
Taky je dělám výhradně z polohrubé a jsou tenké, že je skrz ně skoro vidět. Jen se těsto musí před smažením nechat minimálně 20 minut odležet aby se aktivoval lepek. Jinak se trhají. Jednu sezónu jsem chodil na brigádu do výrobny a tam je dokonce dělali z hrubé.

 

 

hodnocení

0x
avatar clayman
Určitě bez problémů. Dřív jsme je dělali výhradně z polohrubé než jsme přešli na hladkou. Jen je dobré nechat těsto deset minut odležet, zhoustne!

 

hodnocení

0x
avatar maky

Dělám je z polohrubé a jsou vždy dobré.

 

hodnocení

0x

Lze. Mam palačinky hodně ráda, takové tenké... A jednou jsem vyzkoušela dát i trochu PDP s vinným kamenem. Od té doby dávám pořád. Množství PDP závisí od množství těsta. Není třeba 1//2 PDP, stačí málo. Ale dělá chuťové divy...

To záleží. Pak jsou v palacinkach dírky a náplň cintá bokem ven. Což je v případě másla nepoužitelné. :)

Asi něco dělám "špatně", ale dírky na palačinkacj jsem neměla. Ani s, ani bez PDP.

 

hodnocení

0x
avatar arne1

Moje maminka dokonce dělala palačinky z hrubé !

 

hodnocení

0x
avatar marunaa

Dávám půl hladké, půl polohrubé, mléko, vejce (to přidám až po rozmíchám mléko s moukou)

špetku prášku do pečiva, trochu oleje(prý aby se nedělaly bubliny)špetku soli a cukru.

Pokud zrovna mám doma, tak trochu kefíru nebo bílého jogurtu.

U nás se ještě přidával Solamyl

Vyzkoušena i verze, kdy doma nezůstalo sladké mléko: jogurt jsem doplnila vodou a rozmíchala na potřebné množství tekutiny. Pak experiment se zakysanou smetanou... Obě verze výborné.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]