Můžu udělat palačinky z polohrubé mouky? Mám doma jen tu a nechce se mi do obchodu. Dnes jsem při nakupování myslela že hladká mouka je doma, ale nakonec jsem ji nenašla. Do obchodu to mám 25 km a upřímně se mi nechce startovat auto kvůli mouce.
Z polohrubé je dělám raději, než z hladké. Hladká mouka má tendenci nadělat občas v těstě žmolky, polohrubá mi je nedělá. Klidně ji použijte, nic se nestane. Je to asi takový rozdíl, jako když si k šunce vezmete chleba nebo rohlík. Jaga.
Byl problém s konzistencí a při obracení na pánvi by se to trhalo. Leda bys dala víc vajec. Je mi ale záhadou, kde chceš nakupovat po půlnoci. Nějaká vietnamská večerka?
Asi už jsou palačinky hotové, ale stejně...polohrubou lze použít v pohodě. V poslední době je z ní dělám, nechávám těsto odpočinout, dávám víc vajec než úsporné jedno. Nejsou ani tvrdé, ani nějak křupavé. Takže směle do toho
Palačinky už jsou určitě snězené, ale vím, že z polohrubé mouky lze. Je dobré, nechat těsto chvíli stát. Utečou z něho bublinky vzduchu a mouka se rozmočí. Těsto je pak více kompatibilní.
Taky je dělám výhradně z polohrubé a jsou tenké, že je skrz ně skoro vidět. Jen se těsto musí před smažením nechat minimálně 20 minut odležet aby se aktivoval lepek. Jinak se trhají. Jednu sezónu jsem chodil na brigádu do výrobny a tam je dokonce dělali z hrubé.
Lze. Mam palačinky hodně ráda, takové tenké... A jednou jsem vyzkoušela dát i trochu PDP s vinným kamenem. Od té doby dávám pořád. Množství PDP závisí od množství těsta. Není třeba 1//2 PDP, stačí málo. Ale dělá chuťové divy...
Vyzkoušena i verze, kdy doma nezůstalo sladké mléko: jogurt jsem doplnila vodou a rozmíchala na potřebné množství tekutiny. Pak experiment se zakysanou smetanou... Obě verze výborné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.