Nejste přihlášen/a.
To není moc dobrý recept, 4 porce z kila masa? Doporučuji vyzkoušet raději jen z mletého vepřového, může být i tučnější. Den předem do masa vmíchat strouhaný sýr ( na 500 g masa stačí 50 g sýra ), případně i trochu mléka + sůl, roláda pak bude krásně šťavnatá. Bylinky ano, ale volila bych spíš s méně výraznou chutí - drcený kmín, pepř a petrželovou nať, s bazalkou a tymiánem velmi opatrně. Odležené maso rozprostřít na fresh fólii nebo mikroten, alobal ne, ten se snadno potrhá. Potřít hořčicí ano, ale nedávat plátky šunky, roláda by se rozbalovala. Lepší je umíchat nakrájenou šunku + vejce + sýr ( mohou být i houby ), natřít na masovou směs, pomocí fólie zarolovat a maso "utahovat", aby nevznikly vzduchové kapsy. Optimální je roládu ze všech stran zprudka opéct, ale nemusí být, položit do pekáčku, podlít horkou vodou tak 1 cm a péct na 180°C cca hodinu. Podlévat výpekem, případně horkou/teplou vodou a po cca 10 minutách pootáčet, aby se pekla rovnoměrně. Ono se to tak nějak samo ukáže, chce to při vaření myslet a pracovat operativně. Neboj, každá zkušenost Tě o něco obohatí.
Budu psát o pečení v elektrické troubě. Na začátku pekáček jen vymažu sádlem a přidám tak deci vody.. Na začátku maso samo pouští vodu, takže není třeba moc podlévat. Jinak je třeba řídit se vizuální kontrolou, raději přidávat horkou vodu po menších dávkách a hlavně nezapomenout polévat výpekem i shora. Peču na 180 st. shora i zdola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.