Je mi 24 let a mám problém . Když jsem byla v pubertě jela jsem se svojí rodinou do zahraničí na dovču a tam jsem potkala přiměřeně stejně starého kluka také z Česka. Bydleli jsme ve stejném hotelu, takže jsme se často potkávali na chodbě a po týdnu už jsme spolu normálně mluvili, chodili ven a normálně spolu kamarádili. Dali jsme si na sebe kontakt. Problém je v tom, že za tu dobu už uběhlo asi 6 let. (Během kterých jsem měla různé vztahy. S klukama a i s holkama, ale to mi přišlo , jako úlety na jednu noc. A v podstatě moje vztahy s kýmkoliv trvali nejdéle 2 měsíce, než přišel nějaký jiný další úlet , který trval podobnou dobu.) Průběžně jsme si sem tam skoro každý rok něco nějak napsali přes různé sociální sítě.Třeba jsme si popřáli na narozeniny, nebo ne na Vánoce atd. , normálka , nic víc . Tyto čtyři poslední roky jsem měla obzvláště těžký z důvodu , že jsem nebyla připravená a vůbec jsem nečekala něco takového, že by se mi stalo, ale začalo to tak, že jsem v práci poznala jednu novou a příjemnou pracovnici. Obě jsme si opravdu hodně dobře rozumíměli. Už Po pár měsících jsme spolu chodili jak do práce ,tak i z práce a všude možně po kavárnách a různých akcích. Až nakonec jsem se do ní příšerně zamilovala už to tahle mám čtyři roky a první dva roky mi bylo zle ze mě , ale teď je mi zle i z okolí i z sebe samotné , jelikož ona mi nedávno řekla, že je bisexuálka a představila mi svojí přítelkyni . Měla radost , že jsem to vzala , takhle v pohodě a pořád mě objímala , když jsme šli z koncertu , kde také dělala pořád jenom dvojsmyslný vtipy o nás třech...Myslím , že ví , že se mi líbí... Ale nevím co si o tom mám myslet.. Jelikož mi bylo tedy že sebe zle , tak jsem psala lidem ze sociálních sítí , aby jsem měla spoustu dalších lidí a aktivit a všeho možného(, což bylo ze začátku fajn a situaci mi to usnadňovalo , až do nedávna), abych nebyla jenom s ní a začala se věnovat i dalším lidem( a popřípadě mě to odreagovalo , aby mi pořád nebylo blbě) na kterých mi třeba i dřív záleželo , ale i díky ní a dalším věcem a lidem jsem s těmi některými ven nechodila . Právě v tu dobu před dvouma lety jsem napsala právě i tomu klukovi se, kterým se znám z dovči už od puberty v mínění , že bychom mohli být i přes vzdálenost od sebe dobří přátelé (což mi spousta lidí vyvrátilo , že pokud by nebyl ten kluk gay, tak ,že by se mnou nebyl jenom kamarád...původně jsem tomu nevěřila, jelikož jsem měla i kamarády kluky, ale ty většinou byli gayové , nebo věděli o mých vztazích ,ale teď už si myslím taky myslím , že holka a kluk nemůžou být jen přátelé...)Teď už si spolu s tím klukem píšeme, voláme (videohovory)dva roky a také si docela rozumíme , ale je strašně otravný , jak s tím ,že mi pořád píše a volá , tak i s tím , že mě chce jako přítelkyni...a i přez to ,že jsem mu řekla, že já nemám zájem k tomu bydlím na okraji Brna a on bydlí někde u Prahy , že je to docela dálka. Pořád mě otravuje a už mě začíná štvát...nevím co s tím dělat je mi blbý ho odkopnout po dvou letech dopisování , když on si to už tolikrát vyložil jinak... Ale i tak si myslím, že dal ho vodit za nos není dobrý... Chtěla jsem, aby jsme byli přátelé a abych se odreagovala od někoho s kým jsem měla problém A místo toho jsem spadla do dalšího problému a tím pádem nevím co mám udělat , aby to bylo lepší... A tak se chci zeptat na tomto portálu, zda nemá někdo vhodnou radu... Která je klidně z vlastní zkušenosti. Už několikrát jsem měla v plánu mu buď vše na sebe říct, ale bojím se toho, že by se urazil a vše proti mně potom následně použil. Bloknout si ho všude jsem měla v plánu několikrát, ale než jsem to vždy udělala, tak mi vždy psal strašně srdceryvné zprávy atd. Setkat se s ním je poslední možnost, jak vyhovět jemu a možná i sobě , ale to je opravdu velmi nepravděpodobné . Zkusit zjistit , jestli setkáním s ním ztratím čas( na to ,abych se dostala z té šílené zamilovanosti k té kolegyni, která má přítelkyni ) a bude na mě furt něco zkoušet (a to asi nejspíš ano ,jelikož se mnou nebude chtít být jenom kamarád -přez internet ,nebo na obchůzky po koncertech atd, jak já jsem původně chtěla)... Zrychleně: Nevím kterou možnost si mám tedy vybrat... A) Navždy ho odepsat už ho dal nevodit za nos . Bez zbytečně nesmyslného zdlouhavého a nikam nevedoucího odůvodnění SI HO BLOKNOUT . Jednoduše žít dál a najít si někoho jiného kdo mi bude vyhovovat v přátelství. B) Mít i na dále tu naději, vůli a výdrž v nepravděpodobný přátelský vztah mezi námi dvěma. ZKUSIT MU prostě tohle VŠECHNO co tady sem píšu upřímně a na rovinu ŘÍCT a doufat , že i tak budeme přáteli a nepoužije to nějak zle proti mě i když ani to mi moc nevadí, když to proti mě nějak použije , alespoň si budu jistá , že to byl debil a že jsem udělala správně. C)Mít i na dále tu naději, vůli a výdrž v nepravděpodobný přátelský vztah mezi námi dvěma. Jet k němu naivně v tom , že až mě pozná budeme, jen přáteli...A prostě naslepo to vyzkoušet...Vím že, když někdo něco chce a neudělá proto nic nemůže očekávat výsledky , ale já jen prostě nevím a rozhodně nemyslím , že by to mělo smysl , když o něj nestojím , jak on tomu pořád nerozumí( ... myslí si ,že je to kvůli mému rozchodu ze kterého jsem špatná...v tom jsem mu lhala...on neví ,že se mi líbí moje kolegyně...)že buďto se něco zkazí a budu se s ním hádat, že sex nebude a nebo doufat v to , že to můžeme brát jako přátelské setkání po šesti letech... doplněno 30.05.20 20:08: Opravdu budu ráda za jakoukoliv radu . Je to opravdu složitá situace...Jsem už opravdu zoufalá . Předem Vám všem děkuji za vaše názory/nápady/rády/odpovědi.Přeji Vám všem co jste si ten můj příběh četli příjemný večer .
Napiš mu at se nezlobí že si na holky a že bys nerada přišla slušného kamaráda a že pokud chce múžete si dopisovat dal Pokud by začal bejt otravnej sprostej a nepříjemnej tak ho všude blokni a vyřešeno
Ladis- Možná jsme jako generace vyměkli ,ale to jen z důvodu toho , že generace co nás vychovala byla moc bezcitná a i přez prošení na kolenou nás neposlouchala a tak mezi sebou máme někdy až moc procítěný vztahy...Liška - Ano to máte pravdu... Nechci ho ranit...
Tak ho prestan vyuzivat. Zenska, co zneuziva chlapa, aby si mela s kym popovidat, by zaslouzila ) Ten chlap si s tebou nechce povidat a kamaradit, a nikdy nechtel, uz to pochop )
Bohužel je to něco podobného jako chtít někomu "vrazit kudlu do zad - ale tak aby ho to určitě nebolelo". Podle toho co píšete musíte odhadnout jak natvrdo to sdělit aby to nebylo zbytečně moc (pokud tedy nechcete), ale zároveň aby to jasně pochopil. Mrzet ho to bude stejně. S tím počítejte.
Dobře...Je mi jasný ,že tenhle asi kamarád nebude... mrzí mě to také... Třeba by to časem šlo ,ale jak na to bude někdo doléhat a spěchat odradí mě to hned... Jinak mám i kamarády jako kluky, kteří respektují a ví o mně většinu věcí a nejenom dobrých, ale i těch zlých a podrží mě v hodně věcech... Za to jsem jim vděčná.Prostě jsem se snažila najít si někoho nového kdo toho o mě tolik neví a tím pádem jsem nepřemýšlela nad tím, ,že by byl problém v následném pochopení... Opravdu nevím co jsem si myslela... asi nějak zkombinují všechny varianty ale ještě nevím jak prostě jak to přijde tak to udělám... Třeba mě nakonec překvapí...
Jsem to nečetl, bo mám jen hodinu času. Takže radím na otázku v názvu dotazu. "Promiň, ale mám jiný pohled na život/líbí se mi jiný typ mužů/mám někoho jiného".
Mně osobně přijde, že moc řešíte úplnou blbost. Pro Vás je podstatné, jestli chcete. Jestli ne, máte právo odmítnout. Jasně, stručně, nekompromisně, bez vytáček, bez dávání falešných nadějí. Normou by mělo být odmítnutí slušnou formou a bez urážek, ale někdy to není možné a musí to být řečeno drsněji. Dále to už není Vaše starost.
Dobrý den , asi máte pravdu ,ale mě právě někdy záleží víc na ostatních a jaký z toho budou mít oni pocit ,než na mě a následně to dopadne špatné pro obě strany , tak proto jsem to rozepsala ,tak do detailů , tak aby mi lidí napsali na to jejich pohled, třeba mě něco nenapadlo, nebo třeba mám být větší sobec , to mi ,alespoň rádi příbuzní ...ať řeknu to jak to chci a když jsem se do toho tak rychle zamotala a dostala , tak ať se z toho následně stejně rychle sama dostanu...
Nesmíte být úplně hloupá. Vlastní zájmy nejsou sobectví. Jestli máte pocit, že nesmíte nikoho odmítnout, tak na tom budete v životě hodně zle. A vůbec, potřebuju uvařit, umýt nádobí a uklidit. Kdy přijdete? Čeká to jen na Vás! Chápete?
Děkuji Vám to už mi také říkali někteří příbuzní ,že vlastní zájmy nejsou sobectví a ,že mám prostě říct, jak to cítím ať nejsou zbytečné problémy navíc
Prostě narovinu říct, žes ho odjakživa brala jen jako kámoše na pokec, ať si nedělá žádné falešné naděje, že jsi zamilovaná do někoho jiného...Pokud on bude dál psát, že nebudeš reagovat.
Víc se rozepisovat, jakože do koho a že marně..., nemá cenu, ještě se zamotáš. O nějakých ženách se nezmíním. Co když Tě jednou potká s klukem...Sama si nejsi jistá.
Ok tak jsem si to precetl, teda ten cestyn ti moc nejde, ale co, jed za nim, vyspi se s nim, rekni mu, ze ses na holky a ze mas pritelku a tim to uzavreme, ne? )
Spát s ním úplně nechci...ale uvidím , třeba mi to přijde vhod , ale to si opravdu nemyslím... Vysvětlení chyb v textu- Jsem na chatě s dobrou kamarádkou , která mě tu dává odkupy ...není tu k dispozici Wi-Fi do toho mám špatný,starý,zasekaný telefón na kterým nejde pořádně dotyk (rozbila jsem si nedávno sklo...i když mám ochrannou fólii)...jsem ráda ,že jsem to vůbec napsala...ale většinu jsem musela nadiktovat i když to podle toho vypadá nemám potřebu se omlouvat...
Lidi, kteri se chteji vyhnout neprijemnostem si obvykle najdou obezlicku, ze nechteji nekoho ranit. Ve skutecnosti toho kluka vyuzivas, mozna by ses s nim i vyspala, proste co ti prijde vhod...ale rict mu pravdu to ne, to by mohl byt na tebe neprijemnej, neco ti vycist, byt smutnej nebo te nastvane odriznout, coz asi nejsi ochotna podstoupit. Pokud ti na nem zalezi, nech ho jit, rekni mu pravdu. Slusne ale dusledne,to postaci, sam si vybere jak to vzit. To je uz jeho vec.
Seřadím to podle sebe , jak to je nejlepší udělat: B.)...vysvětlit mu to -klidně i až budeš u něj na místě,A.) kmarádsky si to s ním užíj pokud bude možno ...rozlouč se s ním a pokud bude dotěrný atd. -Hned blokout ať neotravuje..,C.)pokud i po tom všem bude mít zájem o tebe jako o osobu ,ale ne dotěrnou ale, že to skutečně pochopí on sám , tak můžete zůstat v přátelském vztahu...jinak ne...ale je to jen můj názor...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.