Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co uvařit - rychle a jednoduše

Od: dadunkaaa odpovědí: 11 změna:
Dobrý den. Mám doma kuřecí prsní řízky a brambory. Mate nějaký tip na jednoduchý a rychlý recept? Zítra jdu do práce a vrátím se celkem pozdě, tak nechci vytvářet nějak dlouho.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

4x

Kuřecí prsa jsou dost suché maso. Takže dělám na pánvi takovouto minutku: uzenou slaninu na kostičky, až pustí tuk, zesklovatím cibuli, přidám to osolené kuřecí taky na kostičky a dále co dům dá: žampióny, sojová omáčka, bílá paprika, česnek, pórek, mletý pepř nebo jednu čili papričku. Dobré k hranolkům nebo rýži, ale i ke špagetám.

liska5

Jo, jo, jsem žravá liška a tohle si dám...

Přesně tohle jídlo na rychlovku dělám *palec*
Rychlé, zdravé a žravé *mnam*
Ještě kápie, dodají barvičky...
kepler*

Jo a u konce přípravy se taky dává sterilovaný hrášek nebo kukuřice.

liska5
hodnocení

2x

Kuřecí plátky si lehce naklepat, potřít grilovacím kořením, pomíchat v troše oleje a do krabičky do ledny. Tak budou připraveny na minutku.

Brambory se dají rychle uvařit, když je nakrájíte na čtvrtiny. Ty si předem nedělejte, uvařte je po příchodu večer. Pak celkem prudce opečte ony plátky na sádle nebo na řepkovém oleji. Můžete je těsně před opečením obalit v hl. mouce a pak podlít a přidat trochu másla na šťávu. Já ty obalené a opečené podliju/ zasypu/ ananasovým kompotem a krátce podusím. .. .

Když nemáte gril. koření, tak plátky pomažte česnekem, trochu posypte paprikou a třeba i kari kořením nebo kurkumou...

Nebo si je obalte v trojobalu. V ledně takhle na tácku počkají.

liska5

Já tohle řeším remoskou. nachystám si do ní vše ochucené vč. brambor na kousky, případně slaniny. Po příchodu vyndám z ledny a zapnu remosku. Než se převleču, uklidím nákup, zaleju kytky,... tak je hotovo...

lipanek
hodnocení

0x

Prska nakrájet na nudličky a naložit do misky do marinády podle ingrediencí rádce @keplera.

Druhý den na rozpálené pánvi záležitost 4 minut.

Brambory určitě dát vařit první.

Pokud si je chcete připravit, tak je dnes oloupejte a natěsno zabalte, bez přístupu vzduchu do gelitu.

Občas mi tak vydrží beze změny, záleží na kvalitě. Dejte vařit do horké vody pokrájené na menší kousky. Nebo zalijte vařící vodou z rychlovarné konvice.

Za 12 - 15 minut máte na stole.

-----------------

Doporučuji maso nejen dnes naložit, nějak se mi zdá, že poslední dobou i to čerstvě koupené maso druhý den lehce zasmrárá.

liska5
27.05.20 19:02

Prska *smich*

lipanek

:-D ježkovyvoči, tam je toho víc, třeba zabalit do gelitu a zasmrárá. Člověk to přejede, a stejně mu něco uteče.

Hlavně, že se čtenář dovtípí.

S vámi je fakt dobře *haha* *haha*

hodnocení

0x

Zítra budu dělat z prsou směs. Maso nakrájet na malé kousky, dát na olej a k tomu cibulku na měsíčky. Osolit, opepřit, orestovat. Pak přidat kečup, malé zeleninové lečo, kyselou okurku na kostičky. Trochu podlít a dusit. Ke konci pár kapek sojovky a zaprášit moukou, nechat ještě podusit. Možno podle chuti chilli omáčku.

Ingredience si můžete připravit předchozí den, dát do lednice a druhý den celé vaření budete mít za chvilku. Kuřecí je brzy hotové. Mezitím se Vám uvaří brambory. Nebo si je uvařte den předem a ke směsi si je můžete jen opéct. To bude rychlejší. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]