Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Přírodní kuřecí řízek - jak na omáčku

Od: poki* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když si zajdete do restaurace a dáte si kuřecí řízek přírodní vždycky je poli omáčkou, kterou si člověk může smíchat s přílohou. Mohl by mi někdo poradit jak se ta omáčka z toho dělá? Pokusy byly, ale marné. Vždycky jsou k tomu jen suché hranolky. Tak děkuji za radu

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

claire*
hodnocení

3x

Já myslím, že normálně, tj. po usmažení masa vyrestujete tuk, zaprášíte hladkou moukou a mícháte, aby nevznikly hrudky. Pak zalijete vývarem, smetanou... můžete přidat bylinky nebo koření podle chuti. Zamícháte, provaříte a hotovo :)

binka*

...popř.přidáte máslo pro zjemnění, worcesterovou omáčku a dosolíte. Alespoň tak to uvádí všechny kuchařské příručky.

 

hodnocení

1x
avatar atrama

Po prudkém opečení masa po obou stranách,maso na chvilku vyndat, do výpeku přidat cibuli,orestova,t podlít černým pivem,soj.omáčku a zpět maso.Přikrýt a chvilku dusit,pak dát trochu hotové jíšky od knorra a kousek másla nebo smetany na zjemnění.K tomu jsou dobré malé brambůrky na sucho pečené v troubě...To maso musí být samozřejmě okořeněné dle chuti...dobré chutnání.:)*slunce*

lidka*

Kuřecí přírodní bych mohla dělat skoro každou sobotu. V pátek si rozkrájím kuřecí prsa na větší nudličky a naložím do misky (cibule, olej, sojovka, koření podle nálady: třeba grilovací, nebo paprikovou vegetu, pepř, u vepřového i drcený kmín apod.). V sobotu zprudka opeču na pánvi na másle, když obracím - tak teprve solím. A dávám do kastrolku i s omastkem a šup do trouby. Vrátím panvičku na plyn, ještě chviličku nechám zezlátnout a podleji trochou teplé vody a nechám chviličku provařit. Naleju k masu a znovu čerstvé máslo, maso ...Poslední várka je cibule a olej s kořením z naložení a pěkně osmažím a přidám k hotovému masu. Troubu mám jenom teplou pro uchování dobrot pro opozdilce. Podle potřeby přidám plátky másla - příloha volské oko - brambory (šťouchané nebo opečené) a salát, rajče, paprika - kdo co chce a petrželka na ozdobení. Rychlé, dobré a vnoučaty oblíbené. *tanec* Ale jak se píše i v předchozím příspěvku, důležité je sundat z pánve maso (nudličky i plátky kuřecí nebo vepřové), nechat malinko ještě osmahnout a mírně zalít teplou vodou a povařit. A když neopékáte na másle, ale třeba na oleji, přidat máslo při tom provaření. *pivo*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]