Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to v pořádku?

Od: lida* odpovědí: 7 změna:

Zravím,

je mi 14 let a poslední dobou jsem ve stresu z matky a dokonce je mi z toho i trochu špatně od žalůdku.Mám říletého bratra, a když dělá něco co nemá tak mu řeknu ať to nedělá, že např. tu hračku zničí, on to dělá pořád, tak mu to opakuji a on na mě pak začne řvát ať jdu pryč atd. Pak tam přijde matka a začne na mě řvát, že se nemůže ani v klidu dokoukat na televizi. Kvůle jedné malé kravině musí vždy dělat strašné HALO. Mě za to totálně seřve, pak si tam ještě 0,5 hodiny mluví něco typu: ,,Tyv*le ta dnešní mládež." následně na to když otec přijde domu z práce tak ona mu to řekne a zase si pak pro sebe 0,5 hodiny mluví něco typu: ,,Tyv*le ta dnešní mládež." nevím přesně co říká, protože mám zavřené dveře od pokoje. Špatně ze stresu z matky se mi udělalo až dneska to jinak nebylo. Já jsem ráda za každou chvíli co nejsem doma (ať je to tábor, škola atd.). Vždy když mám slzy na pokraji oka tak se snažím co nejvíce zadržovat pláč, aby nic nepoznala a vybrečím se vždy v noci.

Myslíte si, že je to v pohodě? Napište mi prosím váš názor.

Předem děkuji za vaše názory!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

jj, k tvému dotazu by bylo dobré připsat ještě něco. Jak jste na tom se životním standartem? Vede se vám fajn? Nejedete po hraně? Peněz dost? Žádný alkohol a žádné těžko zaplatitelné dluhy?

Mě se nazdává, že v těžkém stresu jsi nejen ty, ale i tvoje matka. Ta zápolí především sama se sebou a ty osobně s tím nenaděláš vůbec nic.

hodnocení

0x

Máš podobný problém jako sestřenice?

Nejspíš ano, obě otázky přišly z téhož PC.

pb®
hodnocení

0x
To je normální, vyrosteš z toho. Říká se tomu puberta a přecitlivělost a psychická labilita je v tomto věku u slečen pravidlem. Brácha je malý, musí se neustále hlídat a korigovat a stejně nebude dělat věci dobře, než vyroste. Mám to doma taky, staršímu 9 letému řeknu několik logických důvodů, proč je dobré dělat věc nějak a co se stane, když to udělá špatně a v momentě co domluvím, vidím ho jak to dělá špatně. Prostě nechce jít ve vyšlapané pěšince, chce si najít cestu vlastní.

lipanek
hodnocení

0x

3 leté dítě ještě nemá rozum a navíc by ho měla hlídat-věnovat se mu matka.

Je jasné, že budou konflikty, protože ty jsi ještě malá, i když, je to škola života. Ve 14 máš náskok a víš, jakou starost malé děcko obnáší.

Možná se jít učit ke spolužačce češtinu? A další den k druhé, která je třeba lepší na matematiku.

hodnocení

0x

Zdravím. Puberta je holt náročné období. Pro děti i pro rodiče. S mladším sourozencem zkus mít více trpělivosti a pochopení. Je ještě malý. A kdykoliv na Tebe sedne stres z domácího prostředí, běž se raději projít, či proběhnout ven. Vyvětráš si hlavu a snad to pak bude zase trošku snesitelnější pro Tebe i rodiče. Neboj, toto období přejde a srovná se to.

ladycat*
hodnocení

0x
Snaž se být doma co nejmíň. Když už budeš doma, tak mamce s něčím pomoz - vysaj, zameť... Možná je na to sama. Jdi na SŠ na internát, abys nemusela být doma. Časem se to uklidní, možná i ta tvoje pomoc mamku potěší. Bratra by si měla dát do latě mamka, ale nevidím nic špatného na výchově od sestry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]