Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za kožich?

Od: pavla* odpovědí: 12 změna:

Dokázal by mi někdo poradit jaký toto může být kožich? Rozhodně se jedná o pravou kožešinu, nedokážu ale poznat z jakého zvířete by mohla být. Může to být persián. Jak ho poznám?

Co je to za kožich?
Co je to za kožich? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Evidentně myší kožíšek.
Co je to za kožich? #3

hodnocení

1x

Nutrie vypadá jinak. Mám 2 vyčiněné kožky, ale nic jsem si z nich nedala dělat. Nutrie má tvrdé delší chlupy, zbarvené dohněda.

Tohle mi připadá jako stříhaná a obarvená ovce, nebo králík. Také jsem kdysi něco podobného měla. Škoda, že se nedá sáhnout, pak by to bylo lehčí. Jaga.

Persián to není zaručeně, tam je srst stáčená do prstýnků.

mate59
hodnocení

1x

Připadá mi to jak barvený králík.

liska5
hodnocení

1x

Střihaný králík. Babička měla něco podobného a takhle to nazvala.

Persián by měl takový zvlněný lehce nakudrněný vlas a byl by trochu tvrdší. Persián je z novorozené ovečky, resp. předčasně narozené.

liska5

Ono se to nastříhá do proužků, různě položí, aby to mělo specifickou strukturu a pak se to sešije. Není tam možnost kouknout se pod podšívku?

pavla*
hodnocení

Děkuji všem! Na nutrii to nevypada, je velmi hebký. Přikláním se nejspíš k stříhanému králiku. Také mě to tak přišlo, jen jsem netušila, že se stříhá:)

liska5

Kdyby to byl perzián, byla by tam nejspíš nějaká našitá cedulka.

Jó králík, ten se nejen stříhá, ale i barví.

hodnocení

0x

Tak z pouhé fotky to nepozná ani odborník. Pokud by to byl pravý persián, tak by měl na 100% někde etiketu. Nakonec on má každý pravý kožich někde etiketu, kde je napsáno o co vlastně jde. I kdyby to byl králík, měl by někde etiketu, že byl ušit třeba v továrně "Kara". Ale tohle nevypadá ani na toho králíka, ani na persián. Spíš bych to typovavala na nějakého vodního živočicha. Třeba nutrii. Ale i v tom případě by tam měl být někde štítek výrobce.

vinted.cz/...

nov
hodnocení

0x

Zde je persián ke srovnání: obleceni.bazos.cz/...

hodnocení

0x

No kdybych doma neměla kožich z králíka, tak bych tomu možná uvěřila, ale mám ho a koupila jsem ho už tak před 18 lety od českého výrobce "Kara". A ten teda vypadá úplně jinak. Má vysoký a hustý chlup. A tohle takové divné umolousané. Schválně jsem ho vyfotila k porovnání.

Co je to za kožich? #4
Co je to za kožich? #5
mate59

Suzymon,králíkú je hodně druhú,chlupy se barví,stříhají.Králičí kožich z castorexa taky vypadá úplně jinak.

hodnocení

0x

Za mně králík ale klidně s ním zajděte někam do kožešnictví a tam vám to řeknou snad 100%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]