Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárůst hmotnosti

Od: glomba® odpovědí: 16 změna:

Vloni v létě jsem podstoupila velkou gynekologickou operaci (jsem už dávno po přechodu) a od té doby jsem dost hodně přibrala a trápí mě to, nedaří se mi zhubnout, ale obávám se, že jen vlastní silou to nedám. Poradíte mi, co s tím?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jaký máte jídelníček a pohyb? Radila jste se s lékařem?

liska5
hodnocení

0x

Dobrého výživového poradce.

Zbytečně drahé, stačí trochu dobré vůle, dát si na talíř polovinu než dříve a pak se může jíst úplně všechno a člověk se nedívá na oblíbené pochoutky s chutí ale strachem si je dát. Jím všechno,ale málo a často a už půl roku si váhu sníženou o 12 kg držím. A nevyhýbám se ani pivu či vínu.

hodnocení

Podotýkám, že jsem nijak zásadně nezměnila svůj životní styl. Jsem sama, jídlo spíše odbývám, nepřejídám se, sladkosti ani nekupuju, abych neměla příležitost po nich sáhnout. Jinak částečně pracuji, jsem na volné noze jako účetní, tj. sedavé zaměstnání, šiju, pletu, háčkuju, takže také věci, které nelze dělat v pohybu. Chodit sama bez cíle po městě mě nebaví. Bavila jsem o problém se svoji praktickou lékařkou, která mimo jiné dělá i akupunkturu, ale řekla mi, ať se tím netrápím. Vím, že kamarádka u ní absolvovala nějaké ty jehličky s úpravou jídelníčku (bez příloh) a byla spokojená, jenže já se píchat nemohu nechat. Je to taková patová situace, vlastní silou to tentokrát nedám.

doplněno 23.05.20 11:03:

Jak poznám, že je dobrý? Vzhledem k tomu, že to výživové poradenství nabízí kdekdo, jsem k tomu velmi skeptická, že je to jen a jen byznys.

hodnocení

0x

Nedivím se vám, že nechcete sama chodit na procházky. Přece jen, ve dvou se to táhne lépe.
Což si takhle najít k sobě nějakou parťačku, či parťáka? ;)
Čerstvý vzduch a pohyb na něm, je to nejlepší pro náš organismus. Sbalte si batůžek, do něj malou a zdravou svačinku,
a šupky, dupky ven. Na výlety...
Pokud se vám nechce chodit denně, choďte třeba do posilovny, tam můžete chodit na běžícím páse, mj.
Nebo si pořiďte pejska, ten vás donutí chodit a ještě máte skvělého kamaráda.
A nebo...cvičte jógu, ta je super na hubnutí. Jistě je ve vašem městě provozována.
Při té se hubne jedna radost ;)
Choďte plavat, nejjednodušší způsob na hubnutí a radost na těle i na duchu.
Možností je kvantum, stačí si to srovnat v hlavě a začít ;)

Nezapomeňte na správný pitný režim, říká se, že hlad je v podstatě převlečená žízeň.
Co se týče stravy, omezte sacharidy, přidejte bílkoviny a spoustu zeleniny a ovoce.

hodnocení

To všechno jsou všeobecně známá fakta. Budu muset znovu oslovit lékařku a zeptat se, co si mohu a nemohu dovolit. Parťáka ani parťačku nemám a sotva bych našla, moji vrstevníci jsou "staří" nejen věkem, ale především mentálně. Žádné zvíře jsem nikdy neměla a nepovažuji za vhodné chovat psa v činžáku. Do jógy jsem chodila, asi jsem netrefila na dobrou cvičitelku, neoslovilo mě to. Chodit na bazén v tuto kritickou dobu asi nebude zrovna to pravé ořechové (pokud budou bazény fungovat, tak určitě s řadou omezení). Takže zbývá jediné - NEŽRAT.

Rádo se stalo, za můj čas, rady a námahu nemusíte děkovat ;)
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody !

rebeka*
hodnocení

0x

Zkuste Keto dietu. Dcera po této dietě zhubla 30 kg, ale je to drahé.

72mona
hodnocení

0x

Když vy nám dáváte takové nijaké informace. V podstatě z toho chápu: po operaci jsem přibrala, skoro nic moc nejím, hýbat se nemám s kým a to a tamto mne kdysi neoslovilo, doba je těžká, omezení... výživový poradce ne, nejspíš bude ten špatný... Když se na tato slova podíváte s odstupem, co byste takovému člověku poradila? *nevi*

Je třeba zjistit, co přesně jíte. Bez toho nelze poradit ani ň. Víte, že můžete své tělo trápit podvýživou, přestože jste (jste?) tlustá. Kdo se někdy trápil dietou, jeho tělo si pamatuje stav nouze a ukládá a ukládá... Samozřejmě po přechodu se často stává, že metabolismus se změní, ale už právě proto to chce razantněji řešit a ne tak, jak to z vás tady cítíme. M.

23.05.20 14:10

Mona *palec*

hodnocení

0x

Neodbývejte jídlo. Změňte své stravovací návyky. Holt s pokročilým věkem je třeba přizpůsobit i životosprávu. Pokud nechcete chodit na procházky, joga Vám nesedí, tak si pořiďte rotoped a šlapejte doma (u oblíbeného pořadu, muziky, seriálu..) Nebo běhací pás na doma. Doma se dá cvičit téměř cokoliv – zumba, aerobic, tanec..Jen si musíte vybrat aktivitu jaká Vám sedne a jak Vám to dovoluje zdravotní stav. Hlavně se ale zaměřte na tu stravu. Možná potřebujete jíst pravidelně a častěji. A také dodržujte pitný režim. Ono to půjde, jen musíte přijít na to, kde děláte největší chybu ve stravování.

id
hodnocení

0x

Pokud nejste obézní z nějakých léků, které nejdou vysadit nebo omezit, tak nechápu, co chcete řešit s lékařem. Je to jen ve vaší hlavě. Nejraději byste na svém životním stylu nic nezměnila, popřípadě spolkla nějaké pilule na hubnutí. Ale takto to nefunguje. Jen hledáte způsoby jak to nejde.

Nevidím důvod proč chodit po městě. Sedně na MHD, dojeďte na konečnou a jste v přírodě. Až si to srovnáte v hlavě a budete vědět co chcete, tak i shodíte nepotřebné špeky a sádlo.

liska5
hodnocení

0x

A štítnou žlázu máte v pořádku? Ta dokáže zpomalit spalování. Hormonální žlázy fungují v systému. Činnost jedné ovlivňuje druhou. nechte si ji vyšetřit.

hodnocení

0x

Nemáte třeba otoky (lymfatické apod.)?

m123*
hodnocení

0x

Kolegyně držela ketodietu. Sice to bylo dražší, ale výsledky byli vidět. - 25 kg. Po vysazení cca 8 kg přibrala, ale i tak je spokojená, protože už je to víc jak rok a váhu si drží.

hodnocení

0x

Já co užívám léky, tak jsem taky přibrala.Nejhorší je, že po operaci páteře nemůžu dělat to,co jsem dělala dřív - nezvládám. Mám zahradu,chodím na procházky s pejskem, mám chatu, kde je taky potřeba dělat, jím pravidelně, mám moc ráda zeleninu a maso, vařím si a stejně mám problém, abych dál nepřibírala. Ptala jsem se lékaře, jestli nejsou jiné prášky, které by neměly vedlejší účinek přibírání na váze, prý jsou, ale zase mají jiné a závažnější vedlejší účinky. Tak si vyberte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]