Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obecně - při pečení otevřít troubu a do buchty postupně zapíchnout na několika místech špejli. Když se ještě táhne těsto, tak se peče dál, když je špejle čistá, tak je hotovo. Máme plyn, tak stupně neznám. Zdravím!
Kdybych to fakt nedokázal zjistit, tak bych dal třeba 190 C a kdyby ani po půl hodině perník nevypadal, že se chce blížit ke konci, tak bych přidal třeba na 200 C. Upečenost bych kontroloval pohledem, obecně se však doporučuje ta špejle, jak píše *ben*.
Ale nejdřív bych se podíval na jiný recept na perník, jestli tam teplotu a dobu neuvádějí. Předpokládal bych, že si podobné perníky budou podobné i po stránce pečení. Stejně ale je ta doba jen orientační a je potřeba výsledek kontrolovat individuálně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.