Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak dlouho vařit vejce na hniličku? Chci aby bílek byl určitě celý uvařený a žloutek pokud možno vůbec.
Děkuji
Mě to přijde na definice na vejce na hniličku. Mělo by to být 4-5 minut, ale pozor musíte vložit do vroucí vody, ne studené. Já naposledy vařil 6 minut a byl jsem vcelku spokojený. Takže 5 minut by bylo úplně akorát. Záleží zda je vejce z lednice nebo má pokojovou teplotu. Tam je pak rozdíl té 1 minuty, co je dané rozmezí.
Nelze dát jedn označnou odpověď, neboť velikost vajec je různá a tím je i různá doba varu. Vajec vařím vždy víc a po 4-6ti minutách jedno nožem přeseknu a bud vařím dál, nebo je hotovo. Přeseknuté si sním lžičkou.
Na hniličku mám nejraději, bílek a vrstvička žloutku tuhé, žloutek tekutý. Většinou dělám aspoň 5 vajec, dávám do vroucí vody vejce z lednice a vařím 7 až 8 minut. Záleží na mnoha věcech, třeba i na množství vody a výkonu hořáku, asi nejlepší je to vyzkoušet...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.