Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je chutney?

Od: sudo odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
co je chutney? Co to musí být být, aby to mohlo být chutney?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

V podstatě je to něco jako pikantní kořeněná marmeláda, používaná jako příloha k masu. (A raději mám fonetický přepis " čatní")

Nějaké recepty

hodnocení

4x

Indická zeleninová omáčka, používaná jako příloha k všemu možnému, hlavně však k masu. Chutney nemá jednotné složení, dělá se ze všech možných druhů zeleniny.

doplněno 21.05.20 13:37:

@totak: No comment. To mi hlava nebere*zed*

Ale když si ho vyrobím doma, tak o něm přece nemůžu tvrdit že je indický :-D

A co když bude z Italských cuket? To pak bude indický, italský, nebo český *zed*

motak
hodnocení

2x
Musí ti to chutnat. Jinak je to nechutney.
vernon
21.05.20 12:32
Tak nějak *smich2*

hodnocení

1x
Dobrý den. Dle mého muže být chutney z mnoha veci. Je mnoho druhů chutney. Jedná se o doplnujici prisadu jídla. Většinou se podává zvlášť k pokrmu a nebo se přidává přímo do jídla. Prostě prilohova omacka. Z cehokoliv- k různému jídlu se hodí jiné chutney. Chutě také nejdou specifikovat, může být ostré, sladke...

hodnocení

0x

Dřív to byl třeba mišung, dneska se všechno jmenuje vznešeně, takže chutney. Prostě hustá omáčka.

Trošku se pletete.není to vznešeně, ale je to tak proto,že to není tuzemský "mišung",ale pochází to z Indie.

figurek*
hodnocení

0x

počesku čatni. recepty.vareni.cz/...

hodnocení

0x

No, tak to pravé "chutney" je většinou dost ostré a navíc je vyrobené hlavně z ovoce a to z vyzrálého manga. Kdysi dávno se dalo sehnat u nás v Tuzexu a byla to opravdu pochoutka k masu. Pak jsem ho kupovávala v cizině. Teď se u nás dá koupit také, ale není to vůbec to, na co jsem byla zvyklá. Pokoušela jsem se o vlastní výrobu a nahradila mango hruškama, ale nebylo to ono. To mango má specifickou chuť. To je asi podobné, jako když lidé dělají náhražku kysaného zelí z cukety. Jíst se to zelí z cuekty dá, ale do kysaného zelí to má daleko. No a přesně tak to je i stím originál "chutney". A to mi to moje chutná a mám se za dobrou kuchařku, ale jsem upřímná. A pro ty, kteří budou namítat, že mango se už u nás dá koupit také., tak ano, dá, ale jednak je pěkně drahé a pak, není vyzrálé a je sklízené za zelena a ani když se nechá doma dojít, tak už nikdy nemá tu správnou chuť. Vím velmi dobře, jak má zralé mango chutnat, tak už mám u nás vyzkoušeno, že tady mango nekupuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma chutney

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]