Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co je chutney? Co to musí být být, aby to mohlo být chutney?
Indická zeleninová omáčka, používaná jako příloha k všemu možnému, hlavně však k masu. Chutney nemá jednotné složení, dělá se ze všech možných druhů zeleniny.
@totak: No comment. To mi hlava nebere
No, tak to pravé "chutney" je většinou dost ostré a navíc je vyrobené hlavně z ovoce a to z vyzrálého manga. Kdysi dávno se dalo sehnat u nás v Tuzexu a byla to opravdu pochoutka k masu. Pak jsem ho kupovávala v cizině. Teď se u nás dá koupit také, ale není to vůbec to, na co jsem byla zvyklá. Pokoušela jsem se o vlastní výrobu a nahradila mango hruškama, ale nebylo to ono. To mango má specifickou chuť. To je asi podobné, jako když lidé dělají náhražku kysaného zelí z cukety. Jíst se to zelí z cuekty dá, ale do kysaného zelí to má daleko. No a přesně tak to je i stím originál "chutney". A to mi to moje chutná a mám se za dobrou kuchařku, ale jsem upřímná. A pro ty, kteří budou namítat, že mango se už u nás dá koupit také., tak ano, dá, ale jednak je pěkně drahé a pak, není vyzrálé a je sklízené za zelena a ani když se nechá doma dojít, tak už nikdy nemá tu správnou chuť. Vím velmi dobře, jak má zralé mango chutnat, tak už mám u nás vyzkoušeno, že tady mango nekupuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.