Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaké maso na pečení

Od: axlenka odpovědí: 5 změna:

Zdravim, mam dotaz. Jake je nejlepsi maso na upeceni v troube? Vzdy koupim takove, ze neni stavnaty. Diky za radu.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lm®
hodnocení

1x

Není to jen o masu,zkuste péct mezi dvěma pekáči a až před koncem pečení hořejší sundejte a nechte udělat kůrčičku.Máte-li el. troubu,pečte zespodu a ke koni pečte shora.

Maso /vepřové/ vybírejte,prorostlé,například krkovici,bůček.Budete-li péct hovězí pečeni,prošpikujte ji,můžete i obložit plátky slaniny.Pečte pozvolna,pěkně pomalu.Hodně zdaru.*tuc*

 

apollo11*
hodnocení

1x

Nejlepší je hovězí! www.ireceptar.cz//...Proč je kvalitní hovězí na českém trhu takovou vzácností?

 

lidka*
hodnocení

1x

Tak tohle si nemohu nechat ujít! Konečně něco od masa, toho sladkého už bylo moc. :D Takže zcela souhlasím s Lenkou, nejlepší maso na pečení je krkovička, bůček s kostí, nebo i libovější plecko. Také pečené koleno nemá chybu. Já musím pro vnoučata péct to nejlibovější, t.j. kýta - ořech, ale stejně k tomu přihodím kus bůčku (pro sebe a pro sos). Takže pod maso dám na plátky cibuli (na kilo masa asi 2 menší nebo 1 velkou) a asi 4-5 stroužků česneku. Maso osolím, okmínuji, dám do pekáčku nebo litinového kastrolu, mírně podleju a přiklopím a dusím, dokud není maso napůl měkké. Takto si to většinou předpeču den předem. Potom maso nakrájím na plátky, hezky v pekáčku rozložím a dopeču a hlavně opeču krásně dozlatova. Podlévám vždy jenom trošku, aby se udělal krásný sosánek. Ze stran pekáčku seškrabuji do sosu výpečky. Nezahušťuji moukou, ten zlatavý sos zahustí cibule a česnek. Ne jak to dělají v hospodě, maso upečou vcelku, nakrájí na plátky a polejou záhadnou instatní omáčkou. No a k tomu uvařím domácí knedlík a hlávkové zelí a všichni se olizují. Druhá varianta je s domácím bramborovým knedlíkem a špenátem. To také nemá chybu. *pivo*

No a hovězí jsem sice už dlouho nepekla, ale jinak je také vynikající. Nejlepší je péro. Je to takový plošší váleček se slabou kližkou uprostřed. Pod něj opeču slaninu, nemusí se špikovat. A jinak obdobný postup jako u vepřového jen s tím rozdílem, že zde peču vcelku a nakrájím až na talíře. K tomu tatarku, brambor a nějaký salát (hlávkový, okurkový, rajčatový apod.) No a nezbývá než popřát "Dobrou chuť"! A určitě to budou šťavnaté pečínky. Ono se to nakonec povede. Každý nějak začíná. *placni*

malvinka*

...jen doplním lidku ,také není špatné k bůčku v kombinaci s cibulí přidat pastiňák nebo petržel na kolečka

lidka*

Malvinko, tak to tedy neznám, ale vyzkouším. V poslední době jsem si zvykla na řapíkatý celer a jsem ochotná si ho přidat k čemukoliv. Tak dobrý večer všem!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]