Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvarohová náplň do buchet

Od: mila85 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
máte nějaký oblíbený recept na tvarohovou náplň do buchet? Pořád se mi nedaří, aby náplň byla dobře mokrá i druhý den a nebyla jen splácnutá. Máte nějaký tip?

Přidáváte pudink, vejce...?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Záleží na tom, jaký tvaroh jste koupila. Jestli je to ten ve vaničce, tak ten do buchet není vhodný, protože je mazlavý a plný "vody". Musíte si koupit ten balený. Tu kostku, je na něm napsáno "měkký tvaroh". No a pak přidáte žloutek, cukr vanilkový, trochu strouhané kůry z bio citronu, nebo z velmi dobře omytého obyčejného citronu a můžete přidat i našlehaný sníh s cukrem a i ty rozinky nejlépe namočené v rumu. Ty já mám pořád ve sklenici v zásobě. Ty v tom rumu vydrží nekonečně dlouho. Teda do té doby, než je spotřebujete. Ale to se mně stát nemůže, protože jakmile dochází, dodělávám várku. A pozor! Ty rozinky napřed pořádně vykoupat v horké vodě a to několikrát a pak na cedníku propláchnout pod vodovodem, protože jsou sířené a to je hnus. A pak teprve je vhodit do zavařovačky a zalít plně rumem. Já si suším sama třešně a višně a ty používám stejným způsobem. Musí se vypeckovat a pak v sušičce usušit. Nějakou dobu to sice trvá, ale je to bez siřidel a jsou v tom rumu zrovna tak dobré, jako ty rozinky.

hodnocení

0x

Dobrý den. Přidávám cukr a žloutek. Komu nevadí, může přidat rozinky.

hodnocení

0x

Žloutek a cukr ;)

lidus*
hodnocení

0x

Tvaroh raděj kostka ale i z vaničky to jde, přidám 1 žloutek, 2 vanilkové cukry, nastrouhanou kůru z citronu, 2 polévkové lžíce cukru krupice.

hodnocení

0x

A nejlépe je udělat si i tvaroh sám nebo sama. Teď se tím zrovna bavím a recepty jsem našel tady - zemedelske-potreby.cz/...

hanaka
hodnocení

0x

Já mám ve starých receptech po babi ve tvarohové náplni i trochu másla, jen změklé, musí se dobře zapracovat. Je to potom krásně vláčné i několik dní po upečení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]