Dobrý den , chci se zeptat , zda někdo z vás ví nějaký recepty nebo jestli vůbec existují nějaký recepty na jídlo s příměsí papíru. Vím ,že je to divný dotaz, ale už jsem něco jako jídlo s papírem viděla v Japonsku, třeba se pletu , ale vím že jsem tam něco takového viděla , že to lidé jedli , a byl to nějaký tip tvrdého papíru...ale osobně jsem to nejedla a chtěla bych to zkusit uvařit . Mám pouze papír do tiskárny a toaletní. Děkuji.
ale to je ryzovy papir, maji ho i vietnamci a kupuju ho, napriklad se nachysta smes nastrouhane zeleniny s cesnekem a zelenou jarni cibulkou, smicha s okorenenym mletym veprovym nebo nakrajenymi krevetami, papir se namoci ve drezu pod teplou vodou, do par sekund zvadne a smes se zabali do tenke rolky tak, aby byly konce uzavrene, pak se to pomalu usmazi v oleji
Myslím, že nešlo o papír určený ke psaní nebo tisku, to fakt moc jedlé a stravitelné není a nechtěl bych pak do mísy klást něco jako rozmočené a slisované Rudé právo. Nejsem teda žádný odborník na podivnou asijskou kuchyni, ale zřejmě šlo o nějakou škrobovitou substanci typu rýžových nudlí apod., která jen jako papír vypadala. To je jako něco špagety, tkaničky do bot to nejsou.
No ono se tomu tak říká, protože je to dehydrovaná hmota do plátků, které jsou podobné listům papíru, ale je to z jedlých surovin. Zejména nějakého škrobu. takže s obyčejným papírem, který zmiňujete Vy, jako je toaleťák a papír do tiskárny to nemá vůbec nic společného. A v Japonsku by teda žádné jídlo z obyčejného papíru, který máte na mysli, určitě nejedli. O jaký "papír" se ve skutečnosti jedná, se zde už psalo. Jsou to velmi tenké, dehydrované rýžové placky, které se podobají listům papíru a proto se tomu tak říká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.