Nejste přihlášen/a.
Asi ano, naše stařenka vařívala mléčnou polévku a sypala do ní domácí nudle. Ty se uvařily. Musím říci, že jsem ji, z celé duš, nenáviděla.
Něco podobného, jak píšete recept, čas od času dělávám, ale polévkové nudle, takové ty širší, ve velkém pytlíku, vařím ve vodě a pak namíchám do sýrové omáčky.
Maky, rýžovou kaši vařívám poměrně často. Do papiňáku odměrku rýže, 2 odměrky mléka a 2 odměrky vody, 3 špetky soli Zavařím a pak zavřu. 10minut nechám syčet. Pak odstavím a nechám stát poměrně dlouho. Když otevřu, metlou rýži nakvedlám. Druhý den ohřeji na pánvi s kapkou mlíka. Jakmile jednou rýži, kroupy nebo luštěniny zamícháte, musíte míchat stále. Když se nezamíchá, míchat se nemusejí.
To mi připomnělo, že moje mamka vařila rýžovou kaši, vařila se docela dlouho a stále musela míchat, ale byla výborná.
Je to tak, jak píše " Bábi ." Moje babička tu polévku také občas dělávala, ale už nevím, kdo jí vlastně jedl
Mrvenička? co toje?
Není to domácí strouhání? To právě naše babička dělala právě do té mlíkovky, jedla jsem to snad jednou.
Dobrý den, kolínka se uvaří, ale bude to trvat o něco déle, než ve vodě - jiný problém by být neměl (vařil jsem kolínka v hustší omáčce a v pohodě - jen to trvalo déle a nesmí se to připálit). Zdravím!
Jenom nevím, jak se mléko zachová, mormálně při varu má mléko tendenci "vykypět" z hrnce, nebo také se rádo připaluje. Asi to budete muset stále hlídat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.