Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvaří se mi těstoviny v mléku?

Od: guinesjkaaa odpovědí: 13 změna:
Dobrý den. Viděla jsem recept na těstoviny s omáčkou. Postup na uvaření zní takto : Uvařit těstoviny v mléku, přidat koření. Potom přidat plátky sýra a kostičky šunky... Chtěla bych to zítra zkusit. Otázka zní, zda se mi v tom mléku ty kolínka vážně uvaří. Prosím o radu a kdyžtak zkušenosti. Hezký večer

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Asi ano, naše stařenka vařívala mléčnou polévku a sypala do ní domácí nudle. Ty se uvařily. *alene* Musím říci, že jsem ji, z celé duš, nenáviděla.

Něco podobného, jak píšete recept, čas od času dělávám, ale polévkové nudle, takové ty širší, ve velkém pytlíku, vařím ve vodě a pak namíchám do sýrové omáčky.

doplněno 17.05.20 10:28:

Maky, rýžovou kaši vařívám poměrně často. Do papiňáku odměrku rýže, 2 odměrky mléka a 2 odměrky vody, 3 špetky soli Zavařím a pak zavřu. 10minut nechám syčet. Pak odstavím a nechám stát poměrně dlouho. Když otevřu, metlou rýži nakvedlám. Druhý den ohřeji na pánvi s kapkou mlíka. *palec*Jakmile jednou rýži, kroupy nebo luštěniny zamícháte, musíte míchat stále. Když se nezamíchá, míchat se nemusejí.

To mi připomnělo, že moje mamka vařila rýžovou kaši, vařila se docela dlouho a stále musela míchat, ale byla výborná.

Je to tak, jak píše " Bábi ." Moje babička tu polévku také občas dělávala, ale už nevím, kdo jí vlastně jedl *smich*

Moja ju varila taky,ale nie s nudlama,ale s mrveničkou.Mne celkom chutnala.

lipanek

Mrvenička? co toje?

Není to domácí strouhání? To právě naše babička dělala právě do té mlíkovky, jedla jsem to snad jednou.

liska5

Nebo kapání /?/, kde se udělá z vejce a mouky řidší těstíčko a kape se do horké polévky.?

Dámy, je to strouhání *ua*
dobruchut.aktuality.sk/...

lipanek

Díky wamp. S tou jedlou sodou by mě nenapadlo. To určitě babi nedávala.

Člověk se pořád učí. V životě jsem to neslyšela /mrvenička/.

Presne tak.Je to domáci strouhání.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, kolínka se uvaří, ale bude to trvat o něco déle, než ve vodě - jiný problém by být neměl (vařil jsem kolínka v hustší omáčce a v pohodě - jen to trvalo déle a nesmí se to připálit). Zdravím!

hodnocení

2x

Jenom nevím, jak se mléko zachová, mormálně při varu má mléko tendenci "vykypět" z hrnce, nebo také se rádo připaluje. Asi to budete muset stále hlídat.

hodnocení

0x
V mléce nebo ve vodě... Uvaří se v tom všechno, jen mléko se rádo prichytne. Musí se vařit na slabý var a občas zamíchat.

aknelk*
hodnocení

0x

Určitě se uvaří, jen budete muset míchat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]