Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se tvářit atd

Od: martina08 odpovědí: 6 změna:
Ahoj,je mi 12 a trosku se bojím jít na gyndu bude to bolet? Určitě se budu citit blbě

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Aby ses cítila líp, vezmi si s sebou bílé ponožky a nějakou kratší sukničku. Tam se převlíká v kabince. Vysvlečeš se od pasu dolů a přestrojíš. Až tě zavolají do ordinace, nevejdeš tam po studené zemi bosa a nahá, jako plaváček. A neboj, na dětské pacientky jsou zvyklí a přistupují velmi citlivě. Bolet by to nemělo.

hodnocení

1x

Ahoj. Neboj se, máma bude s Tebou a paní doktorka (nebo doktor) na gyndě Ti vše vysvětlí a postará se o to, aby ses nebála a nebolelo tě nic. Asi máš nějaký zdravotní problém, když ve 12ti letech musíš na gynekologii. Tak je třeba to řešit. Ale budeš mít oporu v rodiči, tak to Tě trochu zklidní. Není se čeho bát, je to lékař jako každý jiný. Jak se máš tvářit, to vůbec neřeš.

doplněno 16.05.20 16:04:

Aha, tak Ty už ve 12ti letech řešíš jak se máš tvářit až budeš starší a na tu gynekologii budeš muset jednou jít. Povídej si o tom s mámou, je to také ženská a připraví Tě na všechno najlépe ze všech!

martina08
hodnocení

Já nemám problém jen se bojím až mi bude tak 13 nebo 14 já ještě nevím

ladycat*
hodnocení

1x
Četla jsem dnes vícero tvých dotazů a přijde mi, že se prostě nudíš.
Napsala jsi, že nemáš žádný zdravotní "ženský" problém. Tím pádem nemusíš žádnou gyndu řešit. Na preventivní prohlídku podle mě stačí jít v 18 letech. Pokud problém máš, t.j. svědění, zapáchající výtok, menstruační bolesti na omdlení, tak tam jdi (společně s mamkou). 12-leté dívky k takovým doktorům nechodí samy.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Pokud nemáš zdravotní problém a chceš jít na gyndu jen proto, že se mezi holkama o tom bavíte, je to zcela zbytečné a nesmyslné. Jinak, je lepší v tomto věku jít k dorostovému či dětskému gynekologovi. A jak radí @liska5, vzít si s sebou silné ponožky a sukýnku, která ti zakryje intimní místa cestou z kabinky, pak se vyhrne. Nebo si obléknout dlouhý svetr či triko, které udělají stejnou službu. A co se týká, bolesti, vyšetření nebolí, a to vůbec. Proč by mělo? Není to žádný chirurgický zákrok, jen vyšetření. Ida

lipanek
hodnocení

0x

,,Určitě,, s doprovodem rodiče, který vše vyřídí za tebe.

Pokud tam musíš, tak se tvářit jako u jiného lékaře, také tam jdeš s někým dospělým. Nebo na dětské oddělení chodí dneska děti samotné?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]