Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nerez hrnec do trouby?

Od: tete odpovědí: 7 změna:

Ahoj, muze prijit obyc nerezovy hrnec ze sporaku rovnou do trouby? Nechci totiz patlat dalsi nadobi

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kepler*
hodnocení

1x

Pokud nejde o MW troubu, tak proč ne? Je ovšem otázka, zda vysoký hrnec bude vhodný svým tvarem.

 

liska5
hodnocení

1x

I pokud má ucha bez platu a je celokovový lesklý, tak bych tenhle typ hrnce do trouby nedávala. Na to mám litinové, či smaltované. Bála bych se totiž, že zflekatí, že ten chromový lesk místy nahnědne. Nejspíš to půjde nějak vyčistit, ale bude to fuška.

liska5

Opr.: ...ucha bez plastu.

Liško: Dostala jsem v minulých letech dokonce dvě sady nerezových hrnců a kastrolů. Nestála jsem o ně, ale když už doma jsou, tak jich velkou část používám. Zatímco třeba o porcelán po babičce se bojím a šetřím ho, hrnce a kastroly nešetřím vůbec. Trouba a myčka jim zatím vůbec neublížily. Trochu oceňuji jen prosklené pokličky. Jen na ta horká ucha nejsem zvyklá a mnohokrát jsem se už spálila.

 

hodnocení

0x

A z čeho má ucha a poklička?

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Do trouby používám smaltované pekáče, často s víkem kvůli dušení, nebo zvláštní hrnec. Nevím, z čeho je: zevnitř tmavěmodrá politura, zvenčí černý, kostrbatý matný povrch. Ucha ze stejného materiálu. O tomto nádobí vím ze zklušeností, že žár trouby vydrží bez nehod.

Nerezový hrnec bych tam určitě nestrkala. Může mít navíc umělohmotnbé úchyty, ty se horkem roztaví a máte po hrnci. A ceny nerez hrnců bývají vysoké.

Proto bych, být Vámi, klidně patlala, neohlížela bych se na množství nádobí, pak bych se postavila k dřezu, pustila se do mytí a jako kulisu si dala moje oblíbené country. Pořád lepší umýt o hrnec navíc, než ho vyhodit. To Vás nenapadlo? *ee* Jaga.

Nepřátel se nelekejte, na množství nehleďte...to říkal už Jan Žižka, pokud jste tedy nechyběla v hodinách dějepisu. *smich*

Za sebe: radši 3x umyju, než 1x zničím.

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

Asi už máte pokrm hotový, snězený a nádobí umyté :).

Nerez, pokud nemá plastová ucha, samozřejmě do trouby může. Jen mě nějak nenapadá, které jídlo se nejprve připravuje v hrnci a pak v hrnci zapéká. Na zapékání jsou kastroly. Důvod je prostý, nižžší vrstva se v kastrolu propeče lépe.

Mám nové nerezové nádobí, nerezová jsou i ucha. Vybíral to dárce. Nemám ráda ty nové hrnce a nové pokličky. Nepoužívám je. Bez chňapek to nejde. Chňapky někam odložím a v kuchyni plné surovin a rozvařených jidel pak nemohu najít :).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]