Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obstřik kolene - prasklý meniskus

Od: luciii odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, 4 roky mám prasklý meniskus a bakerovu pseudocystu, ale zjistili to až teď. Počítala jsem s ortézou a operací, ale doktor mi nabídl nejdříve obstřik kortikoidy, který když nezabere tak bude nutná operace. Chci se zeptat, zda ten obstřik někomu zabral, zda měl negativní účinky (růst váhy, akné) a jak dlouho vás potom obstřiku bolela noha, jelikož mě brní a je to snad horší než předtím.
Děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Před 55 lety se mi hrabali v kolenu /a za rok v druhém, sportovní úrazy/ při místním umrtvení injekcemi a díval jsem se na to v zrcadle nad operačním stolem. Vybrali mi menisky a šilo se, vždycky deset jedenáct stehů. Dělal jsem závodně fotbal a basket a dodnes běhám, mám za sebou i maratony. Dnes se to dělá artroskopicky, koleno se neotvírá, budete mít stopu po2 malých dírkách a nemusíte se toho bát. Čím dřív bude zákrok, tím dřív budete mít klid, nebojte se toho. A nemocnici si můžete vybrat, zjistěte si /třeba i tady/ zkušenosti, kde toho dělají hodně a dobře, to je nejlepší doporučení na kvalitu. Odstranění prasklého menisku, to je dnes úplně běžný zákrok.

hodnocení

1x
Obstřik může pomoci, ale prasklý meniskus samozřejmě nevyléčí.

hodnocení

0x
Kortikoidy patří mezi největší svinstva, nelze je brát dlouhodobě a jejich účinek je krátkodobý.
Co z toho vyplývá pro Vás, už si dosadíte sama.
luciii
hodnocení

Píchli mi jednu injekci, ale i tak jsem s operací smířená

hodnocení

0x

Měla jsem prasklý meniskus a žádný obtřik mi nepomohl, byla jsem na operaci.

liska5
hodnocení

0x

Obstřik krátkodobě řeší zánětlivé procesy. Určitě neslepí prasklou chrupavku. Koleno se zklidní a meniskus Vám vytáhnou.

hodnocení

0x
Vedlejší účinky kortikoidů které uvádíte se po jedné injekci neprojeví. A i pokud se kortikoidy berou dlouhodobě orálně, tak po vysazení poměrně rychle vedlejší účinky odezní. Teda samozřejmě až na nabraná kila. Samotné kortikoidy nárůst váhy nezpůsobí, oni vyvolávají chorobnou žravost. Člověk přejde kolem ledničky a už slintá.
Není to zas takový strašák jak si predstavujete. Problém je spíš s jejich vysazením protože se musí omezovat dávkování postupně a nejde je vysadit ze dne na den.

hodnocení

0x

Píchali mi to dva roky a nakonec jsem se odhodlala k operaci.Je to jen odkládání.

hodnocení

0x

Manžel byl loni v říjnu na operaci kolene - vícečetné lokalizace jsme přečetli v popisu, asi meniskus rozpadlý na víc částí. V pondělí večer nastoupil do nemocnice, v úterý ho operovali a ve středu šel domů. Za týden chodil (opatrně) bez berlí. Rozcvičuje stále, ale už i dřepne. Nepovažoval to za nic hrozného, říkal, že strach byl úplně neodůvodněný.

Má i trápení s Bakerovou cystou, kdysi před 30 lety mu ji lékař odsál injekční stříkačkou a celé ty roky měl pokoj, teď se znovu objevila. Když se dožadoval opětovného odsátí, dnešní lékaři mu řekli, že něco takového se nedělá, že je to problém apod. Že jedině operace. Tak se na to vykašlal, stejně začala pandemie a takové neakutní případy se neřeší, a cysta se nějak ztratila sama.

Mně vytáhli vodu z kolene a cysta se ztratila. Prý to většinou bývá propojené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obstřik

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]