Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc mi padá listový štrudl

Od: benule® odpovědí: 6 změna:

Mili radcove,kdyz upecu strudl z listoveho testa tak je vysoky-a pak spadne a je z nej placka,kde delam chybu.Dekuji za odpoved.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Souhlasím s příspěvkem viz výše.
Pokud ale závin naplníte opravdu hodně, tak náplň bude prakticky držet to těsto.

Proc mi padá listový štrudl
Přesně, dělám je jako kolegyně Liška :)
Na fotce to není moc vidět, ale jsou nadité na plnou palbu *smich*

hodnocení

6x
Listové těsto nemá charakter držet bublinu, pokud není vysušené. Jakmile navlhne od jablek musí spadnout. Je to těžké těsto.
Listové trubičky drží, ale tam je na povrchu opravdu hodně suché.

liska5
hodnocení

2x

Dělám ty nohavice úzké. Tak je jich víc. A neroluju je, jen zavřu a přeložím pár cm. A jablka nestrouhám, ale krájím ty čtvrtiny i se slupkou na plátečky. Pak rozinky, ořechy a skořici. Takové mi nesplaskávají, asi že jsou dost nadité.

zirafka
hodnocení

1x

Problém může být i v tom, že je třeba závin ponechat v již vypnuté troubě cca 10 min. dvířka trochu pootevřu a až poté vyndám, aby nedošlo k prudkému ochlazení a tím ke spadnutí závinu. Dělám to tak již léta a závin zůstane pěkně nafouklý a nespadne.

hodnocení

0x

Já nemám ráda, když je těsto zespoda mokré a praženou strouhanku nemusím. Nakrájím jablíčka na středně velké kousky na suchou pánev a pomalu je chvilku povařím. Tak nasucho. Pak je dám na těsto a je zajímavé, že jabka nejsou na povrchu mokrá, ale zůstanou šťavnatá. *palec* Štrúdlíky také tak pletu, jako Wamp.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]