Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká strava je vhodná a nevhodná v těhotenství. Zajímá mě hlavně perlivé vody a čerstvé pečivo, které by mohli ublížit plodu. Děkuji
Čerstvé pečivo neublíží plodu, ale vy můžete mít potíže, říká se tomu nadýmání. Na perlivou vodu zapomeňte, to není nic zdravého. Jezte normální pestrou stravu, vyhněte se drogám, alkoholu, cigaretám.
Matka je dobrý filtr, aby k plodu nedošlo nic škodlivého, přesto by se v těhotenství neměly plísňové sýry, syrové maso a grep. Ke konci těhoteství by matka měla brát probiotika, aby byla dobře osídlená a po porodu je vhodné je dát i novorozeněti, předejde se tak u něj různým nadýmáním, třímesíčním kolikám a prostě bolení bříška a řevu. Pořád nechápu, že podávání probiotik novorozencům není více propagováno. Dětskými lékaři, porodníky, porodnicemi...Dávala jsem je oběma synům, staršímu až od 14 dnů věku, do té doby mi řval, druhý den po podání již ne a od té doby nezařval a mladšímu jsem strčila probiotika už v porodnici, jakmile jsem měla trošku mleziva a bylo v čem je rozmíchat. Nezařval kvůli bolení břicha ani jednou. A podotýkám, že jsem ve stravování rozhodně nebyla vzorná matka. Klidně jsem jedla velmi nadýmavé potraviny, třeba hrachovou polévku 3 dny po sobě, nebo syrovou cibuli. Ale díky probiotokům mí synové nadýmáním netrpěli. Tak jednoduché to je.
Vhodná je listová zelenina, zelená petržel, kyselé zelí, kefír, cereálie, krůtí, králík, cereálie, panenské oleje a ořechy a mandle! Pestrá a čerstvá strava, ideálně naše.
Nevhodné jsou průmyslově zpracované potraviny s barvivy, konzervanty a stabilizátory, příliš uzenin, zrajících sýrů, sladké tyčinky s tukovými polevami, levné čokoládky, barevné limonády, energetické nápoje, instantní polévky, omezit i kafe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.