Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí sulc

Od: danielax odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěla bych udělat domácí sulc, ale takový jaký dělali moje babička s dědou, když zabíjeli prase. Jednoduchý, bez zeleniny. Jen nevím, jaké mám dát do toho koření.?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x

Zdravím.

Jak děláme klasický sulc my: Vaříme koleno, kůže a cibuli, zvlášť v kastrůlku vaříme koření:nové koření, celý pepř, bobkový list. Vařené koleno obereme, maso s kůžemi a cibulí semeleme, vývar z masa procedíme. Semleté (maso, kůže, cibule), vývar z masa i zcezený vývar z koření smícháme, přidáme ocet, osolíme a převaříme. Vzniklý produkt lze nalít do zavařovacích sklenic a sterilovat (vydrží léta) nebo rozlít do misek, kastrolu a po ztuhnutí konzumovat čerstvý (s octem, cibulí a pepřem) a zapíjet studeným pivem. Pozn.:Do misek lze zdobit např. vařeným vajíčkem, sterilovanou zeleninou a pak teprve zalít sulcem ...

Tak tohle teda vyzkouším a to hned zítra. A udělám toho víc a zavařím. A jak dlouho en sulc zavařujete? Děkuji za odpověď. A proč se vaří to koření zvlášť? Není to lepší rovnou s masem?

@suzymon: Ono je to vlastně všechno vařené, ale kvůli sterilování: asi 30 minut. A co se týče toho koření: Kdo by to pracně vybíral...

priklad1*

Na koření z Číny krásné nerez košíčky, různých velikostí za pár kaček. Stejné má Tescoma asi 5x dražší.

Děkuji za odpověď. A to koření přece zůstane v cedníku, když ten vývar pak přecedím. No ale to samozřejmě nediskutuji, protože každý má své zvyky. Já mám koření ráda, tak mně by asi ani nevadilo, kdyby tam nějaká kulička zůstala. Já jsem myslela, že to má nějaký jiný význam. Tak ještě jednou díky. *palec*

 

hodnocení

3x
avatar babkazov

Já miluji takový hodně jednoduchý. Koupím 5 nožek, nacpu je do papiňáku, cibuli, česneky, 3 kuličky nového koření, hrstičku celého pepře. Když je vyndám, ukrojím si čerstvý chleba, hořčici a otevřu pivo a dám smaltovanou misku. A obírám. Něco do plechové misky, něco do pusy s hořčicí a čerstvým chlebíkem. Vychlazené pivečko všechno spláchne. *palec*To, co mám v misce, zaliju scezeným vývarem, přidám nastrouhaný stroužek česneku a majoránku. Uvedu k varu a nechám do druhého dne vychladit. A pak s cibulí a octem. *mnam*


doplněno 12.05.20 10:58:

Ajo, děkuji za nápad. Koncem týdne sulc už nemusím a toto je řešení. Zavařit! *palec*Jen uvažuji, když ho vařicí naliju do skleniček, zavíčkují a obrátím,pak bych zavařovat ani nemusela, že?

 

hodnocení

2x

Zdravím.
Tenhle je klasický, retro.
Já dělávám aspik s vejcem, okurkou, šunkou a červenou kápií.



 

hodnocení

2x
avatar aja1946

A dodám, že ho dělám větší mnžství a pak ho zavařím do malých skleniček od jogurtu a mám ho kdyo.iv k dispozici, mražený dobrý n ení.

 

hodnocení

0x

Zdravím.

Sulc zavařit nebo jen sklenice obrátit víčkem dolů? Konzervace masa (a v sulcu maso je) je věc choulostivá. Jistota je jistota. My zavařujeme.

 

liska5
hodnocení

0x

Tlačenky a huspeniny jsou sympatické v silikonových nádobách na pečení typu srnčí hřbet nebo bábovka. Když se po pořádném vychladnutí vyklopí, jsou boží.*mnam*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]