Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych udělat domácí sulc, ale takový jaký dělali moje babička s dědou, když zabíjeli prase. Jednoduchý, bez zeleniny. Jen nevím, jaké mám dát do toho koření.?
Zdravím.
Jak děláme klasický sulc my: Vaříme koleno, kůže a cibuli, zvlášť v kastrůlku vaříme koření:nové koření, celý pepř, bobkový list. Vařené koleno obereme, maso s kůžemi a cibulí semeleme, vývar z masa procedíme. Semleté (maso, kůže, cibule), vývar z masa i zcezený vývar z koření smícháme, přidáme ocet, osolíme a převaříme. Vzniklý produkt lze nalít do zavařovacích sklenic a sterilovat (vydrží léta) nebo rozlít do misek, kastrolu a po ztuhnutí konzumovat čerstvý (s octem, cibulí a pepřem) a zapíjet studeným pivem. Pozn.:Do misek lze zdobit např. vařeným vajíčkem, sterilovanou zeleninou a pak teprve zalít sulcem ...
Tak tohle teda vyzkouším a to hned zítra. A udělám toho víc a zavařím. A jak dlouho en sulc zavařujete? Děkuji za odpověď. A proč se vaří to koření zvlášť? Není to lepší rovnou s masem?
@suzymon: Ono je to vlastně všechno vařené, ale kvůli sterilování: asi 30 minut. A co se týče toho koření: Kdo by to pracně vybíral...
Na koření z Číny krásné nerez košíčky, různých velikostí za pár kaček. Stejné má Tescoma asi 5x dražší.
Já miluji takový hodně jednoduchý. Koupím 5 nožek, nacpu je do papiňáku, cibuli, česneky, 3 kuličky nového koření, hrstičku celého pepře. Když je vyndám, ukrojím si čerstvý chleba, hořčici a otevřu pivo a dám smaltovanou misku. A obírám. Něco do plechové misky, něco do pusy s hořčicí a čerstvým chlebíkem. Vychlazené pivečko všechno spláchne. To, co mám v misce, zaliju scezeným vývarem, přidám nastrouhaný stroužek česneku a majoránku. Uvedu k varu a nechám do druhého dne vychladit. A pak s cibulí a octem.
Ajo, děkuji za nápad. Koncem týdne sulc už nemusím a toto je řešení. Zavařit! Jen uvažuji, když ho vařicí naliju do skleniček, zavíčkují a obrátím,pak bych zavařovat ani nemusela, že?
Zdravím.
Tenhle je klasický, retro.
Já dělávám aspik s vejcem, okurkou, šunkou a červenou kápií.
Zdravím.
Sulc zavařit nebo jen sklenice obrátit víčkem dolů? Konzervace masa (a v sulcu maso je) je věc choulostivá. Jistota je jistota. My zavařujeme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.