Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máte nějaký oblíbený recepz z kuřete? Ideálně takový, který se dá ohřát na plotně, takže ne např. klasické pečené.
Ev. i s recepty, postupem.
Děkuju za inspiraci
1/Přírodní plátek kuřecích prsou, osolit, opepřit, špetku kari nebo grilovací směsi a obalit v mouce a osmahnout z obou stran.. Pak podlít šťávou z ananasového kompotu a ty kousky ananasu přihodit a podusit.
2/Nebo stejné plátky osmahnout a podusit s nakrájenými žampiony, ochutit houbovým kořením nebo jen pepř a kmín, a zalít ke konci sladkou smetanou. Pak jen krátce podusit.
Mám raději krůtí. kuře jím minimálně.
Můj oblíbený recept je KUŘE PODLE LVA.
Nelekejte se, pan Lev byl jeden můj velice prima kolega z práce. Dobře vařil a dal mi tento recept:
2 dcl vody, 4 polévk. lžíce kečupu, 1 lžíce worcestru, 1 lžíce oleje, 1 kávová lžička cukru, 1 lžička soli, špetka pepře, 4 prolisované stroužky česneku, 1 cibule /nadrobno/, 1 a půl kostky kuřecího či slepičího bujónu.
Všechno krátce povařit, nalít do pekáče na omyté rozpůlené kuře /či díly - stehýnka, špalíky.../ a péct v troubě na střední teplotu.
Řídké - přidat trošku mouky, husté -přilít kapku vody.
Jako příloha brambory, nebo jen chleba. Je to rychlé, běžně dostupné suroviny, žádný složitý recept a nedá to moc práce. Dělá to podle Lva i dcera a taky si to chválí. Tak dobrou chuť všem, kdo to vyzkoušejí. Jaga.
Toho je ,snad milion pět receptů.
Moje dělá s oblibou roládu=kuře vykostí, ze skeletu polévka.Vykoštěné rozloží poklade míchanými vejci,na to pak plátky šunky a plátkový sýr-zabalí sešije upeče jako standartně kuře,k tomu brambor a zel směs podušená na woku na máslu.
Kuře v mrkvi-upeče kuřecí díly,odkostí.Omáčka -klasicky cibulka, mrkev,pak se podleje vývarem a na závěr zahustí,pak do toho obrané maso nebo toto přímo na talíř a zallít omáčkou (jak kdo chce) . Přílohu -brambor,
Já dělám z prsou Kaťák , nebo směs na špagety (těstoviny)-něco jako sweet and sour.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.