Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oční a fyzický kontakt s lidmi

Od: michaelaa odpovědí: 2 změna:

Asi je něco špatně. Bude mi 20 a já se furt nedokázala naučit udržet oční kontakt. Nejsem stydlivá nebo tak. Řekla bych, že jsem i docela extrovert, ráda chodím s lidmi ven, bavit se apod. Ale udržení očního kontaktu mi prostě nejde. Další věc, která mi nejde, je lidský kontakt. Nevím jak mám někoho obejmout, na jakou stranu apod. Moc nad tím přemýšlím. Nevím jak moc mám někoho připustit k tělu, je mi to nepříjemný.

Co mám dělat? Jde ten oční kontakt nějak natrénovat?..

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ne, toto nelze natrénovat.
Máte zřejmě nějaký psychický blok, navštivte psychologa.
Oční kontakt a další fyzické projevy, o kterých se zmiňujete, musí vyjít od srdce a z duše.

hodnocení

1x

Nedějte nic co je Vám nepříjemné. Pak byste působila nervozně, roztěkaně a je to zbytečné nutit se do něčeho, co Vám prostě vadí. Je to otázka psychiky. Oční kontakt ale můžete zkusit trénovat - v krátkých intervalech. Občas pohlednout někomu do očí, aby ten druhý neměl pocit, že ho ingnorujete, přehlížíte. Nemusíte se nikomu dívat do očí nepřetržitě, když je Vám to nepříjemné. Objímat se s nikým nemusíte, klidně si držte odstup a řiďte se tím, jak to cítíte. A hlavně o tom tolik nepřemýšlejte, takových lidí je spousta..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]