Nejste přihlášen/a.
Pěkné téměř poledne, potřeboval bych pomoc.
Chlap je sám doma a čeká ho nelehký úkol, upéct kuře
Manželka mi nebere telefon, kuře ráno připravila, okořenila atd... nechala mi tu jen instrukce k troubě,
ale zapomněla na program, nebere mi telefon.
Máme horkovzdušnou troubu, zvolit rovnoměrné pečení pomocí obou topných těles, nebo grill s ventilátorem?
Tohle je jaderná fyzika. Děkuji pěkně
Upečete ho tak, jak tak. Abyste ho nežíhl moc, tak já bych ho dala do vyhřáté trouby na rovnoměrné pečení. Zpočátku pod pokličkou. Ke konci odkrýt, třeba polít výpekem a dopéct bez poklice.
Dodám informace k odpovědi kolegyně "Lišky."
Pozor, horkovzduch je prevít. Dejte péct na málo, cca na 150 st. C., přibližně hodinku a půl.
Kuře bude křehounké a půjde krásně od kosti
Horkovzduch nepoužívám, vlastně ani nevím, na co je dobrý. Přijde mi že akorát pokrm sežehne a vysuší. Já maso peču dlouho. Kuře pravidelně klidně 2 hodiny a víc. Zapnu spodní a dolní vyhřívání, stupně na 150 a peču, ke konci odkryju, zvýším na 180 a dodělám kůrčičku. I v papiňáku vařím guláš 2 hodiny. Rychle umím rybu v troubě a panenku na pánvi, ale všechno ostatní pěkně pomaloučku polehoučku. Neumím upéct kuře za třičtvrtě hodiny ani uvařit za stejnou dobu guláš, měla bych maso tvrdé. Sice hotové, nesyrové, ale tvrdé.
Upéci kuře? Nelehký úkol? to jste tedy ,s prominutím , levý víc než turecká šavle.Syn toto dokázal již v pěti letech. Jednoduché zvolíte ohřev ohorní i dolní nebo jen horkovzduch ničím to nepokazíte maxi málně spálíte=hlídat a občas kouknou do trouby .Jinak nyní pečeme delší dobu (asi na 100°? nwn smyli se čísílka z ovladače) a na delší čas -třeba dvě hodiny-s KONTROLOU , průběžně
Každý si s vařením neporadí, ani třeba s jednoduchou věcí. Já třeba taky neumím uvařit skoro nic, prostě jsem to zatím nepotřeboval. Tak mějte víc tolerance.
Je to tak. Manžel taky není na vaření, přesto se mu neposmívám. Umí uvařit čaj, kávu a vajíčka natvrdo. Míchaná už ne, štítí se jich po rozbití.
Na druhou stranu dokáže v domácnosti opravit úplně všechno. Kolikrát se až divím, když jsem tu věc považovala za neopravitelnou, on to vezme do rukou - a opraví to.
Takže každý umíme něco. Je prima, že se Vám podařilo kuře upéci, když paní musela být v práci. Jistě Vás za to patřičně pochválila a stoupl jste u ni v ceně. A tak to má být. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.