Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrobit japonské mochi koláčky?

Od: barry17* odpovědí: 6 změna:

Krásný večer.
Máte někdo zkušenosti z vlastní výrobou mochi koláčků plněných několika druhy náplní? Mně osobně tenhle výrobek chutná, a tak jsem se jej rozhodl vytvořit doma. Bohužel mám špatnou zkušenost několika českými recepty, kde byl vypsán buď špatný poměr ingrediencí a nebo to zkrátka neklaplo. a po vytažení z mikrovlnky či 20 minutách napařování v mohutném hrnci jsem místo lehkého těsta dostal ulepené, upatlané "cosi", které se neustále lepilo na ruce a ani půl kila kukuřičného škrobu nepomohlo.. zkrátka se to vůbec nepodobalo originální struktuře těsta. Co hůř, po vyzkoušení tohoto receptu ( https://carlinetmoi.wordpress.com/2016/02/11/daifuku-mochi/ ) jsem měl z relativně kvalitního dobře tvarovatelného těsta ztuhlou hmotu, která se ani nedala mačkat.. a při (Obrázek 1).

Našel jsem však jeden recept,(

) s jednoduchým návodem, kdy se všechny přísady smíchají do jedné nádoby, zamíchají, strčí do mikrovlnné trouby, vyndají a těsto je hotovo - bohužel to tam buď dávám na moc dlouho, nebo na vysoký výkon.. stále to není ta ideální ukázková hmota, kterou bych si přál.
Proto se ptám, zda-li má někdo s výrobou vlastních mochi koláčků zkušenosti, případně s jakým receptem jste v kuchyni pracovali? Máte osvědčené množství a ingredience, díky nimž se k originálnímu japonskému koláčku alespoň trochu přiblížím? Jestli ano, jsem jedno velké ucho.
Díky všem za rady tipy.

Jak vyrobit japonské mochi koláčky?
Jak vyrobit japonské mochi koláčky? #2
Jak vyrobit japonské mochi koláčky? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkušenosti s tím nemám, jenom mi to taky chutná, ale rýže, z které se to vyrábí musí být speciální lepkavý druh

hodnocení

1x

Nechcete zkusit klasické napařování hmoty nad párou, místo mikrovlnky? Osobně jsem je nevyráběla, jen ochutnala.

doplněno 19.04.20 13:34:

Asi bych se podívala na YT, kde je nepřeberné množství videí a postupů. Poznamenejte si, jestli používáte stejné suroviny a jejich poměr. Já občas nakupuji v prodejně s asijskými potravinami, kde mají úplně výborné tapiokové perly (používám na pudink) a jeden druh kokosového mléka. Mladý prodavač je velmi vstřícný, doporučí suroviny a byl ochotný komunikovat i mailem. Jestli chcete, zkuste se domluvit zde: umodrehoslona.com/... Mohl by Vám poradit lépe.

barry17*
hodnocení

Přesně takto jsem to udělal u zmíněného receptu.. a stalo se mi z toho cosi, jakái hmota, která připomínala barvou nakrájená kuřecí prsa.. už nikdy víc. Paradoxně jsem to zkoušel i s mikrovlnkou 2x a dopadlo to lépe, navíc mi to po 2 dnech neztvrdlo.. což se u způsobu napařování říc nedá:(

hodnocení

0x

A použil jste opravdu mouku z lepivé rýže? Ta á totiž jiné vlastnosti, než obyčejná rýžová mouka. Jinak na tom receptu není nic složitého, jen se musí použít správné ingredience.

barry17*
hodnocení

Nikoliv. Používal jsem normální rýži z čekého obchodu Vega, jiná tam ani nebyla.

Já jsem teď na rozpacích, jestli si neděláte srandu. *zmateny*Zrovna tyhle koláčky teda nejsou moje "parketa", protože nemám v oblibě sladké, ale miluji asijskou kuchyni. A tak znám tu lepivou rýžovou mouku a vím, že se ničím nahradit nedá. Ale dělejte si to jak myslíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]