Nejste přihlášen/a.
Krásný večer.
Máte někdo zkušenosti z vlastní výrobou mochi koláčků plněných několika druhy náplní? Mně osobně tenhle výrobek chutná, a tak jsem se jej rozhodl vytvořit doma. Bohužel mám špatnou zkušenost několika českými recepty, kde byl vypsán buď špatný poměr ingrediencí a nebo to zkrátka neklaplo. a po vytažení z mikrovlnky či 20 minutách napařování v mohutném hrnci jsem místo lehkého těsta dostal ulepené, upatlané "cosi", které se neustále lepilo na ruce a ani půl kila kukuřičného škrobu nepomohlo.. zkrátka se to vůbec nepodobalo originální struktuře těsta. Co hůř, po vyzkoušení tohoto receptu ( https://carlinetmoi.wordpress.com/2016/02/11/daifuku-mochi/ ) jsem měl z relativně kvalitního dobře tvarovatelného těsta ztuhlou hmotu, která se ani nedala mačkat.. a při (Obrázek 1).
Našel jsem však jeden recept,(
Nechcete zkusit klasické napařování hmoty nad párou, místo mikrovlnky? Osobně jsem je nevyráběla, jen ochutnala.
Asi bych se podívala na YT, kde je nepřeberné množství videí a postupů. Poznamenejte si, jestli používáte stejné suroviny a jejich poměr. Já občas nakupuji v prodejně s asijskými potravinami, kde mají úplně výborné tapiokové perly (používám na pudink) a jeden druh kokosového mléka. Mladý prodavač je velmi vstřícný, doporučí suroviny a byl ochotný komunikovat i mailem. Jestli chcete, zkuste se domluvit zde: umodrehoslona.com/... Mohl by Vám poradit lépe.
A použil jste opravdu mouku z lepivé rýže? Ta á totiž jiné vlastnosti, než obyčejná rýžová mouka. Jinak na tom receptu není nic složitého, jen se musí použít správné ingredience.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.