Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat kuře na paprice?

Od: jindriskabendov odpovědí: 18 změna:
Zdravím. Zítra mám v plánu vařit k obědu kuře na paprice, podle jednoho receptu. Je v něm uvedeno že si mám nakrájet cibuli a kuřecí maso. Potom dát cibuli do hrnce na olej a osmažit ji. Následně na to dát mletou papriku a hned nakrájené a okořeněné maso. Maso nechat smažit minutku a hned potom zalít vařiči vodou. Chci s tedy zeptat, když to udělám takto, uvaří se mi to maso? Pak tam samozřejmě přidám i smetanu a zahustím to. Jen jsem právě ještě nikdy maso nevařila tak se ptám tady. Děkuji za rady. Jindřiška

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Zdravím. Bez obav, maso si pustí šťávu a uvaři se do měkka. Někdo zalévá vodou, já raději vývarem. Až cibulka zezlátne a přisypete papriku, tak nechte zpěnit jen chviličku, aby nezhořkla. Pak přidejte maso a podlijte trochou vody (nebo tím vývarem) a nechte dusit.

autor
hodnocení

Děkuji moc

Jasně ,vývarem je to o třídu lepší!

hodnocení

8x

Kuře na paprice vařím raději ze slepice, je z ní lepší a hlavně silnější vývar s prima chutí. Ale jde to i z kuřete.

Ptáka uvařte v papiňáku doměkka. U kuřete kratší dobu, slepici déle. Vyndejte ho, po zchladnutí oberte z kostí, , odstraňte kůži a nakrájejte na kostky. My doma jedli celé části, porce i s kůží, ale manžel nerad obírá kosti, vařenou kůži odmítá a požaduje to obrat a pokrájet. A dám to zatím stranou.

Na másle orestujte cibuli /dost/. Přidejte sladkou papriku, nešetřete, navíc i trochu pálivé, aby to bylo pikantnější. Hned ale stáhnout z ohně, paprika by přepálením zhořkla. Zalít tím slepičím vývarem, povařit, přidat kelímek sladké smetany. Zahustit záklechtkou /mouka s vodou/. Po provaření nechat částečně zchladnout, vše rozmixovat a přecedit přes hustý cedník. Do omáčky přidat to nakrájené maso, dosolit, nechat přejít varem a podávat, nejlépe s houskovým knedlíkem.

Je to dobrota. Taky se na to chystám, ale moje adeptka na slepici na paprice mi jako naschvál právě začala nést. Tím si, holka, zachránila život. :-D A my jsme bez plánovaného oběda. *smich*Jaga.

Já to dělám naprosto stejně, jen místo cedníku sjedu ponorným mixerem.*palec*Levnější verze, místo kuřete skelet nebo dva.

priklad1*

Co je na tom levnějšího, když Penny prodává zmrzlé skelety z Vodňan asi za 35 Kč /kg a kuřata za 45 kc/kg

Asi máš pravdu, jen ne každý má možnost výběru prodejny. U Hrušky a u běžného řezníka jsou skelety cca 20-25 kč. Tedy za dva nějakých 20 kčs. A to už je citelný rozdíl. Zvláště pak, když to není moc oštusované a jsou u toho i kusy křídel.

valexis

čunata jste, syrovou mouku do jídla dávat je prasárna a podle toho bude to jídlo chutnat fuj*blee*

priklad1*

V Penny funguje řezník Procházka, nebo Zeman jak kde. Procházka teda rozhodně za 25 Kč za kg nenechá. Ještě lepší jsou prasečí nožky. U Procházky i v Tescu 39 Kč za kg. Kupují v okresním městě u řezníka za 4 Kč kg.

priklad1*

A ten valexis. Kdyby věděl kolik rozemletejch myší zbaští, tak by neohrnoval nos nad moukou.

Valexis, nevím, jak na tom jste s myšlením, vnímáním, chápáním. Ta záklechtka z mouky se v omáčce POVAŘÍ. Nejde tedy o nějakou konzumaci syrové mouky.

Já vím, jsou mezi námi i takoví jedinci, kterým déle trvá něco pochopit. Prostě to nešťastné dlouhé vedení. Ale nakonec se snad zadaří - či ne? Jaga.

POCHOPIL JSTE?

MOžná, že kdyby se Valexis zeptal maminky, jak a čím zahušťuje a na chvíli se zastavil při jejím vaření, pak by věděl. Možná, že je z děrského domova, tam také děti dostanou všechno na stůl a ani netuší, že se jídlo vaří a také že se musí chleba nejprve nakrájet.

hodnocení

3x

Babojago-delam uplne stejne-zrovna dnes-plnou nahodou je k obedu.Ale kure jsem si uvarila uz vcera vecer.

lee*
hodnocení

2x
Dejte si do googlu "kure na paprice vanek" - je to recept Romana Vanka a je fakt skvely. Davam spetku palive papriky a omacka je velmi chutna, vzdy se povede

hodnocení

2x

Dělám to bez toho osmahnutí papriky a masa. Mám hrůzu z toho, že mi paprika zhořkne. Takže jakmile jsem spokojený s cibulkou, dám hrnec z plotny, zamíchám papriku, zaleju vodou a přidám maso a vrátím na plotnu. Na chuti to nemáte šanci poznat a je to bezpečnější. Doporučuji masi solit velice málo, veškerá sůl se vymáčí do omáčky a snadno se tím přesolí. Dosolit až na konci.

asiasi
hodnocení

1x

Kuře na smetaně připravuji trochu jinak. Ráda kupuji celé kuře - prsa nechám na řízky nebo na minutky. Spodní čtvrtky používám na omáčku. Osmažím lehce cibulku, na ní osolené maso a přidám špetku pálivé a sladkou papriku, krátce osmahnu a zaliji vodou, přidám pár kuliček nového koření. Maso po změknutí vyndám, omáčku zahustím šlehačkou, ve které rozkvrdlám hladkou mouku a nechám povařit. Po té přecedím. Maso vykostím a sundám kůži. Na talíř podávám čistý upravený kousek masa, omáčku a kynutý knedlík. / maso takto připravené má lepší chuť než vařené odděleně/.

liska5
hodnocení

0x

Já posolené kousky oprančím na cibulce, někdy ještě na špeku, přidám papriku gulášovou, lžíci octa, trochu podleju horkým vývarem a podusím, lehce zapráším hladkou moukou a zaleju sladkou smetanou na vaření.

A k tomu dělám noky z hrubé mouky. Díky za inspiraci*mnam*

lidus*
hodnocení

0x

Jak ho dělám já. Cibulovo papriková jíška, v papiňáku uvařené 3 uřecí prsa v osolené vodě, ne moc vody., vyndám a přidám k cibulovo paprikové jišce i s vývaram, pak přidám smetanu 33%. Vnučky těstoviny, manžel knedlík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]