Nejste přihlášen/a.
Kuře na paprice vařím raději ze slepice, je z ní lepší a hlavně silnější vývar s prima chutí. Ale jde to i z kuřete.
Ptáka uvařte v papiňáku doměkka. U kuřete kratší dobu, slepici déle. Vyndejte ho, po zchladnutí oberte z kostí, , odstraňte kůži a nakrájejte na kostky. My doma jedli celé části, porce i s kůží, ale manžel nerad obírá kosti, vařenou kůži odmítá a požaduje to obrat a pokrájet. A dám to zatím stranou.
Na másle orestujte cibuli /dost/. Přidejte sladkou papriku, nešetřete, navíc i trochu pálivé, aby to bylo pikantnější. Hned ale stáhnout z ohně, paprika by přepálením zhořkla. Zalít tím slepičím vývarem, povařit, přidat kelímek sladké smetany. Zahustit záklechtkou /mouka s vodou/. Po provaření nechat částečně zchladnout, vše rozmixovat a přecedit přes hustý cedník. Do omáčky přidat to nakrájené maso, dosolit, nechat přejít varem a podávat, nejlépe s houskovým knedlíkem.
Je to dobrota. Taky se na to chystám, ale moje adeptka na slepici na paprice mi jako naschvál právě začala nést. Tím si, holka, zachránila život. A my jsme bez plánovaného oběda.
Jaga.
Já to dělám naprosto stejně, jen místo cedníku sjedu ponorným mixerem.Levnější verze, místo kuřete skelet nebo dva.
Co je na tom levnějšího, když Penny prodává zmrzlé skelety z Vodňan asi za 35 Kč /kg a kuřata za 45 kc/kg
Asi máš pravdu, jen ne každý má možnost výběru prodejny. U Hrušky a u běžného řezníka jsou skelety cca 20-25 kč. Tedy za dva nějakých 20 kčs. A to už je citelný rozdíl. Zvláště pak, když to není moc oštusované a jsou u toho i kusy křídel.
V Penny funguje řezník Procházka, nebo Zeman jak kde. Procházka teda rozhodně za 25 Kč za kg nenechá. Ještě lepší jsou prasečí nožky. U Procházky i v Tescu 39 Kč za kg. Kupují v okresním městě u řezníka za 4 Kč kg.
A ten valexis. Kdyby věděl kolik rozemletejch myší zbaští, tak by neohrnoval nos nad moukou.
Valexis, nevím, jak na tom jste s myšlením, vnímáním, chápáním. Ta záklechtka z mouky se v omáčce POVAŘÍ. Nejde tedy o nějakou konzumaci syrové mouky.
Já vím, jsou mezi námi i takoví jedinci, kterým déle trvá něco pochopit. Prostě to nešťastné dlouhé vedení. Ale nakonec se snad zadaří - či ne? Jaga.
POCHOPIL JSTE?
Dělám to bez toho osmahnutí papriky a masa. Mám hrůzu z toho, že mi paprika zhořkne. Takže jakmile jsem spokojený s cibulkou, dám hrnec z plotny, zamíchám papriku, zaleju vodou a přidám maso a vrátím na plotnu. Na chuti to nemáte šanci poznat a je to bezpečnější. Doporučuji masi solit velice málo, veškerá sůl se vymáčí do omáčky a snadno se tím přesolí. Dosolit až na konci.
Kuře na smetaně připravuji trochu jinak. Ráda kupuji celé kuře - prsa nechám na řízky nebo na minutky. Spodní čtvrtky používám na omáčku. Osmažím lehce cibulku, na ní osolené maso a přidám špetku pálivé a sladkou papriku, krátce osmahnu a zaliji vodou, přidám pár kuliček nového koření. Maso po změknutí vyndám, omáčku zahustím šlehačkou, ve které rozkvrdlám hladkou mouku a nechám povařit. Po té přecedím. Maso vykostím a sundám kůži. Na talíř podávám čistý upravený kousek masa, omáčku a kynutý knedlík. / maso takto připravené má lepší chuť než vařené odděleně/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.