Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik ovesných vloček k snídani?

Od: kolemjdouci odpovědí: 12 změna:

Kolik gramů ovesných vloček s plnotučným mlékem a 2 lžičky medu ke snídani pro normálně pracujícího muže (žádné ovoce, hrozinky, ořechy, ...)? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Těžká otázka, kolik kalorii chcete?

300ml plnotučného mléka 191kcal
100g ovesných vloček 351kcal
===
celkem 542kcal

Moje snídaně jsou cca 800kcal

500ml plnotučného mléka 318kcal
150g ovesných vloček 527kcal
===
845 kcal

20g medu je 67kcal (30g = 100kcal)

doplněno 14.04.20 15:38:

těch 542kcal bude dobré pro člověka, který pracuje v kanceláři a chce případně hubnout.

845kcal je pro manuálně pracujícího nebo sportovce nebo člověka, který má bohaté snídaně (a o to chudší oběd)

kolemjdouci

Obdivuji Vašich 500ml +150g. Zkoušel jsem, ale já dám stěží jen 250ml + 150g + ten med. Vločky teda pekelně nadýmají, zvykne si tělo nebo máte nějakou fintu? Dík.

no to pozor, na velké změny jídelníčku. Vločky jsou plné sacharidů (to nevadí) a hodně vlákniny... z toho se můžete klidně i po... :-D Netušil jsem, že nevíte do čeho jdete a myslel jsem, že víte proč chcete snídat výhradně vločky. ;)

Já měl třeba dnes snídani 800kcal, ale vločku ani jednu. Mléko + kafe, šunka, vajíčka, rajčata, náš šrotový chleba a domácí sýr (tvaroh). 56g bílkovin, 70g sacharidů a 33g tuků.

Vločky jsem už neměl dlouho a obvykle u mě tvoří jen část snídaně...

Ale co se týká objemu jídla, pokud budete mít výdej zvětší se i hlad. Dřív jsem měl problém sníst 2500kcal a teď mám 3000kcal a docela hlad i hned po jídle. *smich2*

Ano tělo si zvykne na všechno, ale není to hned. Zabere to klidně 3 týdny. Takže ostře bych do toho nešel, postupně.

Tak jsem zkusil těch 150g vloček a 500ml mléka, i tak je to poměrně husté. Jak se vám to povedlo sníst s menší porcí mléka... to musela být plastelína. *sok* Nedivím se, že vám to nejelo. ;) Nebylo toho příliš, snědl bych více. Dojedl jsem se něčím jiným. ;)

hodnocení

0x

Když jsem viděla otázku, blesklo mi hlavou, že ty vločky těžko spočítám, když jsou to ty drcené. Manžel si dává do jogurtu 2 lžičky, chce zhubnout, ale porád sedí u pc. :-D

Snídat jogurt 3,7% 150g = 100kcal
ovesné vločky 20g = 70kcal
===
170kcal na snídani? To není snídaně, ale malá svačina. Ale ono to mate, tihle lidé šidí snídani a pak si dají 8 knedlíků či dva velké řízky a říkají tomu zdravé hubnutí. Večerním lahváčem to ještě potvrdí. ;)

joudic*
u pc se da s prehledem zhubnout desitky kil, ale jidelnicek musi nulovemu vydeji odpovidat

liska5
hodnocení

0x

Ovesnou kaši si dělám často, ale nikdy jsem to nevážila. Co zbylo, dalo se sníst zastudena. Buď s kakaem, s ořechy, se skořicí nebo džemem. Tak to zkuste a dejte nejdříve 1 šálek. Mléko můžete dolévat podle hustoty. A bacha, míchat, snadno se to připaluje. Je dobré je předem namočit, pak se vaří rychleji. A příště víc, nebo míň. Každý je jiný. Mému synovi by to nemuselo stačit, snacha by to měla na 3x.

hodnocení

0x

Mužu se jen zeptat (ale neberte to jako provokaci opravdu mě to zajímá a ptám se) v čem je vůbec taková kaše tělu prospěšná? Má to jen dietní smysl?Sice je to stále udáváno jako super zdravé jídlo ale já četl i pár odborných názorů a článku že to vlastně je špatně a pul dne ta "míchanina" vločky,ovoce,cukr,mléko,jogurt atd ve střevě kvasí a vlastně to je špatně.

Díky

Bere se to jako zdroj kvalitních sacharidů, že by to bylo echt zdravé to nevím... jedině snad z hlediska vlákniny. Ale myslím, že se oves celkově nemá jíst nějak extra pravidlně. Uvidíme, co ostatní. :)

xondra
Já jím vločky 6 dní v týdnu a nemám s tím žádný problém, na chuť jsem si zvykl ikdyž z počátku jsem s ní bojoval. Jím +- 100g s vodou, proteinem a ořechy. Jsou zdrojem sacharidů a jak zde bylo zmíněno - vlákniny, která napomáhá při trávení. Pokud se nemýlím, tak ke kvašení by mělo docházet pouze tehdy, když se jí společně právě s ovocem, což je zavádějící, protože na internetu najdete spousty receptu na kaše s ovocem. Doporučuji vyzkoušet - obohatí to chuť a pokud se budete cítit "normálně" klidně můžete ponechat. Koneckonců je to lepší start než kdejaké párky (alespoň co se týče výživy a ne chuti).
liska5

Jano222. Vločky dodají minerály- např. Mg, B vitaminy, vlákninu, energii. Varem těch prvních dvou ubude, ale zase zároveń ubudou oxaláty /šťavelany/.Když ne syrové, či pražené, tak .Ideálně vařit ve vodě a vmíchat sušený třeba sojový nápoj. Mléko mnohé lidi zahleňuje, mléčný cukr často vadí, že přejde nerozštěpený do tlustého střeva a tam kvasí, a cukr to kvašení podpoří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]