Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bylinky na srovnání ženských hormonů

Od: zelvicka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. :)

Chci si objednat nějaké bylinky na úpravu žensk. hormonů při hormonální nerovnováze. Je mi 20+, takže menopauza nehrozí, přesto mám problémy s chloupky - zjevně způsobeno právě hormony a chtěla bych nejdříve zkusit nějakou přírodní léčbu než bych se vrhla do léků, do kterých se mi opravdu moc nechce.

Na internetu jsem prošla mnoho článků diskuzí a těch bylinek je opravdu hodně. Mě třeba osobně zaujal kontryhel a nebo jeřáb ptačí. Nevím, která bylinka z těchto by byla lepší na mé problémy nebo případně jaká jiná? Opravdu těch bylinek je moc a nějak si nemůžu vybrat tu "nej", jelikož hodně jich je právě třeba na menopauzu, což nepotřebuji, opravdu bych chtěla zkusit něco na ty chloupky - takže na uklidnění hormonů. Dokonce jsem četla třeba i o Selenu, který je štítnou žlázu, ale to si mylím, že už zas moc kombinuji. Vyzkoušela jsem třeba Chlorellu na pročištění, jenže po té jsem dostala dost silný krvavý výtok (menses to nebyla!) a tím se mi objevilo ošklivé akné na bradě - dočetla jsem se a také tomu věřím, že akné na bradě jsou právě žens. hormony v nerovnováze. Takže Chlorella mě tedy docela rozhodila :( Moc vám děkuji za radu, která bylinka by byla na mé problémy asi ta NEJ. :) :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Existují fytoestrogeny. Jsou i v potravinách, jako soja, v bylinách, jako kontryhel, ale mám obavy, jestli tady jen bylinky budou stačit. Ona je potřeba i strava s dostatkem E vitaminu / v tobolkách nalačno/ , hořčíku, zinku a flavonoidů z ovoce /našeho, ne tropického/ a listové zeleniny, ořechů a mořských ryb a plodů.

Hormonální žlázy jsou propojené a porucha jedné se projeví ve funkci druhé. Budete působit na vaječníky a příčina bude výš, a tam pomůže zase něco jiného. A přitom třeba ztratíte cenný čas. V každém ženském těle je určitá hladina mužských hormonů a naopak. U někoho mohou být ty hladiny vyšší. To je měřitelné z krve. Já bych chtěla doporučení od obvodního lékaře na endokrinologii.

Toto je laická poradna. Rádci nejsou lékaři. Ptala bych se spíš na specializované poradně MUDr Hany Fifkové nebo napsala dotaz na gynekologa MUDr Bohdana Haltmara, který pracuje s alternativou / Gynex/

liska5

Doporučuji kouknout zpátky v této sekci na odpovědi na dotaz:

Nadbytek testosteronu u holky - emiko - z 11.4.2020

Nemusí to být přesně Váš problém, ale hodně s tím souvisí.

danad
hodnocení

0x

najít podle recenzí zkušeného bylináře.listuj v knihach p.vani,byl skvely ipavelvana.eu/... samozrejme baba kamenicka.

ipavelvana.eu/...

m123*
hodnocení

0x

Doporučím vám bylinkářku paní Podhornou. Napište ji problém a ona vám sestaví kůru přímo na tělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]