Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na kváskový chléb?

Od: 2874® odpovědí: 1 změna:
Ahoj všichni. Mám vlastní zitny kvásek a rsad bych si upekl chleba. Máte nějaké recepty? Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

0x

Na youtube je plno video receptů.

Je to vždycky základ kvásek, mouka, voda, sůl, přidat můžete - cukr, ocet, vařená brambora, kmín, osmažená cibule, větší lžička ghí, římský kmín, olej, semínka atd.

Já Vám recept nedám, protože dělám všechno v míse od oka.

Co doporučím, tak jsem koupila Bio špaldová, celozrnná mouka hladká - pernerka . Nikdy jsem ji tam neviděla, tak jsem ji minulý týden na zkoušku koupila a zadělala na chleba, přidala jsem tedy ještě pár lžic polohrubé obyčejné mouky a jenom párkrát vymíchla vařečkou, nakynout, udělat šišku, znova kynout a ten chleba lepší nekoupím, nemá chybu, nádherná, chlebová, hutná struktura, mechová, až mě to udivilo, když nebyla použita žitná mouka.

Takže ta mouka bude i další, měli tři druhy a byla do 30 Kč, snad ji ještě budou mít, určitě zkusím perník, ten bude asi z té zdravé mouky vynikající.

Jinak jsou doporučené různé díly žitné a další mouky, třeba právě té špaldové celozrné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]