Nejste přihlášen/a.
Mohu použít tělové mléko například od nivei na obličej nebo krém na ruce použít na obličej? Vadí to něčemu?
Nevadí to, ale není to ideální. Ty krémy na pleť mají úplně jinou konzistenci, uzpůsobenou právě na pleť obličeje. Tak pokud Vám došel pleťový krém, můžete použít alespoň to mléko, ale určitě ne každý den. Pleť na obličeji nemá stejnou strukturu jako pokožka na ostatních částech těla. Jinak absorbuje, jinak reaguje. Kdyby to bylo fuk, tak by přece neexistovaly žádné ty úžasné pleťové a drahé krémy, protože by stačila lahev pleťového mléka. A až si tím mlékem namažete obličej, tak budete sama vidět ten rozdíl. Mléko si budete po obličeji šmudlat a nebudete mít pocit, že se vstřebal jako pleťový krém. Také jsem to totiž jednou vyzkoušela a rychle jsem toho nechala. A to jsem měla fakt luxusní mléko. Nevsáklo se prostě do pleti na obličeji tak dobře, jako na třeba na nohou, nebo pažích. Bude to určitě póry, které jsou na obličeji jiné, než na ostatní kůži na těle.
To bych až tak moc neřešila. Obličeji to určitě neublíží pokuď tedy ho nemáte extrémně citlivý. Kdysi se všude naplácala Indulona a nebo Maryna za 3,- a bylo vše v pohodě. Nivea byla drahší tak se moc nekupovala.
Možná byla ta Nivea dražší, ale nebyla tak hutná jako Indulona. Tenkrát se Indulonou, tou modrou, mazaly i kožené boty, protože pak skoro vůbec nepropouštěly vodu. A to zrovna není pro obličejovou pokožku, která potřebuje být hydratovaná, ale ne mastná s ucpanými póry a musí "dýchat", nic dobrého. Neříkám, že pro jednou by to nějak uškodilo, ale určitě bych si tím obličej neošetřovala pravidelně. Zejména ne dnes, když už jsou v obchodech různé pleťové krémy a nejsou všechny extrémně drahé.
Třeba moje matka si maže Indulunou i obličej, už asi 40 let. Když obličej maže čímkoli jiným (i drahé krémy pro citlivou pleť), tak jí to kůži po pár dnech tak podráždí, že je rudá jako rak.
No tak asi to některým ženám vyhovuje. Tak to je dobře. Já se určitě nechci přít, jen mluvím z vlastní zkušenosti a ze zkušeností "holek", co mám kolem sebe. Ani jedna se teda Indulonou nemažeme. Ruce ano, to si kupuji jenom Indulonu. Nakonec to by bylo fajn, kdyby stačila jenom ta Indulona. I já bych byla moc ráda. Hodně bych ušetřila, ale mně na pleť nevyhovuje. Ale když jsem byla mladá, tak jsem si mazala obličej krémem na dětské prdelky a bylo to vynikající. Už si jednak nepamatuji jak se ten krém jmenoval a možná, že už ho ani nevyrábí. Ale kdybych si vzpomněla, tak bych to určitě znova vyzkoušela. Měla jsem krásnou a jemnou pleť. Jako dětskou prdelku.
Bylo to něco jako Aviril, ale nebyl to on. Byla to nějaká cizí značka. Ale možná že by stálo za to vyzkoušet ten Aviril. Dívala jsem se a pořád se prodává.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.