Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uvaří se maso ve smetaně?

Od: patrik* odpovědí: 6 změna:
Zdravím. Když maso opeču na pánvi, ale jen dvě minutky. A pak ho hodím do smetany (Smetanová omáčka ) Uvaří se mi maso ve smetaně? Případně za jak dlouho? Při průměrně teplotě. Děkuji za rady. :)

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar babkazov

Ne, to rozhodně ne. Můžete maso opéci v hrnci nebo na pánvi, pak podlít vodou, přidat kořenovou zeleninu a vařit do měkka. Když přidáte cibuli, pár kuliček pepře a 2 kuličky nového koření, tohle před mixováním vyhodíte, bude dobře. Papiňák je na to ideální. Až je maso měkké, vyndat, ponorným mixerem dohladka zeleninu namixovat, do hrnečku, do trochy vody rozkvedlat cca 2 lžíce hl. mouky a trošku hořčice, nalít do tekutiny z masa, tím zahustíte a vařit cca 15 minut. Pak nalít smetanu a přivést k varu. Hotovo.

 

hodnocení

3x

Málo informací na radu...jaké maso , jaká gramáž, jaká omáčka, proč opékat tak krátce?

 

hodnocení

2x
avatar babajaga

Aby se maso uvařilo, je nutno ho vařit ve vodě, ne ve smetaně. Vařit určitou dobu, která závisí na druhu masa a na stáří kusu. Pokud chcete vařit polévku, maso se vkládá do studené vody, aby se do vývaru vyvařilo z masa co nejvíc. Vaří se zvolna, třeba i 2 hodiny, říká se tomu, že se vývar "táhne". Prostě na nejnižší teplotu. Pokud vaříte kvůli masu, dát jej do vařící vody a následně prudce vařit, maso se zatáhne, měkne, ale ty chuťové látky ven nepustí. Po zatažení teplotu snížit.

Takže pokud ho opečete 2 minuty a pak hodíte do smetany, budete mít nanejvýš podrážku ve smetanové omáčce.

Proč maso neuvaříte doměkka a vývar pak nezahustíte tou smetanou, abyste z něj udělal omáčku? To je nejschůdnější cesta. A bude to dobré, za to ručím. Jaga.

 

liska5
hodnocení

2x

Na té pánvi se osolené a okořeněné maso krátce opeče na omastku, aby zatáhlo a při dalším zpracování v něm zůstala šťáva. Tak třeba roláda. Hodně věcí se peče rovnou, jako kuře, kachny, králík, stehýnka, křidýlka..

Není jasné, zda myslíte plátek nebo celou pečeni. A jaké maso? Hovězí se dělá nejdéle, pak vepřové a nejrychleji se udělá drůbeží. Něco i hodně přes hodinu a pomaleji, většinou od půl do hodiny.

Dusit v troše vody, podlévat horkou, často na cibuli a smetanu až nakonec.

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Ještě mě napadlo, že ve smetaně, se vpodstatě, vaří/pečou plátky masa, nejlépe kotleta, položené na bramborách, zalité smetanou, v troubě. A také zelí, vrstvené s bramborami a masem nebo klobáskou, zalité smetanou, v troubě. Ale omáčka nebude ani z jednoho.

 

lipanek
hodnocení

0x

Kuřecí plátky z prsou ano, to by se dalo.

Jednou jsem měla plátek krkovičky a strašnej hlad, a hodila jsem to na rozpálenou pánev se sádlem, jak píšete 2 minuty každá strana a nenaklepaný! A bylo to měkké, minutka fajn.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]