Nejste přihlášen/a.
Nesháním kvasnice ani recept na jejich výrobu, jenom by mě zajímalo kam zmizely. Nevíte někdo, čím to je, že kvasnice nikde nemají? Přeji všem krásný den
V sousedním městysi včera měli, dost. Ale jen ty rozvažované, ukrajované z té velké cihly. Nevadilo mi to, tyto vážené byly vždycky mezi hospodyňkami nejvíc ceněné.
V Penny by měli mít v současnosti v akci sušené, ze 7,90 za 3,90.. Řekla jsem si, že 2-3 sáčky by rozhodně na škodu nebyly. Navštívila jsem celkem 3 Penny, sušené droždí neměli ani v jenom z nich. Asi lidi balamutí až blbnou. Nevím. Jaga.
Přečetla jsem si, děkuji za odkaz, ale stejně mi to přijde divné, když ráno v LIDLU nemají ani kostičku, tak to snad není tím, že lidi pečou.
Neznamená, když vy nepečete, že ostatní nepečou. Když si upečou běžné pečivo, chleba nebo housky, už nemusí zase na nějaký čas tancovat s rouškou mezi možná nakaženými lidmi.
S kvasnicemi je to jako s rouškami, respirátory, dezinfekcí, paralenem a dalšími věcmi, které neleží na skladech ve velkých zásobách a najednou je jejich spotřeba až násobně větší.
A že jsou potřeba k pečení pečiva si víte. Já nemuset denně mezi lidi, tak mám taky doma 50 kg mouky a pečivo jen pečeme, aby se nemuselo do kšeftů neco chytit.
Kvasnice jsou jako jiné rostlinstvo.Lze je vypěstovat z malého mniožství kila.Stačí do nádoby dát cukrový roztok,trochu živné soli)Fosforečnan draselný)a drobet kvasnic a pár deka vařených brambor.za tyden můžeme sklidit úrodu.
Recept.
60 g cukru
60 g mouky
kvasnice, které máte k dispozici
500 g uvařených a prolisovaných brambor
živnou sůl.
JABRAKA
Jsem sice taky důchodkyně, ale když vidím ráno u nás v Bille ty nenažrané baby tahající plné vozejky, tak je mi zle. A ještě se na člověka tlačí, odstup nedodržují. Ať se udáví. V Penny měli sušené kvasnice a jedna baba jich vhned celou krabičku, na ostatní newzbylo,, čekala jsem, že jí to pokladní nedá ale dala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.