Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zmizely kvasnice?

Od: conconi® odpovědí: 15 změna:

Nesháním kvasnice ani recept na jejich výrobu, jenom by mě zajímalo kam zmizely. Nevíte někdo, čím to je, že kvasnice nikde nemají? Přeji všem krásný den *slunce*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Lidi si nacpali mražáky. Najednou bylo všechno pryč. U nás v malé samoobsluze je lidi vykoupili za půl hodiny.

Jinak jsem slíbila, že udělám pokus, jak fungují kvasnice prošlé mražákem a mohu sdělit, že úplně normálně.

hodnocení

2x

V sousedním městysi včera měli, dost. Ale jen ty rozvažované, ukrajované z té velké cihly. Nevadilo mi to, tyto vážené byly vždycky mezi hospodyňkami nejvíc ceněné.

V Penny by měli mít v současnosti v akci sušené, ze 7,90 za 3,90.. Řekla jsem si, že 2-3 sáčky by rozhodně na škodu nebyly. Navštívila jsem celkem 3 Penny, sušené droždí neměli ani v jenom z nich. Asi lidi balamutí až blbnou. Nevím. Jaga.

Máte pravdu, u nás taky neměli.

hodnocení

0x

Lidi jsou doma a více se peče. A taky více ze všeho se blbne. Před nějakým časem nebyl toaletní papír a teď zase kvasnice. Copak se vypustí příště, že něco nebude?

hodnocení

0x
Všichni mají zásobu mouky, tak potřebuji i kvasnice. Navíc na Velikonoce se vždycky peklo víc. Teď se peče ještě víc, aby jste doma měla čerstvé pečivo a přitom nemusela v karanténě na nákup jen kvůli pečivu.
72mona3*

Když vidím, kolik lidí jezdí na nákup... Těžko uvěřit, že si doma někdo peče a do obchodu nejde. *poctar* M.

hodnocení

0x
Proč si neprojdete otázky na poradně?
Předevčírem se tu ten dotaz objevil.
poradte.cz/...
hodnocení

Přečetla jsem si, děkuji za odkaz, ale stejně mi to přijde divné, když ráno v LIDLU nemají ani kostičku, tak to snad není tím, že lidi pečou.

stell

Neznamená, když vy nepečete, že ostatní nepečou. Když si upečou běžné pečivo, chleba nebo housky, už nemusí zase na nějaký čas tancovat s rouškou mezi možná nakaženými lidmi.

hodnocení

Právě že peču ! Proto to nechápu. Peču chleba dvakrát do měsíce s tím, že půlku fláknu do mrazáku, takže máme každý týden čerstvý chleba a na to mi stačí dvě kostky na měsíc. Sladké pečivo nepeču z kynutého těsta. Vůbec nepobírám co z těch kvasnic lidi dělají...

hodnocení

0x

S kvasnicemi je to jako s rouškami, respirátory, dezinfekcí, paralenem a dalšími věcmi, které neleží na skladech ve velkých zásobách a najednou je jejich spotřeba až násobně větší.

A že jsou potřeba k pečení pečiva si víte. Já nemuset denně mezi lidi, tak mám taky doma 50 kg mouky a pečivo jen pečeme, aby se nemuselo do kšeftů neco chytit.

hodnocení

0x
Lidi blbnou. Kvasnic je stejne,jen lidé je kupují mnohem více. U nás je kvasnic dostatek po celou dobu.

jabraka*
hodnocení

0x

Kvasnice jsou jako jiné rostlinstvo.Lze je vypěstovat z malého mniožství kila.Stačí do nádoby dát cukrový roztok,trochu živné soli)Fosforečnan draselný)a drobet kvasnic a pár deka vařených brambor.za tyden můžeme sklidit úrodu.

Recept.

60 g cukru

60 g mouky

kvasnice, které máte k dispozici

500 g uvařených a prolisovaných brambor

živnou sůl.

JABRAKA

karlaa
hodnocení

0x
Ja tez nevim, vzdyt uz by je vyrobili na miliony za mesic, je to divne, podla.mna to je narocky.

hodnocení

0x

Jsem sice taky důchodkyně, ale když vidím ráno u nás v Bille ty nenažrané baby tahající plné vozejky, tak je mi zle. A ještě se na člověka tlačí, odstup nedodržují. Ať se udáví. V Penny měli sušené kvasnice a jedna baba jich vhned celou krabičku, na ostatní newzbylo,, čekala jsem, že jí to pokladní nedá ale dala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]