Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domaci trvalá depilace (odstranění chloupků)

Od: alexandra36 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem,

má prosím někdo zkušenost? Našli jsme knížku tak sto let starou, možná i déle, kde jsou babské staré rady jak trvale v domácím prostředí odstranit chloupky na celém těle (kdekoliv je potřeba), jsou tam následující recepty:

1. Mravenčí olej + citronová šťáva - namazat části těla kde se chceme zbavit ochlupeni, nechat 15 minut působit a smyt teplou vodou, opakovat třikrát týdně po dobu jednoho měsíce

2. Roztok Rivanol 0.1 - mazat každý den po dobu dvou týdnů ( nechat působit 10 minut a opláchnout)

3. Rozdrcené piniove oříšky (včetně skořápek) a trocha horké vody - mazat, nechat působit a smyt.

4. Semena kopřiv + olivový olej (nechat měsíc luhovat) a poté mazat místa k odstranění chloupků.

5. Citronová šťáva a med - nanášet 2x týdně na 15 minut a smyt

6. Soda (lžíce) do sklenice horké vody, nechat vychladnout a potírat mista, nechat přikryté 10 hodin působit a smyt. Opakovat týden v kuse.

7. Lžíce kávy, lžička sody trochu vody, kaši nanést vetřít a smyt. Každý den po dobu do jednoho měsíce

8. Lžíce mletých vloček, dvě lžíce citronové šťávy, lžička medu. 2-3 x týdně na 15 minut a smyt.

Tyto rady jsme našli, má někdo zkušenost s něčím takovým?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
Nebylo by jednodušší koupit si IPL epilátor?
alexandra36
hodnocení

:) netuším - jsou levnější i dražší ale prý se platí jen za značku, Philips se prodává třeba za 8tis a třeba takový proficare se dá pořídit do dvou tisíc a rozdíl je jen v počtu záblesku - ale jak je to účinné to netuším stejně tak jako u babských rad :)

hodnocení

2x

Pěkný den,

nic z toho neznám. Zkoušela jsem epilátor,bolest mi nevadila,ale kratší chloupky mi neodstranil. Takže na nic...Zůstala jsem u klasického holení. Sice ten efekt není dlouhodobý a musím se holit často,ale je to celkem rychlé,levné...a účinné

alexandra36
hodnocení

To já osobně holim, občas depilační krém a přemýšlím a koupi levnějšího ipl (na zkoušku)

Ptala jsem se za svou kamarádku, která toto našla a bohužel těžce snáší bolest a žiletky ji nedělají dobře. Tak přemýšlela o přírodní cestě. I tak ono na každého působí něco jiného, zkusit může dle mého názoru určitě to neublíží, max to neudělá nic :) jen chtěla více názorů :)

host
hodnocení

1x

Nebylo by lepší jako před sto lety nechat chloupky růst přirozeně a přírodně?

Lze chápat, že si některé ženy s nežádoucími chloupky v obličeji tyto chloupky nějakým způsobem odstraňovaly, ale jinak bylo vše přírodní a lidi zajímaly jiné věci.

hodnocení

0x

Kdo měl doma ,nebo znal před 100 lety a více rivanol,nebo olivový olej?Nebo piniové oříšky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]