Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jdu si pro radu kde sehnat - je z toho kosmetická "vodička" na trvale odstranění chloupků - složení lékařský alkohol, amoniak, roztok jodu a ricinový olej.
Hledala jsem různé náhrady, ale třeba amoniak? Krom chemikálie jsem nic nenašla a jod už se dnes taky jako takový v lékárně neprodává. Nemá někdo zkušenost nebo jiný podobný "recept" na domácí vyrobu?
Nevěřím, že na trvalé odstranění chloupků. S těma chemikáliema si můžete akorát poleptat kůži. Existoval Depilas, donedavna Opilca- krémy, kde po několika minutách působení seškrábnete špachtlí s povrchu s tím krémem jakoby rozměklé uvolněné chlupy. Kůže je pak super hladká. Takové krémy určitě v drogerce mají. ALE cibulky chlupů zůstanou v kůži a vyrazí z nich po týdnu nový chloupek. Ten často zaroste a zanítí se. Trvalé odstranění asi jen na speciální kosmetice likvidací oněch cibulek.
Mám několik receptů od spolužačky me dcery - ta chemie je trošku s obavami. To máte pravdu. Depil krémy na mě nikdy nepůsobily, nikdy jsem po nich neměla hladkou pokožku ale zůstávaly dost chloupky.
Dávná kolegyně se měsíc mazala kávou se sodou a chloupky ji vypadly všechny. Na mne to bohužel nepůsobilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.