Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravá strava bez zeleniny a ovoce

Od: nina odpovědí: 16 změna:

Krásný den, Chtěla bych se zeptat,zda někdo nemáte zkušenost nebo nevíte, jaký dodržovat jídelníček,když nejím ovoce a zeleninu.. Nechtěla bych přímo něják hodně hubnout,ale zpevnit svaly. Takže jestli třeba víte o nějáké zdravé kuchařce bez ovoce a zeleniny nebo něco podobného budu ráda. Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vůbec žádné? Sušené, mražené, tepelně opracované? Nejíte ovoce a zeleninu celý život?

nina
hodnocení

Ano například přesnídávky a tak ano,ale jinak ne

Když máte ráda přesnídávky, tak jsou 100 % bez cukru. Možná by Vám mohlo chutnat nějaké smmothie (je tam i zelenina). Vlákninu máte v celozrnných výrobcích, luštěninách, oříšcích... Cvičíte a nepřipadáte si nezpevněná? Asi by to chtělo vylepšit to cvičení. Bílkovin jíte dost?

nina
hodnocení

Snažím se,ale asi jsem to špatně napsala potřebovala bych nabrat svaly..

Spočítejte si, kolik za den sníte bílkovin a kolik byste měla sníst, abyste nabírala svaly.

Pomohlo by, kdybyste sem napsala jídelníček a trénink.

Tady najde pár zásad.

Nebo jste ještě nezačala s žádným tréninkem?

lipanek
hodnocení

3x

Myslím, že to se vylučuje.

Zdravá strava nemůže být bez ovoce a zeleniny.

Když už tedy ovoce ne, tak alespoň zeleninu by člověk měl jíst, kvůli vitamínům a vláknině. Jinak si člověk přivodí zácpu.

Dětské ovocné řesnídávky jsou plné cukrů, tepelně upravené mají snížený obsah vitamínu C. Tedy je snad lepší sníst banán, pomeranč apod..

Co naklíčené zrna, v klíčcích je hromada zdravých věcí?

Strava má být pestrá, vyloučením některých potravin si můžete ublížit.

Na zpevnění těla je dopručováno cvičení. Třeba prkno.

nina
hodnocení

Tak já zeleninu a ovoce nejím už od mala..

joudic*
hodnocení

3x
nevim kolik vam je, ale pozor na zlomove obdobi u zeny okolo 25-30, kdy se zpomali metabolismus a z krasnych holek jsou do 3 let tluste mareny, protoze prece nebudou jist, co jim nechutna a shodou okolnosti jim chutna jen to, z ceho se kyne rychleji nez corona v italii.

fugass*
hodnocení

2x
Za mě guláš se šesti, zelenina - nasekaná čerstvá cibule. Nejni to na pekáč buchet na břiše, spíš tak na bochník, ale k tomu cvičit a svaly budou. Jezte co vám chutná, cvičte, běhejte a svaly budou.

hodnocení

2x

Bez ovoce a zeleniny to nikdy nebude strava úplně zdravá, protože tu zeleninu a ovoce musíte něčím nahradit. V zelenině jsou důležité vlákniny a to, že nemá skoro žádné kalorie. Záleží ale také na úpravě. Nepíšete, co Vám na zelenině vadí. Jestli to je její konzistence, nebo chuť. Zkusila jste třeba polévky, které pak ponorným mixérem rozmixujete, aby v ní nebyly kousky? Můj syn také nepozře vařenou zeleninu žádnou, ale když udělám zeleninovou polévku a tu rozmixuji, tak ji má rád. A ty polévky nemusíte mít všechny na "jedno brdo", můžou pokaždé jinou chuť, můžete čarovat s kořením. Ovoce ale nevím jak nahradit, to už bude dost těžké. Možná to moderní smoothie.

hodnocení

1x

Nevím, ale člověk, který nejízeleninu ani ovoce snad ani nemůže být zdravý, když ne teď tak časem,

hodnocení

0x

A z jakého důvodu nejíte ovoce a zeleninu? Hlavně bez zeleniny nebude nikdy vaše strava zdravá.

lee*
hodnocení

0x
Co je pro vas "zdrava"? Jestli chcete nejak hubnout nebo rysovat, da se to i bez O/Z. Je to o prijmu tuky, bilkovin... To se da hlidat zapisovanim do kalorickych tabulek. Bude to fungovat i bez O/Z. Ale je dobre konzumovat aspon neco. Fakt vam nechutna nic? Ja mela problemy se zaludkem, ovoce a pak i zelenina me desne drazdilo, na operaci jsem cekala 3/4 roku a ke konci jsem fakt uz zoufalstvim brecela. Miluju maliny, rajce ze zahrady, okurku, kedluben, redkvicky... A cokoliv jsem snedla mela jsem bolesti, zvraceni... Jak ja se tesila na zeleninovy salat, jablko. Pro telo je to prospesne, zkuste se naucit. Jako dite jsem nesnasela houby, dnes je jim. Chute se meni...

id
hodnocení

0x

Nevěřím, že jste ochutnala všechny druhy ovoce a zeleniny. Prostě pár jich vám nechutnalo a tak odmítáte vše. Zkuste pomalu zařazovat jeden druh po druhém a určitě přijdete něčemu na chuť.

alcas
můj přítel třeba nejí zeleninu a ovoce vůbec (jediné co, tak brambory), nesní ani petrželku když je nakrájená jako ozdoba na něčem, nejí to už od malička (ano, je to problém u jeho matky, kdy mu poprvé dala zeleninovou polévku a on ji plival, tak už mu zeleninu nedávala a ani ovoce, protože to taky plival) každopádně dnes je mu 31 a když zeleninu omylem sní, tak je mu zle, jeho tělo ji neumí strávit, protože to nikdy nedostávalo, zajímavé však je, že podle krevních testů mu v těle nic nechybí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]