Nejste přihlášen/a.
ahoj všem, mám problémy s páteří, hodně mne bolí. Je to tím, že mám sedavé zaměstnání a tomu cvičení moc nedávám, já vím. Jsou nějaké jednoduché cviky dobré i do kanceláře? Popř. nějaké jiné rychlé finty? Díky moc. Radka.
Nejrychlejší pomoc - přinutit se sedět rovně, ať už s klekačkou nebo bez. Správná židle je základ, polštářek před opěradlo do oblasti kříže či o trošku víc, aby Vás to nutilo se narovnat. S plaváním opatrně - pokud jste "prsařka", mohla by to odnést krční páteř - také pozor na teplotu vody (ve studené záda trpí, ideální je teplota nad 25-6). Hodně se taky na zádech podepíše matrace, na které spíte, popř. polštář (i ten ovlivňuje celé uložení zad!). A mně (mám také sedavé zaměstnání) při akutní bolesti pomůže natáhnout se zády na obří cvičební balón - investice cca CZK 300 se vyplatí, jednak se na tom můžete protáhnout, jak říkám, a také se na něm dá sedět (a musíte rovně, jinak se skutálíte :D ). Chůze pomůže, ale i při ní pozor na držení těla. Variací na mobilní cestu do práce je městské kolo - na něm sedíte rovně, jedna báseň!
Klekačka není vhodná, rehabilitační pracovníci ji nedoporučují, jinak pokud pro sebe chcete opravdu něco udělat, než bude pozdě, je vhodné plavání, ale musí být celé tělo v rovině, takže pokud plavete s hodně zakloněnou hlavou, jste na nejlepší cestě, abyste si odrovnala krční páteř. Je potřeba mít pod vodou aspoň bradu. Jinak určitě je vhodné navštívit lékaře, vyprosit si rehabilitace, kde vás naučí cvičit. Je důležité to umět a umět u toho hlavně dýcvhat. Nesprávným cvičením si akorát tak můžete ublížit.
Teď mě několik dní bolely záda.Říkal jsem si,buď to je stáří,co klepe na záda,jednou bolí levá lopatka ,v dubnu kyčle ,v květnu pravé koleno,v červnu bederní páteř,ježíši,to snad je už do hrobu.A včera? Ráno jsem vstal a nic mě nebolelo.Úplně jsem se vyděsil,snad jsem už neumřel?Ale jsou bouřky,tak to rozehnaly.Když to dobře dopadne,tak budu v pátek vyhřívat kosti na Kanárech,když už jsem si na ně půjčil,tak abych tam neskuhral.Jen aby ta cestovka zase nezkrachovala!To bych tam musel zůstat ,či jít domů pěšky.A Atlantik přeplavat.Ale všem přeju,ať vás nic nebol!
JABRAKA
Na rychlé finty nesázejte. Musíte u sebe překopat celkový náhled na věc. V práci si pořiďte sezení, které vás donutí sedět rovně (klekačka). Pokuste se alespoň dvakrát týdně plavat. Lehce posilovat zádové svalstvo třeba při ranní rozcvičce, která by měla být u těchto problémů samozřejmostí. Hýbejte se, ale nepřehánět a nepřetěžovat. Jste dáma, tak nechci být indiskrétní, ale pokud máte nějaké to kilo navíc, ta pryč s ním.
vono hodne zalezi na tom jaka cast zad Vas boli. Ja prosedim taky velmi mnoho casu u pocitace. Jednu dobu me hodne bolela krční pater. Mam u zidle vysoke operadlo, tak jsem si na ramena dala polštarek, o ktery jsem mela oprenou hlavu a brzy to povolilo. Obcas me boli i mezi lopatkami a krz. Na to mi pomaha lehnout si na tvrdou zem a udelat si par protahovacich cviku typu pokrcena nohy na jednu stranu hlavu na druhou a obracene. Tyhle cviky zna snad kazdy. Jinak me taky hodne pomohla kalanetika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.