Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět močových cest nebo kvasinky?

Od: sikovnaholka* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Nedokážu rozeznat, co mi ve skutečnosti je. Asi pár dnů mě řeže, pálí, když chodím na malou a zároveň pociťuji svědění, které nebolí, ale jsou nepříjemné (v oblasti pohlavních orgánů). Myslíte, že je to podrážděnost po pohlavním styku? Nebo zánět močových cest? Ještě jsem uvažovala, že to mohou být kvasinky, ale nemám výtok ani nic podobného. Koupila jsem si Urinal Akut a urologické čaje. Občas problémy přejdou, ale za pár hodin se opět vrátí. Avšak pociťuji již malé zlepšení, ale stejně by mě to zajímalo. Lékaři jsem zatím nevolala, protože to není nic hrozného.
Nevíte, co by to mohlo být? Horečky nemám vůbec.
Děkuji za odpověď a přeji všem pěkný den. :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jít k lékaři nebo to nechat tak? Je jedno zda-li zánět močáku nebo kvasinky! nejlepší je ŘÁDNĚ VYLÉČIT- radami LÉKAŘE nikoliv laiků zde na poradte!

fugass*
hodnocení

2x
Důležité je aby byla důkladně omyta partnerova oháňka před aktem. A nepodsouvejte mi vlastní zkušenost. Když dneska vidim co mladí vyvádí když jdou z diskotéky... Váš nick k tomu doslova vybízí (sarkasmus).

liska5
hodnocení

2x

Může to být vše, co uvádíte - podráždění po styku, i ty kvasinky, jestliže máte ve stravě více cukru, ale i nachlazení a nebo ostrá strava vč alkoholu. Často za tím bývá prodělaný stres. Jsou lidé, které po nějakém kofliktu nebo když řeší něco důležitého, tak je chytne močák. Nahřejte si podbřišek, pijte urolog. čaj /ten bez brusinek/ , nebo aspoň hodně čisté vody, vynechte pár dní kávu, nebo si vařte meltu, případně zkuste prášek na uklidnění, stačí Guajacuran..

liska5

Oprava: ..konfliktu...Ještě je dobré brát probiotika, lactobacily, a nejen po antibiotikách. Dobrá je i biolampa.

liska5

Vy se divíte, co že Vám někdo radí, ale když neuvedete věk ani jiná důležitá fakta, jako chronické choroby, léky, event. nadváhu, prac. vytížení, tak holt vám budou radit i takové věci, jako že nechodit na diskotéky...

hodnocení

2x

Dobrý den. K lékaři si zavolejte. Pokud by šlo o zánět močových cest, třeba to bude chtít nasadit antibiotika. Pokud jde o kvasinky, v lékarně si kupte vaginální čípky a rozhodně se vyhněte sexu. V některých případech je třeba přeléčit i partnera. Pokud není možnost poradit se s gynekologem, poraďte se alespoň v té lékárně.

athenaise*
hodnocení

0x

v dnešní době je to na pováženou kvůli tomuto problému dojít k lékaři, a tak jen možná zkuste zavolat do lékárny, aby Vám připravili jednorázovou tabletu na kvasinky a zároveň mast. Tím ničemu neublížíte. Uro čaj pít můžete...tím také nic nezkazíte. Hodně pijte vodu.

A také nepomůže (urologický čaj)

sikovnaholka*
hodnocení

Na diskotéky už dávno nechodím, snad jsem ani ve svém životě nikdy nebyla. :D a jak můžete vědět, že já jsem ta mladá? Pouze se ptám o radu. :D
fugass*
Obrazně řečeno ode mne. Neberte mě za každé slovo*stop* nehazím vás do jednoho pytle s dnešními mladými. Jinak moje paní přestala nosit tanga, prý to taky dělá své.

hodnocení

0x

Ze začátku těchhle potíží se dá zklidnit velkým množstvím vypité vody, ta močový měchýř propláchne a nedovolí namnožení bakterií, ani kvasinek. Vypijte velký hrnek vody a pak hlídejte čas a co pů hodiny vypijte půl hrnku vody. Máme to odzkoušené, funguje to. Ale pouze ze začátku. Když se zánět rozjede, nepomůže vůbec nic, pouze antibiotika. U těch se zase, pro změnu, pije málo, aby se brzy nevypláchly.

hodnocení

0x

Kvasinky mohou dráždit i močovou rouru vše je v jedné lokalitě. Zkuste Canesten krém do vchodu vaginy, je možné koupit i vginální tablety. Urologickým čajem nic nezkazíte. Pokud to neustoupí po pár dnech, chtělo by to vyšetřit moč nebo gynekologa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]