Nejste přihlášen/a.
Ahoj holky (kluci), na obličeji mám už od mala pihy a nechce se mi na nějáký zákrok takže dají se nějak odstranit doma? To samé i akné mám poslední dobou a přípravky z drogerie a lékárny nepomáhají spíše zhoršují. Nevíte ještě jak to zamaskovat make-eupem dobře a aby to vydrželo celý den (co na to?).
Pihy jsou zajímavé, někdy i roztomilé, nemá cenu je odstraňovat. To je jako si od dětství zbytečně barvit vlasy.
Akné většinou po puberě pomine. Souvisí s hormonálními změnami. Přesto hodně pomůže změna stravování. Omezení mastných sladkostí, laciných čokoládek, velkého množství sladkých a tučných mléčných produktů, bílé mouky, slazených nápojů, uzenin, zrajících sýrů a dalších průmyslově zpracovaných potravin. Pak nekouřit a chodit do přírody.
Nehojící se akné souvisí s nedostatkem železa. Z tablet Fe si tělo umí vzít jen zlomek a způsobují navíc zácpu, někoho naopak proženou. Je lepší jíst různou, zejména listovou zeleninu, ryby, mandle, libové maso, cereálie, sušené ovoce, fíky, švestky... Úplně nejvíc železa má melasa. Takový pendrekový sirup ze zdr. výživy. Nedostatek železa- chudokrevnost mívají dívky, co žijí jen na mléčné stravě. Make up akorát zapatlá póry a pleť nedýchá. Raději na slunko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.