Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Halušky se zelím, jak připravit maso

Od: houbes* odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, poraďte mi váš oblíbený postup na tohle jídlo. Máme uzené ocásky a nevím jak je připravit. Jestli uvařit ve vodě k haluškám a nebo na pánvi orestovat a nebo nakrájet na cibulce osmažit a vpravit do halušek..? A nebo váš recept..
Halušky se zelím, jak připravit maso

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Halušky si dělám domácí - nastrouhané brambory, vajíčko, mouka, sůl, protlačuju je pak haluškovačem do vařící vody.

Na sádle či oleji si orestuju cibulku, na ní krátce osmažím anglickou slaninu na kostičky. Zelí, také doma naložené, pokrájím, uvařím, ochutím, vmíchám do masa s cibulkou. Nakonec do toho přidám uvařené halušky, dosolím, trochu pepře a dobře promíchám. Jaga.

lidus*
hodnocení

2x

Ocásky jsou vlastně křížová kost a dobré maso. Uvařim v tlakáči, oberu, nakrájím, jím. Halušky se zelím, strapačky, na ty stačí orestovaný špek, škoda uzeného.

hodnocení

2x

Všichni píšou dobře. Uvařit ve vodě s cibulí, česnekem, několika kuličkami pepře a 2 kuličky nového koření. ;) Kdybyste měl kus uzeného kus kuřete, třeba čtvrtku, pak je bezva, dát do papiňáku trochu vody, cibuli, česnek celý pepř a nové koření, pařáček na ohřívání knedlíků a na to to uzené kuře. A v papiňáku nechal posyčet cca 20 minut. Z toho kuřete není polívka, ale tak ho nerozmáčíte, je mnohem chutnější.

liska5
20.03.20 18:56
liska5

Babkazov*palec* Omylem 2x, ale pro Tebe ráda.*smich*

20.03.20 19:34

liska5
hodnocení

0x

Ocásky nevidím. Ty bych dala vařit do osolené vody a ještě by byla uzená polévka. Halušky si vyrábím sama, tyhle jen do osolené vody. Zelí bych nechala kvůli vitamínům syrové, jen ho naředila sladkou vodou + vmíchala nasekanou cibulku a dala bych ho sólo do misek. Usmažila bych na sádle nasekanou cibuli do zlatova a uvařené obrané uzené nakrájela na kousky a obojí vmíchala do halušek. Mňam.

houbes*
hodnocení

Jdu na to. Děkuji
lipanek

Uzené maso i ocásky dávám vařit do neosolené vody, a pokud je naposled uzená voda na polívku málo slaná, tak teprve potom dosoluji. Záleží na výrobci, u některého musím vodu naopak ředit, jak je vývar slaný.

liska5

V neosolené se uzené maso dost vymáčí. Uzenou vodu pak stejně ředím na polívku

hodnocení

0x

Tohle je spíše uzená krkovice. Ale jinak je to jedno. Postup jak uvařit jste už dostal. Akorát to zelí bych přece jen udělala klasicky vařené. Tohle je zelí z pytlíku, není to jako to doma nakládané.

Na internetu najdete hodně receptů, já v rychlosti našla tento recepty.cz/...

houbes*
hodnocení

My jsme to koupily v Albertu u stánku ve vnitř. A paní nám říkala, že to jsou ocásky a z kosti dělá polévku. Jinak paní byla až z Mladé Boleslavi.. tak tam tomu třeba tak říkají ale ocásky vypadají trochu jinak, to máte pravdu..

No ono by dneska nebylo vůbec divné, že paní byla jenom prodavačka a sama nerozuměla tomu, co prodává. Já jsem to zažila i v masně, kde mi žádost, že bych chtěla krkovičku bez kosti, prodavačka klidně sáhla pro kýtu a musela jsem jí prstem ukázat, co je krkovice. ;)

lidus*

Ocásky kupujeme pravidelně a opravdu je to kus masa s kostí, zrovna jako ten váš.

Dobrý den. Kupoval jsem je nedávno v Tescu a je to opravdu krásny flák šťavnatého masa, který je dost podobný tomu na obrázku. Mají to tam pravidelně a jmenuje se to uzené ocásky. Je na tom hodně masa. Vařím to chvíli v neosolené vodě, ale když jsem kousek odřízl před vařením, tak se to dá hned jíst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]