Dobrý den, potřebovala bych radu jak léčit, popřípadě jak zabránit dalšímu rozšiřování... bílá část nehtu mi narušuje nehtové lůžko a tvoří ne příliš hezký tvar. Za veškeré Vaše rady budu vděčná. Děkuji
Dobry den, nejsem lekar, ale u me se takto vytvarela plisen u jednoho nehtu. Chodila jsem na brigadu, kde jsem neustale nosila rukavice a nehty nedychaly, nehty byly ve vlhku. Doktorka predepsala kapky, jejichz jmeno neznam, ale jsou volne dostupne. Pomohly, ale dlouho to odrustalo. Nutno vetrat, urcite bych nehet zastrihla tak na 2mm nad okraj luzka.
Zastřihnout nehet a dezinfikovat, zřejmě máte plíseň, která jak je vidět postupuje a brzo to bude i bolet. Dělejte si lázně a namačejte prsty ve vlažná vodě s octem. Dnes jsou veškeré protiplísňové gely. Určitě zajděte za lékařem..
Tedy nic mi do toho není, ale s takto dlouhými drápy bych nedokázala dělat vůbec nic, natož třeba vyplít záhonek nabo cokoliv jiného. Tak se omlouvám, že jsem nedala radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.