Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc! Co s takovým nehtem?

Od: lili* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
potřebovala bych radu jak léčit, popřípadě jak zabránit dalšímu rozšiřování... bílá část nehtu mi narušuje nehtové lůžko a tvoří ne příliš hezký tvar.
Za veškeré Vaše rady budu vděčná.
Děkuji

Pomoc! Co s takovým nehtem?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

julie*
hodnocení

3x
Dobry den, nejsem lekar, ale u me se takto vytvarela plisen u jednoho nehtu. Chodila jsem na brigadu, kde jsem neustale nosila rukavice a nehty nedychaly, nehty byly ve vlhku. Doktorka predepsala kapky, jejichz jmeno neznam, ale jsou volne dostupne. Pomohly, ale dlouho to odrustalo. Nutno vetrat, urcite bych nehet zastrihla tak na 2mm nad okraj luzka.

Ty kapky se jmenují "Exoderil" a existuje to i jako mast. Je to ale běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem.

krtek*
hodnocení

3x

já bych to preventivně uřezal až u samé prdele:-D...co s tím...Vaše problémy bych chtěl mít...vzít nůžky a ustřihnout

houbes*
hodnocení

2x
Zastřihnout nehet a dezinfikovat, zřejmě máte plíseň, která jak je vidět postupuje a brzo to bude i bolet. Dělejte si lázně a namačejte prsty ve vlažná vodě s octem. Dnes jsou veškeré protiplísňové gely. Určitě zajděte za lékařem..

hodnocení

0x

Co že je s nehtem? Není u lůžka blanka? Kdyby to byl můj nehet, ustřihla bych ho, zbytek natřela regeneračním lakem nebo nějakým krémem.

lili*
hodnocení

Ano, od nehtů se mi zespodu “odlepila” kůže. :(

S tím nic neuděláte, takhle dlouhý nehet je hrozně "křehký/neodolný". Radši mějte krátné hezky namalované nehty.

liska5
hodnocení

0x

Za mne zkrátit, preventivně promazávat protiplísňovým krémem a pár týdnů brát B komplex, který je dobrý při zánětech nehtového lůžka.

hodnocení

0x

Namočte si necht aspoň na 1 minútu do octu každý deň až do vymyznutia. Podľa foto 1-2 týždne,do odrastenia.

hodnocení

0x

Vaše starosti v současné době bych chtěla mít. Zabývat se nehtem, když nám jde o kejhák. Pak asi bude jedno, jaký budete mít nehet.

hodnocení

0x

Jen tak, tichounce, se zeptám: Nemáte vy nebo někdo v rodině lupénku?

Tedy nic mi do toho není, ale s takto dlouhými drápy bych nedokázala dělat vůbec nic, natož třeba vyplít záhonek nabo cokoliv jiného. Tak se omlouvám, že jsem nedala radu.

liska5

Já jo, škrábanej biftek *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]