Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle ještě kamarádka?

Od: avrill odpovědí: 19 změna:
Hezký večer všem. Mám kamarádku, známe se docela dlouho, ale teď o ni začínám dost pochybovat. První věc je, že já bych se pro ni rozdala. Kdykoli chce jít na nějakou akci, ale nemá s kym, jdu s ní, i když mě to nezajímá a utratim za to peníze. Ano, rada ji udělám radost. Kdykoli potrebuje pomoct, má nějaký problém, jsem první a taky jedina, která prispecha na pomoc. Často za ni delam i věci, které treba nestíhá nebo se ji do nich nechce - ma rekneme problém s komunikací s ostatními lidmi, tak to vyřizuju já. Hodiny s ní probiram její problemy. Ale jakmile chci probrat něco z meho života, tema se mění nebo řeč stojí. Aby mi s necim pomohla ona, to abych se jí několikrát doprosovala. Veskere spolecne aktivity az na pár výjimek za rok iniciuju ja. Pisu první, všechno zarizuju a často se mi nakonec dostane odpovedi, že nemá čas, tak snad někdy příště. Také mi vnucuje svoje názory a postoje, brání mi v určitých věcech, chtěla jsem se odstěhovat, ale ona že to beze me nezvládne a přechází to v hrozne citove vydirani. Mám toho uprimne dost. Jaký na to máte názor? Měla bych ji naznačit, že její chování je nevhodný? Že me to zranuje a vysiluje?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

Dobrý den. Nenechte se využívat, ani sebou manipulovat. A citově vydírat už vůbec ne! Nenaznačujte, řekněte jí to narovinu. Že Vy jste tady pro ni vždycky, ona pro Vás ne. Že i Vy potřebujete občas, aby Vás vyslechla a rozebrala s Vámi Vaše problémy, nejen ty své. Jinak to kamarádství je jednostranné a nemá pro Vás smysl. Nenechte se psychicky deptat!

hodnocení

7x

Jo, je to kamarádka. Ale na baterky!

A co máš dělat? Nechceš ji ranit? Tak raději zraňuj natvrdo sebe! Promiň, ale jsi "husa", protože na svůj život máš právo až v první řadě!

Prosím tě, uvědom si, že nejsi samaritán, navíc když protějšek tvého samaritánství zneužívá a není schopen oplácet stejnou kartou. Pusť tu vyděračskou mrchu k vodě a najdi si kamarádku! Ta čúza to bez tebe v pohodě zvládne!

hodnocení

7x

Odpovím jako všichni. Tohle není kamarádka, tohle není rovnocený vztah. Vy jste jen objekt potřeby. S tím věím souhlasím. Jen bych to ukončila jinak. Nic bych nevysvětlovala. To je jen k tomu, abyste se vykřičely a nakonec se cítily ukřivděně. Já bych ji začala nenápadně odmítat. "Nemám čas, nechce se mi, nechci, ne." Nic bych nevysvětlovala, nic bych nezdůvodňovala. NE! Nemám čas" A to myslím není lež, protože nemám čas na to, abych se někomu podbízela, kupovala si ho. Ale jinak bych byla milá. Ale neřešila bych to, co říká. Takové tiché couvání z podivného vztahu. *alene* Tak bych to řešila já, cestou nejmenšího odporu.

hodnocení

6x

Pokud není kamarádství oboustranné, dokonce tě vydírá, využívá, je nejlépe si najít kamarádku jinou, opravdovou. Takovou, se kterou se budete vzájemně svěřovat a pomáhat.

:)

hodnocení

5x

Energetická upírka. Není to tak, že by nebyla kamarádka. Vybrala si vás za oběť svého vampyrismu a chyba je, že jste jí to dovolila.

avrill
hodnocení

A co mám teď dělat? Nechci ji ranit, ale na druhou stranu mam právo na svůj život..

Vždyť tady odpovědi už máte, hlavně od @satam a @kapkanadeje

natka
hodnocení

3x
Určitě si najít lepší kamarádku, takhle to přece nejde se takhle nechat vydírat... Co nejdřív od ni pryč. Pravá kamarádka přijde?

hop®
hodnocení

3x

Nikdy jsem neměl o kamarády nouzi, ale jen čas prověří, jestli jsou to psychičtí nebo finanční vyžírkové (ty průběžně a nenávratně poslílám do prdele) anebo opravdoví přáteléi, kteří při mně budou stát i když mi nebude nejlíp (a těch si nade vše vážím). Není všechno zlato, co se třpytí...

break
hodnocení

3x
Postupně s ní omez kontakt nebo rovnou ho přeruš. Já takhle utnul kontakt se spoustou lidí. Takovejch kamarádů bylo, co jsem jim dělal na autech, na bydlení , když bylo potřeba, tak hned prosili i zadonili. Mizivý procento těch lidí mi to oplatilo. Sice nežiju tím co mohlo bejt, ale du rád, že už si nepoustim lidí k tělu. Ten čas, peníze a další mi to stejně nevrátí...
Kamarádi se navzájem podporují, tady ale o podporu nejde. Kašli na ni...

hodnocení

3x

Kamarádka o Vás evidentně nestojí, nechce řešit Vaše problémy a pomáhat Vám. Zná Vás jen tehdy, když potřebuje pomoc ona. Takže Vás vlastně zneužívá. Není to správná kamarádka.

Máte to zapotřebí hýčkat si takovou "kamarádku"? Kamarád je ten, kdo je nablízku, kdo dokáže pomoci. A ne se vymlouvat. A Vy jste taková útlocitná, že se bojíte, abyste ji NERANILA? Ona Vás ranila mnohokrát a vůbec jí to nevadí.

Skončete to s ní, ať si hledá jinou kamarádku. Asi ta dívka moc neví, co kamarádství obnáší, Nemůže jeden jen dávat a druhý jen brát.

A Vy časem určitě najdete někoho jiného, s kým Vám bude dobře. Dávejte si ale pozor, nesnažte se pro každého hned rozkrájet, abyste mohla posoudit, zda i ten druhý je opravdu dobrý kamarád, či zda se s Vámi přátelí jen z prospěchářství. Jaga.

darinova
hodnocení

3x

Tak to radši nemít žádnou kamarádku, než takovou. Ona vás má jenom pro své potřeby. A sama vidíte, že vy v ní nemáte žádnou oporu, vám se nic nevrací, když zrovna vy něco potřebuje - třeba se jenom svěřit. Nemá zájem, aby vás povzbudila, rozebrala s vámi situaci a přidala radu. Je studená. Tak je asi na čase, abyste jí něco naznačila, že se vám její přístup k vám nelíbí.

hodnocení

3x
V jedné komedii zazněla taková výstižná hláška: já jsem tvůj kámoš, ale ty můj ne...

hodnocení

2x

@avrill - Nechci ji ranit...

Takže si raději necháte dobrovolně ubližovat vy? *alene* Uměla byste odpovědět na prostý dotaz "proč"?

avrill
hodnocení

Je to zvyk, jsme kamarádky dlouho a to citove vydirani zabírá, cítím se pak vuci ní provinile.. Ale po přečtení odpovedi mam asi jasno..

najkamarad
hodnocení

0x

Děkujte bohu,že ji máte a hýčkejte si ji. Nemaže vám med kolem huby a připravuje vás na reálný život.

A reálný život je, že já jsem ten debil, co dělá někomu jinému vola?

Jen když chceš...

hodnocení

0x

Začněte se chovat jako ona. Chce pomoct? "Promiň, teď to nejde, snad příště...". Chce se vyzpovídat? "Hele mám zrovna plnou hlavu vlastních problémů, řekneš mi to v pátek, jo?...". Chce poradit? "Fakt nevím, ale zejtra se někde zeptám...". Není potřeba vysvětlovat, proč se Vám to zrovna nehodí. Ve všem ostatním se k ní chovejte normálně, jako dosud. Uvidíte, co to udělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]