Nejste přihlášen/a.
Zdědila jsem asi stoleté kameninové formy na bábovky a začala v nich péct. Těstu v nich ale trvá o dost delší dobu než se upeče. Dosud jsem pekávala v hliníkových a skleněných a u receptů si zapisovala teplotu a délku pečení. To však u kameninových neplatí a tak při stejné teplotě musí péci cca o 10-15 min. déle . Nebo by bylo lepší zvednout teplotu trouby?
Pokud formu předehřeju, tak už ji mohu těžko vymazat a vysypat moukou nebo pokud ji už mám vymazanou a vysypanou, tak se mi to rozpustí a steče na dno.
Když jsem pekla v kamenině, vymazávala jsem tuhým máslem a vysypala polohrubou moukou. Dávala jsem do mírně předehřáté trouby. Pak jsem dostala starou smaltovanou a novou teflonovou a tak jsem bábovku pověsila na zeď. Všech 9 + 2 beránky. Nemyslím si, že by chuť v kamenině byla nějak výrazně lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.