Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysazeni antikoncepce

Od: bertik1 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den.Bude mi 44let a už cca 18let jím antikoncepci.Už ji chci ale vysadit a chtěla jsem se poradit se svým gynekologem,ale ten se semnou vůbec nechtěl o tom bavit.Jenom říkal,že ji můžu jíst klidně až do 50let.Chtěla jsem mu jenom říct že mám obavu,aby se nestalo po vysazení něco nepěkného(rakovina,vaječníků,dělohy,čípku a prsou),tak řekl jenom \"HM\" a nic.Může mi někdo poradit?Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladycat*
hodnocení

4x

Přímo s vysazením antikoncepce zkušenost nemám, ale mám zkušenost se změnou doktora a to Vám radím. Přístup doktora je otřesný - flákačský. Rakovina by Vám opravdu hrozit neměla. Může nastat nepravidelnost cyklu nebo delší vynechání menstruace (dle logiky fungování antiko).

ladycat*

Můžete ještě mít např. návaly horka... Ale nic ve smyslu rakoviny určitě mít nebudete. Možná Vám po vysazení hormonů bude i líp. Prostě si zajděte k normálnímu komunikativnímu doktorovi a nechte si to všechno vysvětlit. Opravdu nesnáším doktory, kteří nejsou nápomocní, houpají se na židli a jen čekají, kdy pacient odejde. To je k přístup k ničemu.

ČR má poměrně kvalitní zdravotnictví, tak si najděte doktora, který Vám bude vyhovovat, např. na znamylekar.cz. Já např. musela gynekologa změnit 3x. Když Vám prostě nevyhovuje, tak se přeci nenecháte odbývat nebo při nejhorším zmrzačit.

hodnocení

2x

Zdravíčko.
Prosím Vás, kde jste vzala tu informaci, že po vysazení antikoncepce u Vás propukne rakovina? *cteni*
To je totální demagogie.
Zeptejte se Vaší matky,popř. babičky, zda braly antikoncepci.

Nebraly, že?
A měly rakovinu?
Neměly, že?
Mladá paní, asi takhle, rakovina je dána geneticky, ale také nemusí být.
To je opravdu individuální záležitost.
Pokud se budete stravovat zdravě, sportovat a především se nerozčilovat, to znamená žádný stres, tak Vám rakovina nehrozí.

bertik1
hodnocení

Děkuji za odpovědi.Matky už se zeptat nemůžu,babičky taky ne...
Jenom mám obavu z toho,že když po tolika letech vysadim umělé hormony,které cpu do těla,sic minimální,tak tělo dostane šok.Pokud má otázka někoho rozčílila,tak se omlouvám...

kondrad
hodnocení

1x

Uživatelky HA mají nižší výskyt rakoviny vaječníků (protože "díky" HA vaječníky nepracují) na druhou stranu mají LEHCE zvýšený výskyt např. Vámi uváděné rakoviny dělohy/čípku. Není však prokázané, že je to způsobeno HA. Taky je možné, že je to způsobeno tím, že ženy se díky HA tolik nebojí nechráněného styku (= vyšší riziko infekce nejen HPV a tím pádem poškožení sliznice => vyšší riziko rakoviny). Také to může být tím, že jsou užíváním HA více pod dozorem gynekologa a mají tyto záchyty častěji a v ranějším stádiu.

Vám to ale při vysazení HA může být jedno - většina studií končí konstatování, že po pár dnech/týdnech po vysazení HA zvýšené riziko rakoviny pomine. Tedy po skončení užívání máte stejné riziko vzniku karcinomu jako žena, který nikdy HA nebrala.

P.S. Po vysazení HA bych se spíše bál dopadu na Vaší psychiku než rakovinu. Často se u žen po vysazení (nabo naopak po "nasazení") HA setkávám s psychickými problémy, někdy přechodně pár měsíců podobné příznaky jako u přechodu apod. Tělo je 18 let zvyklé na pravidelný a neustále stejně vysoký příjem hormonů a u někoho vysazení holt může způsobit tyto problémy. Doporučuji tedy zajít na gyndu jinam a požádat o nějaký preparát, který hladinu hormonů vyrovnává (jí se to u citlivějších žen třeba i rok po vysazení). Určitě nedoporučuji po tak dlouhé době užívání vysadit "na vlastní pěst".

hodnocení

0x

Pěkný den,

já byla před pár lety donucena vysadit HA ze dne na den. Nic se mi nestalo. Opravdu nic..Takže buďte v klidu. Podruhé už bych to nebrala. Víte kolik infarktů,mrtvic a jiných problémů je spojeno s užíváním HA?

pet32
hodnocení

0x

Neměl by být problém, já když jsem vysazovala, taky se nic nestalo. Může se rozházet cyklus, objevit akné, můžete se doktora zeptat na nějaký doplněk stravy, na vyrovnání hladiny hormonů, po vysazení gynex, stimulen atd.

liska5

Dávaly se následně hormonální náplasti. Probrat s gynekologem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]