Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Před rokem jsem byla na umělém přerušení těhotenství, jenže z důvodu anonymity jsem navštívila jednorázově soukromou gynekologickou kliniku. Nebyla jsem pár let u své obvodní gynekoložky a jelikož pocházím z malého tzv. Rodinného městečka plného zvědavých drben. Tak jsem se tam nechtěla ukazovat s takovou "jobovkou" z ordinace i kanceláře sestřičky je za dveřmi slyšet naprosto vše. Do pár hodin by každý v okruhu několika přilehných měst věděl i co jsem měla na sobě.
Přerušení proběhlo v tichosti a bez žádných komplikací. Až na to že musela paní doktorka z kliniky zavolat mojí gynekoložce o rh faktor . Jinak vše naprosto diskrétní.
Na začátku léta jsem požádala o povýšení z důvodu uvolnění se místa na pozici na ktreou jsem kvalifikovaná a v rámci toho že se neustále vzdělávám při zaměstnání se mi to hodilo. Zaměstnavatel s tím neměl problém a povýšil mě z dělnické pozice do kanceláře. Na této pozici ovšem bylo běžné že se jezdilo na pracovní cesty klidně v rámci měsíců do tzv. Dceřiných poboček v zahraničí. Dostala jsem tedy na začátku podzimu za úkol na takovou svou první "služebku" jet. Jelikož jsem bez závazků, ihned jsem jela.
Na služebce jsem se ovšem po 3 měsících necítila dobře a to že mi vynechávala menstruace mě nijak netížilo protože delší dobu trpím amenorheou. To, že bych snad mohla být těhotná mě ani v nejmenším nenapadlo. S ohledem na interrupci jsem sice antikoncepci nepoužívala ale s partnerem jsme vždy měli ochranu. Poslední styk jsme měli cca 2 týdny před mým odjezdem. Trochu jsme to přebrali s alkoholem, slavili jsme narozeniny a mé povýšení. Přesto vím že jsme ochranu použili. Dostala jsem tedny na služebce asi 3 denní slabé špinění, což mě uklidnilo nachvíli. Na váze jsem nijak zvlášť nepřibírala ale špatně mi bylo pořád. Únava, změny tlaku, pocit závratí, další měsíčky ani špinění nepřicházely. Začala jsem mít strach že to je nějaká vážná nemoc, začala jsem přibírat. Dávala jsem to za vinu velkému stresu a také odloučení od rodiny a známých, samozřejmě i od partnera.
Kolegyně která semnou na služebce byla mě vyhecovala ať si pro jistotu udělám těhotenský test. Vyloučím těhotenství a až pak začnu vyšilovat z případných nemocí které bych mohla mít. Přes to, že jsem jí ze srandy poslala někam, mě nahlodala a tak jsem ji poslechla. Jistě výsledek byl pozitivní a ani jsem na něj nemusela dlouho čekat. V ten den jsem začala pociťovat pohyby.Jenže co teď? Vrátit jsem se mohla nejdřív za měsíc, tedy začátkem Února.
Jsem tedy přibližně měsíc zpět a nevím si rady. Ať počítám jak počítám, můžu být v 6-7 měsíci! Gynekoložka mě nevezme protože jsem u ní dlouho nebyla a musela bych si počkat do května na nejbližší volný termín. Takže nemám žádná vyšetření, těhotenskou průkazku, nic. A čekat do května? To už můžu mít třeba za sebou i porod. Obvolávala jsem veškeré gynekology do okruho 20km a nikde mě nevezmou a omlouvají se že mají stop stav.Poradí mi někdo prosím co dělat? Budu nejspíš brzy potřebovat na neschopenku a spoustu věcí s tím spojených, nehledě na to, že nemám tušení jestli je vůbec miminko v pořádku a ráda bych už znala pohlaví. Děkuji moc předem za každou radu.
"Gynekoložka mě nevezme protože jsem u ní dlouho nebyla a musela bych si počkat do května na nejbližší volný termín." Co je to za zase za nesmysl? Stačí jeden telefonát: Jsem v šestém měsíci a ještě jsem nebyla u gynekologa" a termín máte zítra. Nejste snad negramotná třináctiletá prvnička, děláte v kanceláři.
Kontaktujte Vaši zdravotní pojišťovnu, ať Vám určí volnou gynekologickou ordinaci. To bude asi nejjednodušší řešení. Po telefonu se toho nikdy moc nevyřeší.
Zaregistrovat jste se mohla již dříve dále od svého bydliště, když jste neměla dobrý pocit z ordinace na svém městě a dojíždět, není řešení na pravidelné kontrolní prohlídky rezignovat..
Ta soukromá gynekologická klinika by Vás nevzala do péče?
To víte že by mě vzali ale je až v Olomouci a dojížděla bych cca 100 km. To je pro mě opravdu daleko. Nerada jezdím takovou vzdálenost autem. Vlakem jsem jela naposled před více jak 10ti lety. Teď navíc jezdit v přeplněném vlaku. Nechci něco chytit, ve svém požehnaném stavu se nemám moc možností léčit. Ohrožovat tedy miminko chci co nejméně. Ovšem zkusím tedy pojišťovnu, snad mě pochopí a poradí mi. Třeba na doktora nebudu muset ani dlouho čekat. Děkuji za radu
Co to tady zase je? Napřed dlouhý neuvěřitelný příběh a pak si tazatelka odpovídá sama sobě a ještě se sama sobě diví, že je tak hloupá. A pak se zase jiní lidé diví, že tady jsou jiní lidé obezřetní a že nevěří každé hlouposti. Nejvíc mne pobavil ten "požehnaný stav". Jo, stav požehnaný to je, ale říká se tomu trochu jinak...
Ale v takovýchto případech se musí uznat, že v této poradně jsou opravdu nastavená taková opatření, že podobným lidem tady "pšenka málokdy kvete". Jsou docela rychle a bezpečně odhalení a musí jít zaplevelovat jinou poradnu, kde se jim oblbovat lidi daří lépe.
Stire, ne neodpověděla, jen jsem chtěla doplnit co jsem napsala a jinak to nejde. Musela jsem kliknout na "přidat komentář".
Do porodnice je potřeba se registrovat? Já myslím, že ne. Porodnice po rodičkách vyžaduje pouze podpis informovaného souhlasu (souhlas se zákrokem a hospitalizací), což lze udělat až těsně před porodem, ale registrace? Přece když do porodnice přijede rodící žena, tak ji nemůžou poslat pryč s tím, že nemá registraci. K čemu má ta registrace sloužit?
Vemte telefon a obvolejte všechny ordinace gynekologie v okolí. A do té vybrané porodnice taky dojděte, tam vás určitě neodmítnou. Pohlaví si můžete nechat zjistit i jako samopátce, když si zaplatíte ultrazvuk, ale nyní řešte spíš své a dítěte zdraví, na pohlaví je času dost a stejně vás na ultrazvuk pošlou. Stejně nechápu, že jste v 6 měsíci a ani o tom nevíte, přece když je mi špatně, tak je první otázka na těhotenství.
Dobrá, dejme tomu.. stane se. Dle vašeho příběhu si představuji někoho evidentně chytrého. Nechápu, jak někdo tak inteligentní nerozpozná těhotenství od stresu nebo nemoci. Jistě nenapadlo vás těhotenství když používáte s přítelem ochranu.. jenže i má 12ti letá dcera ví že kondomy nejsou 100% a můžou sklouznout, či prasknout. Nejspíš by to byla první věc co by mě napadla. Ano to špinění je možná matoucí, musím uznat že když jsem byla já v jiném stavu tak jsem toto špinění měla. Špinění není to samé co menstruace. Jak již předemnou radí dámy, kašlete na pojišťovnu. Seberte odvahu, hoďte drbny za hlavu a znovu zavolejte vaší Gynekoložce a nenechte se odbýt. Pokud řeknete pouze že potřebujete objednat a nesdělíte tento důvod.. je jasný že vás mezme kdo ví kdy. Nebo tu porodnici. Možná si něco vyslechnete ale trochu vás omlouvá ta cizina.
Co to je? kajdam = veru26
Zjišťování Rh faktoru telefonicky? To si dělá každá nemocnice /zařízení/ před operací sama! Nespoléhá se na nějaké pochybné ověření po telefonu, nebude riskovat.
Obvodní gynekoložka na malém městě? Bere pouze na objednání? Má plné termíny? Ani v Praze gynekologové nemají striktní objednací systém. Do ordinace se může přijít i bez objednání, berou jak z ulice, tak i objednané. Jen ty neobjednané musí počkat. Objednané ženy mají přednost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.