Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menstruace, nevim svuj cyklus

Od: kristynkaaaa odpovědí: 12 změna:

Dobry den potrebovala bych poradit s menstruaci, je mi 13 a menstruaci mam od 12 a ted nevim svuj cyklus, jendou jsme mela zpozdeni kvuli nemoci a kvuli tomu jsem se ztratila ve svym cyklu asi mam po 30 dnech ms ale nejsem si jista. Naposledy jsem mela24.1 po 30 dnech a ted to mam mit 23.2 a bojim se ze to nedostanu. jsem docela stydliva a citliva a nerada to resim s nekym tak to pisu sem. dekuji za odpoved. Priznaky mam jako vzdycky pred menstruaci

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V tomto věku bývá někdy menzes nepravidelně, melo by se to časem srovnat. Na pravidelnost májí vliv nejrůznější okolnosti, např. horečka, nervové vypětí, nezvyklá námaha, nachlazení. Není třeba si dělaz kvůli dvoum třem dnům starosti při zpoždění. Pouze při velké nepravidelnosti či úplnemu vynechání bude potřeba lékařská kontrola. Mela jsem též menzes od 12ti let, poté dva měsíce nic a dál to pokračovalo s mírným zpožděním, než se cyklus upravil.

Všechny ženy nemají cyklus 28 dní, u někoho se to ustálí na 30ti, u někoho naopak kratší. Prozatím se tím až tolik nenervujte.

liska5
hodnocení

0x

Zpočátku jsou menses /= lat. množ. č. měsíčky/ rozházené. Jednou je kratší, jindy dlouhý interval.

Bát se můžeš jen tehdy, pokud máš podezdření, že bys mohla být těhotná. Jinak se tím nenech rozhodit. A pokud se to do roka od prvních menses neupraví, tak ke gynekologovi.

hodnocení

0x

Zdravím. Ono to nějaký čas potrvá, než se cyklus ustálí. Veď si menstruační kalendář pro lepší přehled. Pokud nevíš jak si ho vést, mrkni sem pro podrobné info: kamoska.cz/... I když chápu tvoji stydlivost, s mámou bys o tom co tě v tomto směru znepokojuje, mluvit měla. Je to tvůj nejbližší člověk, je to také ženská a o těchto věcech ti může říci vše, co bys měla nebo chtěla vědět. Tak se nestyď s ní o tom komunikovat.

kristynkaaaa
hodnocení

dekuju za odpovedi. a je normalni kdyz jsem 23.2 jeste nedostala menstruaci ale boli me prsa?

Prsa me vzdcky boleli pred menstruaci nikdy jsem si kalendar nevedla a proste jsem cekala az to dostanu ale ted jak jsem ji mela minuly rok slabou tak se strasne stresuju a bojim se ze to nedostanu. Nechci jit ve 13 ke gynekologovi. Nemuzeme treba s mamkou zajit za detskou doktorkou a poradit se sni o tom,

jsem ted kvuli tomu strasne ve stresu

Stále z vašeho dotazu není jasné, proč se tak strašně bojíte? Vy se snad obáváte těhotenství? I dětská gynekoložka by vám musela udělat prohlídku, jestli tedy není jasnovidka. Uklidněte se a jestli jste nemela pohlavní styk, zkuste to na nejakou chvíli pustit z hlavy.

liska5

23.2. je dneska. Tak to dostaneš s menším zpožděním, což je pořád normální. Proč Tě nepoučí maminka?

joudic*
treba pohlavni styk nebo neco podobneho mela.. nedelam si iluze, stava se

etana*
hodnocení

0x

Mě by zajímalo, pročpak jsi ve stressu, že "to" nedostaneš, když je ti třináct a tak jsi bezpochyby panna.

ladycat*
hodnocení

0x

Počkej několik dní a nestresuj se. Vezmi si do kapsy/kabelky/školní tašky několik vložek a případně rezervní tmavé kalhotky. Bolest prsou je normální cca týden před menstruací. U mladých dívek trvá několik let, než je menstruace pravidelná, takže do takových 16 let bych na gyndu nešla, pokud nebude např. hnisavý výtok nebo bolest na omdlení. Ze začátku v teenagerek bývá rytmus menstruace např. 1 měsíc přijde, pak 2 nepřijde, pak je jednou za 2 týdny atd. Tak to může být rok - dva. Pravidelnost cyklu může být u každé ženy jiná, může to být 28 i 35 dní.

Měla by sis promluvit s maminkou, starší sestrou nebo s jinou blízkou ženou. Téma menses není nic trapného, je to prostě příroda.

joudic*
hodnocení

0x
dostanes to vzdycky, ikdyz je nepravidelne.. pokud nejsi anorekticka apod.. Doporucuju nejakou appku na sledovani, jejich hodne, nazvy budou typu period tracker apod
ladycat*

Appka je dobrá rada. Ale nemusí "to" dostat vždy a nemusí za tím být jen anorexie. Může to být např. problém se štítnou žlázou, cukrovka, velký stres nebo jiný hormonální problém. Může to vynechat několik měsíců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]