Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Přítel má trenýrky, který mají vepředu díru a jen 1 knoflík na ní (takhle již byly vyrobené). Chtěl by ji proto zašít, protože mu tam vadí. A já teď váhám, jak to udělat a kterým stylem by se to hodilo. Sice to nebude vidět na první pohled, ale nerada bych se ukázala nějak neschopně. Budu to šít ručně.
Děkuji za tipy a rady.
(Vypadají zhruba jako na přiloženém obrázku.)
Přejela bych ji na stroji, černá nit vrchní i spodní. Nebylo by za 30 vteřin co řešit.
Ručně bych si ten spoj obnitkovala. Ale je to už pracnější.
Jinak, ta díra tam má svůj účel. Pán může snadněji na malou stranu. Když to zašijete, bude muset přes tu gumu nahoře.
Ta otázka mi přivolala vzpomínku. Pracovala jsem před mnoha lety na letním táboře jako oddílová vedoucí. Jeden z vedoucích měl nádherné trenky, prý po dědečkovi. Takové prostorné z klotu, velké, černé, lesklé. Bylo vidět, že jsou opravdu retro. Bylo dohodnuto fotbalové utkání, nejstarší kluci a holky proti vedoucím. Chtěli, abych taky hrála. I když jsem byla už "dáma v letech", nezkazila jsem žádnou legraci. Ale vymínila jsem si, že mi onen vedoucí na zápas půjčí ty svoje nádherné trenky. Půjčil, hrálo se. Dneska už nevím, jak zápas dopadl.
Po zápase jsem nesla trenky vrátit. Povídám majiteli - ale zašila jsem ti je, byly tam 3 veliké díry. Dost se podivil, o dírách prý nevěděl. Legrace ho přešla, když uviděl, že jsem mu zašila /ještě s kolegyní/ tu díru v pase a taky obě nohavice. A poctivě, zadním stehem. Potom seděl na schodech u marodky, vypůjčil si tam nůžky a opatrně pomaloučku páral. A přitom vykřikoval, že už nikdy žádné takové jezince svoje krásné oblečení nepůjčí. Jaga.
Docela mne pobavila myšlenka, kdo bude zkoumat zašitý poklopec Vašeho přítele...
Základem je zvolit správnou barvu nitě, a přiznám se, že já podobné věci dělám na šicím stroji, je to jednodušší a rychlejší.
Pokud nemáte nějakou známou, která by Vás na šicí stroj na minutu pustila a trváte na ručním šití, tak docela polopatický návod je třeba
Úplně správné by bylo rozpárat co se dá vpředu, a sešít znovu, jednoduchý šev, ale kvůli knoflíkové dírce a vsazení zřejmě do gumy to beze stopy nepůjde. Sledujte šev, který už tam je. Vyrobíte "falešný poklopec". Nědělejte švy navíc, není to hezké a špatně by se oděv nosil. Také radím konzultovat nositele, jakousi zkoušku.
Buď nějak takto: caramilla.cz/...
nebo spíš takto hapynka.blogspot.com/...
Já bych mu řekla, aby si nevymýšlel zbytečnosti a nebo ať si to zašije sám. Podle mne ten knoflíček jistí dobře ten otvor, aby se nerozevíral.
To bohužel není pravda, často po nějaké době nošení a několika vyprání látka změkne a poklopec se rozepíná. Podle mne tohle není šťastné řešení - je to spíš estetická záležitost než praktická. I při močení je daleko jednodušší čůrat vrchem, než rozepínat a pak zapínat knoflík...
Knoflík se nerozepíná, neboť vytahanou dírku lze zmenšit, lehounce několika stehy v rozích. Případně preventivně zesílit vyšitím troúhelníčku tamtéž.
Nejsi tady od toho, abys chápal "PROČ". Pokud neporadíš "JAK", tak jen ztrácíš (nejen) svůj čas...
Jen malá připomínka, mužské a ženské tělo je odlišné! Proto doporučuji veškeré zásahy ostrými předměty, např. jehla, do spodního prádla přítele vykonávat jen pokud toto prádlo nemá oblečené tzn, mimo tělo. Mohlo by dojít k nepříjemnému poranění majícím vliv na vaše budoucí soužití.
Dobrá připomínka, ale i ženy jsou schopny si žehlit svoji sukni na svém vlastním těle. Mimochodem, některé dotazy mne tady překvapují, proč já jako chlap mám radit ženskejm, jak zašít chlapovi trencle...
Nejdůležitější bude koupit nit v barvě trenýrek. Při bližším zkoumání se vždycky pozná, že je otvor zašitý. Bojíte se nařčení z neschopnosti. Ale vždyť záleží jen na pečlivosti. Hlavně aby nebyly uzlíky směrem k tělu.
Osobně bych volila tato řešení: 1. Pořídila jiné trenýrky podle výběru partnera a tyto nechala jako rezervní. Jednou za čas by přežil i tyto nevyhovující. 2. Sehnala někoho, kdo má šicí stroj, a požádala o zašití. Snad jen ty nitě by bylo vhodné předem vybrat. 3. Pustila se do toho sama ručně.
Ta díra je poklopec, který má svou funkci. Páni tudy vystrkují své přirození, když jdou čůrat. Váš přítel asi raději stahuje celé trenky, proti gustu žádný dišputát. V ruce to jde zašít velmi snadno zadním stehem a máte to za pár minut hotové. Ale přijde mi to jako bych si naschvál zašila kapsu, protože i ta má svůj účel. Nebylo by lepší, aby si koupil trenky které nemají tento poklopec? bonprix.cz/... mají jich velký výběr, ale to mne jen tak napadlo, nic nevnucuji.
Neměl by být problém. Nejdříve bílou nití nastehovat, aby byla látka rovnoměrně rozprostřená a potom velmi drobnými stehy přichytit spodní látku s horní, spíše v kraji, v přehybu. Popřípadě se ještě před stehováním špendlí, ale snad tady nebude potřeba.
Pokud budou stehy drobné a rovnoměrné, tak nemůže být žádná kritika. Také drobné věci šiju v ruce. Hlavně stejný odstín nitě v barvě trenek, pokud nemáte, tak do galanterie s trenkami v pytlíčku. Přikládáním vzorků k látce zvolíte potřebný odstín.
-----------------------
To je taková drobnost, že i když budou stehy vidět, tak se z toho svět nezboří.
----------------------
Myslím, že tchyňka ocení spíše, když bude vidět, že máte chlapce opravdu ráda a budete mu projevovat různé něžnosti.
Dobře a co ty jeho ostatní trenky, ostatní jsou vyhovující? Snad nemá jenom jedny. Tyhle nevyhovující bych přemáchla a šoupla až dospod, případně, jestli jich má málo, koupila bych jedny vyhovující podle těch, co nosil doposud. Omlouvám se, že radím něco jiného, než byla otázka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.