Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ochucení domácího jogurtu

Od: peta* odpovědí: 14 změna:

Zdravím, přišel jsem na chuť domácím jogurtům a jejich velice snadné přípravé. Nemám ani jogurtovač, jenom kelimky nechám přes noc na radiátoru:). Občas bych si chtěl ale jogurt ochutit. Když tam dám marmeládu a rozmíchám, není to ono, marmeláda se v jogurtu pořádně nerozmíchá. Jak udělat takovou tu řídkou konzistenci, co je v kupovaných jogurtech? Případně jak udělat čokoládovou příchuť?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

sindy
hodnocení

2x

Může to být druhem marmelády, některé obsahují hodně pektinu. Možná by stálo za to vyzkoušet nějakou bio marmeládu. Nikdy to ale nebude jak z obchodu. Dělám jogurt podle tohoto receptu sjidelnicek.cz/... a tam jsou popsány různé příchutě, které mi dost chutnají.

 

hodnocení

1x
avatar dabel
Rozehřej nutelu a smíchej s jogurtem

 

lipanek
hodnocení

1x

Tuhou marmeládu naředíte teplou vodou. Potřebné množství marmelády odeberete lčící a rozmělníte v trošce teplé vody. Poklofáte třeba vidličkou, necháte odstát, marmeláda se rozpustí.

Pokud byste nalil vodu do sklenice se zavařeninou, může se začít kazit, pokud byste ji brzy nespotřeboval.

Tuhá marmeláda je povětšinou ta domácí, s tou kupovanou mám zkušenost, že není až tak tuhá.

Čokoládou příchuť udělat z čokolády na vaření, ulomit kousek a nechat rozpustit s troškou mlíka, nebo smetany, másla, vody. Případně trošku moučkového cukru. Možná druhá varianta - dát lžičku kakaa, lžičku cukru pudru, promíchat sypkou směs a přidat lžíci horkého mléka. Co Vám bude více chutnat, jestli z čokolády, nebo z kakaového prášku.

Existuje i náhrada za kakaový prášek a říká se tomu karob /karobový prášek/. Má tu výhodu, že nevyvolává migrény /je spouštěč/. Znají to ženy před menses.

Já mám ráda bílý jogurt s medem, někdo zase s vanilkovým cukrem.

 

m123*
hodnocení

1x

Prodává se čokoládový nebo ovocný toping. Do jogurtu super.

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

Zkuste si někdy do bílého jogurtu zamíchat chalvu. Samozřejmě to není tak hladké, jak v dotazu požadujete, ale je to moc dobré.

Někdy v kelímku chalvy odloupnu lžící kus a ještě v kelímku lžící rozšťouchám a rozdrobím na kousíčky. Nebo, když je tvrdší, to lžící odškrabuji. Do jogurtu míchám až tu drť.

dolga*

Chalvu jsem ráda jedla s bílým chlebem, nebo čokoládu s chlebem a také výborné bylo ovoce s bílým chlebem. Zvláště štavnaté zralé broskve...Zkoušela jsem u nás jíst chalvu s naší houskou nebo vekou a nebylo to ono.

 

hodnocení

0x
avatar naufrago

Nevím, jestli tohle bude podle Vašeho gusta, ale já miluju jogurt s troškou ovoce a datlovým sirupem. Ten se v tom i hezky rozpustí a udělá tu hladkou konzistenci. Nebo se v tom dobře rozpustí kakao po chvilce, není to úplně čokoládová příchuť, ale i takhle to myslím jde.

Myslím, že ta hrudkovitost marmelády je, snažíte-li se to dost rozmíchat, způsobena ovocem. Jogurt z obchodu je hladký proto, že tam žádné není, jen hromada cukru a aromat. Ale jinak Vám rozumím, já ten jogurt s marmeládou taky nemusím, jen ne kvůli hrudkám.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Je mnoho jogurtů, kdy nějaká mamtěráda je na dně a musí se rozmíchat. Takže, když naředíte svou, nebude problém. Dělávám to tak, když si koupím ten veliký bílý smetanový jogurt.

 

ladycat*
hodnocení

0x

Dejte si tam čerstvé ovoce - jakékoliv. Já mám nejraději maliny, jahody, hrozny, pomeranč.

 

joudic*
hodnocení

0x
to teda nevim, co mate za marmelady... zkuste dat za sklenicku nemecke marmelady vic nez 60kc a uz si jentak stezovat nebudete, a pokud jsou domaci, tak je nekdo neumi uvarit a dela z toho aspik. Jogurt delam v litrovem skle na caj, druhy den ho naleju do mikrositky v kuchynskem situ (plastova zaclona za 50kc) a necham to lezet, voda odkape a mam kvalitni husty jogurt.
host

Prostě měkčí marmeládu, ne moc tuhou. Domácí nebo i kupovanou, například malá sklenička borůvkovo-jablečné je do jogurtu výborná.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Ještě se vracím. Jak ten jogurt děláte? Z normálního mlíka a živého jogurtu? V jakém poměru? Dejte recept, prosím.


doplněno 21.02.20 17:09:

Joudic, děkuji, vyzkouším. *palec*

joudic*
normalni mliko, nejlepe cerstve, ale da se i z trvanliveho, jen z kazdeho neni tak dobry, zahrat na max 40C, abyste udrzela prst a rozmichat treba pulku bile hollandia na litr mlika a zbytek snist, ale muzete naockovat jak jednou lzici, tak celym kelimkem, davam i lzicku cukru pro dobry pocit, ale cukr myslim k rustu nepotrebuji. Odpo nebo vecer nachystat a pak to nechat pres noc v teple na topeni nebo u kamen. Neni tak tuhy, protoze kupne jsou casto zahustene, proto kdyz jsem rozmazleny tak ho jeste "cedim". Ale jinak je ok a kdyz se prilis nemicha tak drzi tuhy, jinak povoli a trochu zridne.

 

farm
hodnocení

0x

Když není vhodná marmeláda, doporučuji nakrájet na kousky ovoce čerstvé (banán, jablko granny, mandarinku, žlutý meloun,...), přisypat kokos strouhaný a zamíchat. V bílém jogurtu. Prý lze přidat kakao, vylepší banány (nevyzkoušeno). Čokoládu také použít nakrájenou na kousíčky, asi dobrou hořkou - jogurt typu "stracitella".

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]